Kocabaş: Onlar bizim evlatlarımız

Kocabaş: Onlar bizim evlatlarımız

13.02.2016 12:50:07

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, kendisinden maddi manevi desteklerini esirgemeyen Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneğini dün sabah kahvaltıda ağırladı. Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Çay Bahçesinde gerçekleştirilen kahvaltıya Hakan Kocabaş'ın yönetim kurulu başkanlığında dernek üyesi bölgemiz sanayici ve iş adamları, Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Sadık Balcı, Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi yetkileri Orhan Öpçin ve Önder Çolak katıldı. Okul Müdürü Nazım Öztürk, Müdür Yardımcıları Hakan Akçaçakır ve Hüseyin Aşık ile okulun kurulmasından bu yana katkıda bulunan eski dönem Belediye Meclis Üyesi İnci Aydar konuklarını karşıladı. Okulun Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri kahvaltı organizasyonunda görev başındaydı.

KOCABAŞ: ONLAR BİZİM EVLATLARIMIZ
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, yaptığı açılış konuşmasında katılımcılara şöyle seslendi: “Duyarlılık gösterip geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Engelli demek bence yanlış, ben onlara kısıtlı diyorum. Hep fiziksel hem beyinsel olarak bir takım kısıtlıkları olsa da bu çocuklarımız bizim evlatlarımız. Onları burada hizmet ederken gördüğümde çok mutlu oluyorum. Bir vesileyle onlara bir takım imkanlar sunma niyetiyle burada toplanmamızda Silivri SİAD'a yakışır bir davranış diye düşünüyorum.
Bu ilişkilerimize vesile olan değerli Okul Müdürümüz Nazım Öztürk'e, İnci Aydar ablamıza çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimize ve burada olan SİAD ailesine çok teşekkür ediyorum.
Hep beraber bir takım projeler üretiyoruz. Önerileri, dilek ve temennilerinizi almak isterim.”
Silivri SİAD üyelerinden Uğur …Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerine kendi oğlunun da yer aldığı bir müzik grubu tarafından konser verme önerisinde bulundu. Kocabaş, konuyu değerlendirip gündeme getirebileceklerini söyledi.

KOCABAŞ: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Hakan Kocabaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu çocuklar bizim için çok önemli. Onların ve ailelerinin sıkıntılarına biz vakıf olamayız ama öğretmenlerimiz onların nasıl eğitilebildiğini anlatabilecek insanlar. Bir insanoğlunun yetiştirilmesinin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Öğrenmesi biraz daha zor olan çocuklara bir takım bilgileri vermek çok daha zor. O yüzden basınımızı da davet ettim ki onların yaptıkları işleri görüp kamuoyu ile paylaşsınlar. Önümüzdeki günlerde İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'tan da onlar için destek isteyebiliriz. Biz isteyeceğiz, hani derler ya ‘Verinin bir yüzü kara, vermeyenin iki yüzü' mi derler. Biz isteyeceğiz, elimizden geleni de yapacağız. Düşündüğümüz projeler hep büyük projeler. Bunların altından kalkabilmek ancak büyük kuruluşlarla mümkün. Silivri SİAD olarak tüm yönetim kurulumuz ve arkadaşlarımız bu hassasiyette. Bunu hep gündemde tutacağız. İstanbul Sanayi Odası Başkanıyla geçen ay da görüştüm. Basını, Vali beyi devreye sokup zorlayacağız. Bir işi yaptım bıraktım gibi değil de bunu sürekli olarak yapmak için gayret göstereceğiz.”

SÖYLET: EN YARARLI PROJELERİ HAYATA GEÇİRMELİYİZ
Silivri SİAD Başkan Yardımcısı Mesut Söylet, düşüncelerini, “Bu çocuklarımız için en yararlı projeleri en iyi şekilde değerlendirip hayata geçirmek için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız.” şeklinde ifade etti.

BALCI: EK BİNAYA İHTİYACIMIZ VAR
Hakan Kocabaş, sözü daha sonra Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Sadık Balcı'ya verdi. Balcı, hastanenin sorunlarını da paylaştığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Hastanemiz bence Silivri'nin yüz akı çünkü hep övgüler alıyoruz. Günde yaklaşık 300 muayene, acil bölüm hastalarımız 800-900 civarında. Yatak kapasitemiz son zamanlarda yüzde 100'e ulaşmış durumda. Artık kendine sığmaz durumda. Ek bina ile ilgili birkaç girişimimiz oldu ama maalesef hala taşkın alanlarıyla ilgili imar projeleri bitmediği için beklemedeyiz. Çalışmalar biterse ilk yapmak istediğimiz çalışmalardan birisi otopark olarak kullandığımız yere ek bina yapmak. Dışarıda da Milli Emlak'a ait arsalar yine otopark olarak kendimize katmak. Şu anda içinde bulunduğumuz binayı geliştirmeye çalışıyoruz. Yoğun Bakımı yeniledik. Yakın zamanda bir Yaşlı Bakım Merkezini yapmayı planlıyoruz. Eğer desteğiniz de olursa çok memnun oluruz. Hakan bey sağ olsun her zaman bize maddi manevi destek oluyor.”

KOCABAŞ: DEVLET KURUMLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ
Silivri İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, hastaneyle ilgili konuya şöyle dikkat çekti: “Devlet Hastanesi olarak düşünmemek lazım. Devletimiz çok büyük bir devlet ama elinin de her yere uzanması çok zor. O yüzden biz Silivrililer olarak devlet kurumlarımızın hepsine sahip çıkmalıyız. Sadece maddi değil manevi olarak yanlarında olmamızı göstermemiz, her türlü imkanlarımızı seferber etmemiz lazım. Elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Yardımın makbulü de zaten gizli olanı. Silivri Devlet Hastanemizin başında çok inandığımız, yardımların nereye gidebileceğini bileceğiniz bir insan var. O yüzden bu katkılarımızı sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum.”

SÖYLET: MANEVİ YARDIMLAR DA ÇOK ÖNEMLİ
Silivri İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Mesut Söylet, konuyla ilgili düşüncesini şöyle paylaştı: “Yardımlar sadece maddi olmaz, manevi yardımlar da çok önemli. Bilgi mesela çok önemli. Dün sanayide bir olay oldu. Bir delikanlı tinerle sobayı tutuştururken cayır cayır yandı. Sağlık Bakanlığına teşekkür etmek lazım. Helikopter göndererek çocuğu alıp İstanbul'daki Yanık Merkezine götürdü. Hangi iş adamı bu masrafı karşılayabilir? Buna sebep olmamak lazım. Hepimiz iş yeri sahibiyiz. Belli bir çevremiz var. Etkili olmalıyız. Bu tarz yanlış iş yapana da engel olalım, uyaralım. Uyarmak bile bir destektir. Böyle bir intihar olabilir mi? Bunlar da dile getirilmeli çünkü önemli.”

ENGELLİ BİREYLERİN İSTİHDAMINI SAĞLAYACAK PROJELERDEN BİRİ
Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, engelli bireylerin istihdamı için düşündükleri projeyi şöyle anlattı: “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Kurfallı Mahallesinde bir yerin olduğu orada on dönümlük bir arazi üzerinde bir bina ve etrafında sera oluşturarak orada kısıtlı bireylere iş imkanının sağlanması için güzel bir proje üzerinde düşünüyoruz. Silivri Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri Belediyesi ve Silivri SİAD'ın işbirliğinde gerçekleşebilir bir proje. Tabi orada çalışacak çocukların bir maaş alması lazım. Orada bir takım öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın olması lazım. Bunun sürdürülebilir bir şekilde gelir getirmesi lazım. İlk etapta ayakta kalması için aşağı yukarı 275 bin TL civarı bir miktar lazım. Orada yapılacak inşaat ve sera işleri var. Bu yüzden toplam 500 bin liraya yakın maddi bir kaynak gerek. Kalkınma Ajansı bütçe sunuyor, İstanbul Sanayi Odası da katkı verebilir, bu projeyi hayata geçirmek için el birliği yapmamız gerekiyor.”

ÇELİK: GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ OLARAK DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Gelişim Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisans yapan Ebru Çelik de dünkü programa katılanlar arasındaydı. Çelik, söz konusu projeyle ilgili şu açıklamada bulundu: “Proje ekibimiz var. Biz onları yazıyoruz. İstanbul Kalkınma Ajansı daha çok bütçeyi desteklemek çok büyük bütçelere destek vermiyor. Genelde de projeler böyle yazıldığı için aslında geçmiyorlar. Bölmeniz gerekiyor. Daha az miktarlarda daha fazla kişinin yararlanmasından yana tercihlerini kullanıyorlar. Biz Gelişim Üniversitesi olarak her türlü projelerde destek vermeye hazırız.”

ÖPÇİN: TARIM BAKANLIĞI DA KATKI SUNABİLİR
Silivri Belediyesi Kariyer ve İstihdam Ofisi sorumlusu Orhan Öpçin, “Bunun bir ayağı da tarım. Tarım Bakanlığının da bir takım destekleri var. Söz konusu kısıtlı vatandaşlarımız olunca bu konuda bir esneklik tanıyacağı kesindir. Bu anlamda Tarım Bakanlığını da kullanabiliriz.” şeklinde düşüncesini paylaştı.
Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, projenin takibini yapmaya hazır ve paydaş olduklarını, ancak esas yürütenin Silivri Kaymakamlığı ve Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün olduğunu dile getirdi.
SİAD üyesi Hakan Söylet, söz konusu projenin pilot uygulaması için Arıkanlı Çiftliğindeki sera alanının kullanılabileceğini önerdi. Arıkanlı ailesiyle konu hakkında görüşülmesi kararı alındı.
İnci Aydar, İzmit Belediyesinin söz konusu projeyi uyguladığını, hatta 60 bin lira kara geçtiğini paylaştı. Aydar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la da görüşülerek destek talebinde bulunulma önerisini iletti. Konuklar arasında bulunan Yetgin Çavdar'dan bu konuda yardım istendi.

AR-GE MERKEZİ PROJESİ
Silivri SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, kahvaltılı toplantıda Kalkınma Ajansı ile yapmak istedikleri bir projeyi şöyle tanıttı: “Silivri Kaymakamlığı ve Belediye ile birlikte bir Ar-Ge merkezi kurmak istiyoruz. Belediyenin vereceği bir arazi üzerinde bir prefabrik inşaat yapılacak. Bu tür projelere Kalkınma Ajansı 1.5 milyona kadar destek sunuyor. Yüzde 90'ını veriyor, yüzde 10'unu da katılımcılar sağlıyor. Bu projeler hibe. Tüm sanayicilerimizi kapsayacak. Ar-Ge geliştirilecek. İki tane insanı barındırıp firmalara otomasyon özerinde bir takım faydalar sağlanacak. Silivri'de bunları yapmamız lazım. Devletin bir takım fonlarından buraların da yararlanmasını sağlanmalı. Bunlardan yararlanacak insanlar bir araya gelmeli. Bizler de böyle bir proje oluşturarak üyelerimizin menfaati için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu dönem Kalkınma Ajansı projelerinin içinde bu var. İlk adımı atmak yolu yarıya getirmek demek. Bunlara gündeme getirdiğimizde en azından bazı kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları bizden etkilense bile o Silivri ve Türkiye için bir kazanç.”

AYDAR, TEŞEKKÜR ETTİ
Soru üzerine Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi bahçesine yapımı devam eden havuz projesiyle ilgili gelişmeleri İnci Aydar aktardı. Aydar, Murat Avcı ile çıkılan yolda bazı talihsizliklerin yaşandığını söyleyerek, hayırsever iş adamı Andon Arakelyan'ın desteğiyle son olarak havalandırma çalışmalarının yapımının ardından havuzun tamamlanacağını paylaştı. Aydar, havuz projesine katkı sunan ve okulun her etkinliğinde maddi manevi destekte bulunan Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği üyelerine teşekkür etti.
Okul Müdürü Nazım Öztürk de öğrenci, öğretmenleri ve velileri adına teşekkür ederek iş adamlarını okula davet etti.
Kahvaltılı organizasyon toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP