“Kimse Silivrispor’u bir silah gibi düşünüp namluyu Belediye Başkanına çevirmesin!”

“Kimse Silivrispor’u bir silah gibi düşünüp namluyu Belediye Başkanına çevirmesin!”

9.11.2022 12:42:12

“Biz şu an Silivrispor'a halihazırda sezon başladığında 3 milyon TL'ye yakın para harcamışız” açıklamasını yapan Başkan Volkan Yılmaz, “Artık el insaf! Her şeyin bir ölçüsü var. Ama şunu da söylüyorum; siz bana bu konuda ne kadar şut atarsanız atın benim bu şutlara kalem kapalı. Bu şutlar gol olmaz. Silivrispor'u sakın ola sakın hiç kimse bir silah gibi düşünüp namluyu Belediye Başkanına çevirerek tehditkâr tavırlara girmesin. Böyle bir şey kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Kasım Ayı meclis toplantısında muhalefetin Silivrispor'a yapılan yardımların yetersiz olduğuyla ilgili açıklamalarına yanıt veren Başkan Yılmaz, “Biz şu an Silivrispor'a halihazırda sezon başladığında 3 Milyon TL'ye yakın para harcamışız. Artık el insaf! Her şeyin bir ölçüsü var.” dedi.
“SİLİVRİSPOR'A YAPILAN YARDIMLAR İLK DEFA KAYITLI MAKBUZLA YAPILIYOR”
Silivrispor'a yapılan yardımlarla ilgili bilgiler veren Başkan Volkan Yılmaz, “Silivrispor'a yapılan yardımlar ilk defa kayıtlı makbuzla yapılıyor. Çantalarla gidip çantalarla gelinmiyor.
Eskiden gazetelerde kalecilerin, santraforların fotoğrafları olurdu. Şimdi yöneticilerin fotoğraflarından futbolculara sıra gelmiyor. Gazetecilere soruyorum; niye futbolcuların değil de sürekli yöneticilerin fotoğraflarını paylaşıyorsunuz? Nerede Silivrisporlu futbolcular?
“SİLİVRİSPOR'UN LOJMANINI SIFIRDAN İNŞA ETTİK”
Bakın, Hükümet Konağının olduğu yerde Silivrispor'un lojman olarak kullandığı Silivri Belediyesine ait prefabrik bir bina vardı. Burası bir inşaat yapılacağı için yıkılmak durumunda kaldı. Kulüp başkanımız “Bu bina yıkılacak mı biz ne yapacağız?” dediğinde, biz bu binanın daha âlâsını Silivrispor'umuza yapacağız dedik. Silivrispor'un lojmanını eski lojmanın taşıyıcı sistemlerini kullanarak sıfırdan inşa ettik. Silivri Belediyesi olarak 2,5 milyon TL'ye bu lojmanı yaptık.
Futbolcularımızın bu lojman tadilatı yapılırken otelde kalmaları gerekti. 100 bin TL'lik konaklama giderini bir iş insanı karşıladı.
Sonra meclisimizden karar alarak Silivrispor'a 150 bin TL bir yardım yaptık her zaman yaptığımız gibi. Biz otogar gelirlerinin Silivrispor ve amatör kulüplere vereceğiz demiştik ama baktık ki otogar gelirleri Silivrispor'a yetmeyecek. Amatör kulüpleri otogar gelirlerini karıştırmadan başka bir kaynakla destekleyelim ve Silivri tarihinde ilk defa amatör kulüplere nakdi destek verdik arkadaşlar. Bu yıl 20'şer bin TL bu kulüplerimize yardım yaptık. Yaklaşık 600 bin TL'yi buldu amatör kulüplere yönelik desteğimiz.
Kamuoyunda otogar ile ilgili kirli bilgiler de var. Zam yapıldığı söyleniyor otogara. Arkadaşlar 2018 yılından beri otogardaki ücretlere tek kuruş zam yapılmıyor. Yapılsa bu meclisten geçer. Pandemi nedeniyle minibüsçü, otobüsçü, taksici zorda diye zam yapmadık.
2022 yılı Ocak ayından Eylül ayına kadar otogarımız 1 milyon 127 bin 544 TL hasılat yapmış. Burada üç zabıtamız, üç güvenliğimiz var onları hesabın içine katmıyorum; dört otopark görevlimizin maaşları vs. buradaki 9 aylık masraf 648 bin 776 TL. Yani 9 ayda Silivri'deki otogarımız 478 bin TL para kazanmış. En iyi şartlarda bu yıl 600-650 bin TL para kazanmış olacak.
Silivrispor için yapmış olduğumuz tesisin doğalgaz, su, elektrik aboneliği Silivri Belediyesinin üzerine. Çünkü burası Silivri Belediyesinin spor tesisi olarak görünüyor. Buranın 1 yıllık enerji gideri 350 bin TL'yi bulur.
Silivrispor'un şoförlü bir otobüsü var. Kirasıyla beraber yıllık maliyeti Silivri Belediyesine 400 bin TL. Yani Silivrispor'a yaklaşık 800 bin TL hiç görmediğiniz şekilde destek veriyoruz.
Bundan sonrasını yöneticiler, iş insanları, STK'lar, kulüp başkanları, sponsorlar bulup buluşturup bu takımı yönetecekler.
“SİLİVRİSPOR'U SAKIN OLA SAKIN HİÇ KİMSE BİR SİLAH GİBİ DÜŞÜNÜP NAMLUYU BELEDİYE BAŞKANINA ÇEVİREREK TEHDİTKÂR TAVIRLARA GİRMESİN”
Biz şu an Silivrispor'a halihazırda sezon başladığında 3 milyon TL'ye yakın para harcamışız. Artık el insaf! Her şeyin bir ölçüsü var. Ama şunu da söylüyorum; siz bana bu konuda ne kadar şut atarsanız atın benim bu şutlara kalem kapalı. Bu şutlar gol olmaz. Silivrispor'u sakın ola sakın hiç kimse bir silah gibi düşünüp namluyu Belediye Başkanına çevirerek tehditkâr tavırlara girmesin. Böyle bir şey kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.
Sevginar SALİ

YORUM YAP