Kongar: Silivri yağmaya direniyor

Kongar: Silivri yağmaya direniyor

23.12.2015 10:42:06

Silivri Belediyesi Söyleşi Günleri Emre Kongar'ın söyleşisi ile devam etti. Sosyolog, Yazar ve Toplumbilimci Kongar, söyleşi öncesinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı makamında ziyaret etti. Silivri'deki çalışmaları takip ettiğini, Başkan Işıklar'ın özellikle tarım arazilerinin korunması konusundaki çalışmalarını takdir ettiğini ifade eden Kongar, Silivri'nin seçkin bir ilçe olduğunu dile getirdi.

KONGAR: SİLİVRİ YAĞMAYA DİRENİYOR
Kongar, gerçekleştirdiği söyleşinde cumhuriyetin sorunlarından söz ederek şunları söyledi: “Bugün cumhuriyetin iki temel sorunu var. Birincisi rejim sorunu; demokrasi ve özgürlük sorunu. İkincisi de yağma sorunu; her anlamda, doğanın yağmalanması, kentlerin yağmalanması, cumhuriyet kazanımlarının fiziksel anlamda yağlanması. Bunlar bu kadar içimize işledi ki günlük yaşama iştirak edebilecek bir insanın bu sorunlardan kaçmasına imkân yok. Silivri'ye konuşmaya geliyorum aynı ilçedeki cezaevinde benim iki çalışma arkadaşım tutuklu, yargılanıyorlar! Yani attığınız her adımda, aldığımız her nefeste bu demokrasi ve insan hakları sorunları, yağma sorunları ayağınıza dolaşıyor. Söyleşi öncesinde, bu iç acıtan yağmaya direnen Belediye Başkanı Özcan Bey ile beraberdim. Harika projeler anlattı. Tarım projeleri, turizm projeleri ile zaten dışarıdan da gözüküyor Silivri hakikaten seçkin ve güzel bir ilçe. Bu güzel ilçenin siz seçkin insanlarına haftanın yorgun gününde ve gecenin yorgun bu saatinde konuşma yaparken, buradan cezaevinde yatan Can Dündar ve Ertem Gül şahsında bütün tutuklu gazetecilere ve adaletin çarpıtılmasından dolayı haksızlık ve hukuksuzlara uğrayarak cezaevinde olan tutuklu ve mahkûmlara buradan selam yolluyorum.”
Söyleşi sonunda Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Sebahattin Çetin tarafından çiçeği ve şilti takdim edilen Kongar, çiçeği salonda bulunan kadınlar ve kadın hakları için aldığını dile getirdi. Sosyolog, Yazar ve Toplumbilimci Emre Kongar söyleşinin ardından kitaplarını Silivrililer için imzaladı.                      
Haber Merkezi

YORUM YAP