Kutlu: Hep birlikte kardeşçe yaşayacağız

Kutlu: Hep birlikte kardeşçe yaşayacağız

30.06.2016 09:19:02

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında toplumsal anlamda birliktelik ve paylaşma bilincini derinleştirmeyi amaçlayarak komşuluk kültürünün yaşatılması için çalışmalarda bulunan AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı, Büyükçavuşlu Mahallesinde kurulan dev iftar sofrasına ev sahipliği yaptı. 

Ramazan ayı boyunca ilçemizde farklı köy ve mahallerde iftar sofraları kuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Büyükçavuşlu Mahallesinde kurduğu gönül sofrasında vatandaşları buluşturdu. Açık hava iftar programlarının organizasyonunu üstlenen AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı, Büyükçavuşlu sakinlerini yalnız bırakmayarak hep birlikte iftar yaptı. 7'den 70'e her yaştan mahalleli masalardaki yerini alarak iftar saatini bekledi. İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Köroğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile masaları tek tek dolaşarak konukları selamladı. Ramazan ayının hoşgörüyü esas alan muazzam ikliminde bir araya gelen tüm konuklara ‘hoş geldiniz' diyerek, mahalle halkının Ramazan-ı Şerifini tebrik ettiler. Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte dualar ederek oruçlarını açtı.

“RAMAZAN AYI İNŞALLAH KARDEŞLİK ŞUURUMUZU PEKİŞTİRMEMİZE VESİLE OLUR”
Kutlu, kurulan bu iftar sofralarındaki birlik ve beraberlik görüntüsünün gelecekte de daim olması temennilerinde bulunduğu konuşmasında mahalle sakinlerine şöyle seslendi: “Bu akşam, burada Ramazan ayının bütünleştirici maneviyatından hareketle aynı sofrayı sizlerle paylaşıyor olmaktan dolayı son derece mutluluk duyuyorum. İçerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Ben bu ayın dostluk ve kardeşliğimizi sağlamlaştıracağına olan inancımla, kardeşlik ayı Ramazan'ın sizlere, ülkemize ve bütün İslam âlemine huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor; hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle şimdiden Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.”
Gerçekleştirilen iftar programının ardından aynı mahallede kahvehane ve ev ziyareti yapıldı. İlçe Başkan Yardımcıları Sami Barlas ve Sevgi Erol tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşlarla sohbet edildi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP