“Mahalle yanarken, mahallenin delisi saçını tarıyor”

“Mahalle yanarken, mahallenin delisi saçını tarıyor”

19.12.2015 16:02:54

AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, belediye meclis üyeleri Filiz Baş Güler, Mustafa Türker, Yusuf Köroğlu, Harun Tüfekçi, Tamer Şişman, Osman Umuç, Metin Kaya, Mustafa Zorlu, Medya Tanıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ferhat Gezeren, Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç ve Kadın Kolları Başkan Vekili Özlem Karakiraz'ın katılımıyla dün sabah bir basın toplantısı düzenledi.

KUTLU: IŞIKLAR, BORÇLA BELEDİYE YÖNETİMİNİ DEVAM ETTİRMEKTE KARARLI
Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısından hareketle sözlerine başlayan Kutlu, “Belediyemiz iflas bayrağını çekmiş, zor nefes alan bir yapıya büründü. Var olan 115 Milyon TL borcun üzerine 7,5 Milyon için borçlanma yetkisi talep edildi ve CHP'li meclis üyelerin oyçokluğuyla, muhalefet olarak AK Parti'nin ret oyuna karşılık karar meclisten geçti. Işıklar, borçla belediye yönetimini devam ettirmekte kararlı” dedi.

“BORÇLANMANIN GEREKÇESİ HİZMET VE YATIRIM OLMALI”
7 yıllık hizmet sürecinde Işıklar'ın, hiçbir hizmet üretmemesine rağmen artan borçlanma yüküne ilaveten arsa satışları gerçekleştirdiğinin altını da çizen Kutlu, “Sadece Selimpaşa'da 40 Milyon TL'ye yakın değerde yer satışı yapıldı. Alipaşa ve diğer bölgelerde de satışlar yapıldı hatta bugün üç yerin daha ihalesi yapılıyor” şeklinde konuştuktan sonra belediyelerin borçlanmasına karşı olmadıklarının koşullarına açıklık getirdi. “Belediye borç alır ve öder ama bunun karşılığında bir hizmetin/yatırımın söz konusu olması gerekiyor. Meclisten talep edilen borçlanma yetkilerinin karşılığında hiçbir hizmet/yatırım karşılığı gerekçesi sunulmadı.
Bazı satışlar konusunda Ortaköy gibi örneğin, CHP'li meclis üyeleri dahi, ki vicdanlarını kutluyorum, daha fazla dayanamayıp itiraz etti. Hizmet değil, acil ödenmesi gereken borç öne sürülerek borçlanma yetkisi talep ediliyor ve arsa satışları yapılıyor” sözleri ile yerel yönetimi hedef alan açıklamalarını sürdürdü.

“HESAP VERMEK YERİNE DEMAGOJİ YAPIYOR”
“122,5 Milyon TL borç karşılığında ne hizmet/yatırım yapıldı?” diye sorduğumuzda belediye başkanından yanıt alamıyoruz. Esnafa, SGK, vergi dairesine olan borçlar ödenmemiş, personel ikramiyeleri bir yıldır aynı şekilde verilmiyor.  Belediyenin harç ve vergilerden elde ettiği gelirler söz konusu. ‘Paralar nereye gitti?' diye soruyoruz? Cevap, hesap vermek yerine demagoji yapıyor belediye başkanı” diyerek tepki gösterdikleri durumu özetledi Kutlu.

“TEMEL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ İŞLEMEZ DURUMA GELDİ”
“Temel belediyecilik faaliyetlerini gerçekleştiremeyecek hale geldi yerel yönetim. Çöp toplama hizmetinin ihale edildiği firma alacaklarını tahsil edemediği için geçtiğimiz günler yarım gün iş bıraktı. Silivri'de çöp toplama işi bile borçtan dolayı yapılamayacak halde. Bugün satışa çıkan üç belediye taşınmazının borçlar karşılığında çöp ve temizlik işlerini yapan firmaya satışı kimse için sürpriz olmaz muhtemelen. Daha önce de yeşil alanı imara açıp, bu firmaya verdi belediye” diyen Kutlu, hizmet konusunda yerel iktidardan memnuniyetsizliklerini anlatmayı sürdürdü.

“BORÇ YÜKÜNÜ YÜKLEYENİN, ALNI TERLEMELİ”
Borç üzerinden yerel yönetime yüklenmeyi sürdüren Kutlu, “Sırtında 122,5 Milyon TL'lik borcu olan belediyenin, alnının da terlemesini, zorlanmasını bekliyorsunuz. Ama Silivri'nin sırtına böyle bir borç yükünü yükleyen belediye yönetiminin zevki sefa içinde, yurt dışı gezileri ve lüks otellerde programlar düzenlediğini görüyoruz. Tabiri caizse; “Mahalle yanarken, mahallenin delisi saçını tarıyor” diyerek Işıklar ve yönetim tarzına imalı bir göndermede bulundu.

Sevginar UYGUN

YORUM YAP