Kefalet Kooperatifi’ne yer tahsisi

Kefalet Kooperatifi’ne yer tahsisi

13.11.2018 10:29:07

Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin yer tahsisi ile ilgili tutanağını; Silivri Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin ve Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer ile birlikte imzaladı.

Silivri Belediyesi mülkiyetindeki Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 933 ada, 1 parsel sayılı taşınmaz üzerinde Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın ilçede bulunan esnaf ve sanatkârlara meslek ve beceri kazandırmak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerini geliştirmek üzere ve ayrıca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin esnaf ve sanatkarlara kredi sağlamak suretiyle ilçenin ekonomi ve ticaretinin gelişmesi amaçları doğrultusunda hizmet verilmesi için Hizmet Tesisi yapılması amacıyla tarafların bu hususlardaki hak ve yükümlüklerinin düzenlendiği Ortak Hizmet Projesine Dair Protokol, 12 Kasım Pazartesi günü, saat 12.00'da, Başkanlık Makamı'nda imzalandı.

IŞIKLAR: İŞBİRLİĞİNİN ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEĞİNİ VERDİK
Yer tahsis protokol töreninde açılış konuşması yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi: “Arkadaşlar, bu da örnek bir protokol olacak. Kamu yararı taşıyan bir kurum olması sebebiyle biz yerimizi kanunların emrettiği şekilde Esnaf Sanatkarlar Odamıza tahsis etik. Esnaf ve Sanatkârlar Odamız kamu yararı vasfından dolayı bu tahsisi Kredi Kefalet Kooperatifi'ne kullandıracak. Hepimiz halkımız, esnafımız için seferber olmuş durumdayız. Bu çabanın diğer kurumlara örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Hep birlikte işbirliğinin çok güzel bir örneğini verdik. Kredi Kefalet Kooperatifimiz daha iyi hizmet vereceği güzel bir yapıya kavuşacak. Silivri; hızlıca bir araya gelip, beraber çalışma refleksini geliştirmiş güzel bir ilçe. Meclisimizden oy birliğiyle geçmesini sağlayan grubu bulunan bulunmayan bütün siyasi partilere teşekkür ediyorum. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımıza, Silivri Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanımıza, bu anlayışı gösteren sivil toplum ve meslek odası kuruluşlarına, çalışma arkadaşlarıma, meclis üyelerimize, planlamada emeği geçen Büyükşehir Belediyemize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

KOÇER, TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDU
Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Silivri Belediye Başkanım Özcan Işıklar'a şahsım, yönetim kurulum, esnaf ve sanatkarım adına özverili yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman bizlerin yanında oldu. Bu güzel işbirliği ve Silivri halkına nitelikli hizmet verilmesi için gösterdikleri hassasiyet için Başkanımın nezdinde birim amirlerimize, Hasan Solak'a, Emine Tarin'e, meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Koltuklar gelip geçici, bunu hepimiz biliyoruz, bugün varız, yarın yokuz. Her zaman esnaf ve sanatkârımız için kalıcı eser bırakmanın gayreti içinde olduk, olmaya da devam edeceğiz.”

ÖPÇİN: BU ÖNEMLİ BİR JEST
Son sözü Silivri Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin, söyledi. Silivri'ye hayırlı olması dileklerinde bulunarak, tahsis sürecinde emeği ve katkısı bulunan herkese teşekkür eden Öpçin, “Bu protokol Kredi Kefalet Kooperatif için çok önemli bir adımdır. 5302 tane ortağım kredi kullanmış. Onların alın terinin birikintisinden buraya bir katma değer akıtacağım. Bu kolay bir mesele değil. Rahmete ulaşan sevgili başkanlarım ve hayatta olan ortaklarım adına Sayın Özcan Başkanım hem size hem de bütün meclis üyelerimize çok teşekkür ederim. Sayın Başkanım bizi çok duygulandırdı, hakikaten bu Silivri tarihinde belki ilk defa gerçekleştirilecek bir olaydır. Bu önemli bir jest. Bize bunu sağladığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Silivri Belediyesi ile Silivri Kredi Kefalet Kooperatifi ve Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası arasında yer tahsis protokolü imzalandı.
Haber: Hazal BAŞARAN

YORUM YAP