Koçer’den Ahilik Mesajı

Koçer’den Ahilik Mesajı

14.09.2020 10:55:37

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, 14-20 Eylül tarihleri arasında kaydedilen Ahilik Haftası dolayısıyla yayınladığı açıklamada tüm esnaflara hayırlı, bol ve bereketli işler diledi.

Koçer, konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Saygıdeğer Esnaf ve Sanatkârlarımız; Ahilik haftası yurdumuzun çeşitli yerlerinde Koronavirüs'ün sebep olduğu pandeminin gölgesinde kutlanmaktadır.

AHİLİK NEDİR?
Ahilik, hakka ve emeğe saygıdır. Ahilik, hoşgörü ve cömertliktir. Ahilik, içi dışı, özü sözü bir olmaktır… Ahilik, Anadolu'da Ahi Evran tarafından 12. ve 13. yüzyılda kurulan ve ortaya koyduğu değerler ile tüm ticaret ve zanaat ile uğraşan herkese ulaşmış onlara yol göstermiş bir kültürdür.
Ahiliğin temelinde "Müşteri Velinimettir" felsefesi ile üretilen mal ve hizmette müşteri memnuniyeti yatmaktadır. Müşteri memnuniyetini sağlamak için müşteriye kaliteli ürün ve kaliteli hizmet sunmalı, bunları da güzel ahlakla birleştirmeliyiz. Bu saydıklarımızdan birisi eksik olursa işletmeyi ayakta tutan değerlerden biri eksik kalacak ve çöküş kaçınılmaz olacaktır.
Maalesef bu yıl koronavirüs tüm dünyada etkili olduğu gibi ülkemizde de vatandaşlarımızı etkisi altına almıştır. Bu zor süreçten maalesef en çok etkilenen, ülkenin bel kemiği olan küçük esnaftır. Devletimizin de bu zor durumda esnaf ve sanatkârlara el uzatması yardımda bulunması en büyük temennimizdir.
Tüm esnaf ve sanatkârlarımızın ahilik ilkelerini benimseyerek işlerinde ilerlemelerini ve bol kazanç elde etmelerini diliyor, bu yıl 14-20 Eylül tarihleri arasındaki Ahilik Haftasını kutluyorum.”
Haber Merkezi

YORUM YAP