Lüks makam aracı iade edildi

Lüks makam aracı iade edildi

20.10.2014 10:47:48
Bilindiği gibi Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne alınan lüks makam aracı, büyük tepki çekti. İlçemizdeki eğitim alanlarının kiralarından elde edilen gelirlerin eğitim hizmetlerinin geliştirilmesinde, araç gereçler sağlanarak güçlendirmesinde, ihtiyaç sahibi öğrencilerine yardımda kullanılması beklenirken, derneğin ilk icraatı herkesi hüsrana uğrattı. Dernek biriktirdiği 25 bin TL’ye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihalelerde topladığı bağışları da ilave ederek  90-100 bin TL’lik lüks bir makam aracı satın aldı.

Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen, siyasi partilerden Milliyetçi Hareket Partisi yaptıkları açıklamalarda sert eleştirilerde bulundular, aracın derhal satılmasını önererek, gelirlerin acil ihtiyaçlarda kullanılmasıyla ilgili taleplerini sıraladılar.

 

LÜKS ARAÇ İADE EDİLDİ

Hem İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, hem de dernek üyeleri sert tepkilere rağmen geri adım atmazken, nihayet sevindirici haber geldi. Dün edinilen bilgilere göre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, lüks makam aracını iade etti. Yerine daha makul fiyatta bir aracın alınacağı öğrenildi. Konuyla ilgili derneğin Cuma günü bir açıklamada bulunması bekleniyor.

 

TÜM ÖĞRENCİLERE HİTAP EDECEK PROJELER PLANLANDI

İade edilecek para miktarının tüm ilçemiz öğrencilerin yararına gerçekleştirilecek projelerde kullanılması kararlaştırıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü projeler geliştirerek, Silivri Eğitim Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği’nin sponsorluğunda ilçemiz tüm öğrencilerine hitap edecek çalışmalar hazırlığı içerisinde olduğu öğrenildi.

Bazı projelerde Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi’nin de katkıda bulunacakları edinilen bilgiler arasında. Silivri Kaymakamlığı tarafından yürütülecek bir proje kapsamında ise okullar tarafından bildirilecek ihtiyaç sahibi 700 öğrenciye giyim yardımı yapılacak.

İlgili komisyonlar kurularak hazırlık çalışmalarının başladığı öğrenildi.

Renginar M.SALİ

YORUM YAP