Işıklar: Satılık bir Silivri, satılık bir Silivrispor yok!

Işıklar: Satılık bir Silivri,  satılık bir Silivrispor yok!

3.07.2017 09:40:18

Genel Kurulda yaşanan gerilimin ardından katılımcılara seslenen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sağduyu çağrısında bulundu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivrispor'un gergin geçen genel kurulunda söz alarak süreci değerlendirdi.

“KALBİ SİLİVRİ İÇİN ATAN HERKES SİLİVRİLİ”
Işıklar genel kurulda şöyle konuştu: “60 yıllık kulübümüzde böyle bir ortam yaşadığımıza çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Bize yakışmıyor lütfen sakin olalım. Ben burada benden önce görev yapmış belediye başkanıma, il yönetiminde görev yapan arkadaşıma, ilçe başkanları ve meclis üyelerime teşekkür ediyorum. Silivri'de bir gün de, bin gün de ekmek yiyen, çocuklarının umudunu, geleceğini burada kuran, kalbi Silivri için atan herkes Silivrili… Bu konuda bizleri bir ayrıma tabi tutmak isteyenleri kınıyorum.

“AYLARDIR AŞAĞILANIYORUZ”
Biz birbirimizin rakibi olabiliriz bu siyasetin doğasında var “Ben daha iyi yaparım demek suç mu?” Silivri'nin gelişimine, değişimine hizmet etmek saygıya değer bir davranış. Bir çıkın deneyin bakalım. Biz aylardır aşağılanır duruma geldik. Kulüp üzerinden siyaset yapılıyormuş. Ben 7. Belediye başkanıyım, 6.sı da karşımda duruyor; hiç birimiz parti forması, atkısı veya bayrağı ile siyaset yapmadık.

“BİZ BİRBİRİMİZİN RAKİBİ OLABİLİRİZ, DÜŞMANI DEĞİLİZ”
1957'den bugüne Silivrispor ruhu altında tüm siyasi partiden gelenler olarak birlikte olduk. 60 yıllık bu ruhu anlamamış insanları yorumlarını esefle kınıyorum. Biz birbirimizin rakibi olabiliriz, düşmanı değiliz. Bir ameliyat yapma düşüncesiyle Silivrispor vasıtasıyla siyasetin bu kadar aşağılandığını daha önce görmedim ben. Siyaset yapabilirsiniz bu çok kutsal bir şey ama yeri Silivrispor değil. Silivrispor kulübü 60 yıldır belediye ile et ve tırnak gibi yaşamış. Ben 8 yılda, 8 defa bu kulübe girmedim. Benden önceki arkadaşımın verdiği desteği genişleterek sürdürdüm… Üç kulüp başkanıyla çalıştım hiç birine bir tavsiyem, önerim, dayatmam olmamıştır. Benim amacım kulübü kitleselleştirmek… Silivri'deki hoşgörü Silivrispor'a da yıllarca yansıdı bunu bozmaya da kimsenin hakkı yok. Aylardır birçok hakarete maruz kalıyorum. Belediye destek görevini yapar, kulübün iç işlerine karışmaz. Bizi bir şeylerin içine sokup sokup çıkarmasının bir ameliyatın öncesi olduğunu bulunduğu bütün beyanlarda anladım. Ayağa da düşürmek istemedim Silivrispor'a olan saygımdan. Bir aydır kendi imkanlarıyla gazetelerde haber yaptırıyor bu ayıptır. Kulübü gizli amellere kullanmayı akla getiriyor, insanları rahatsız ediyor. Bir tetikçi ile ilgili kendisini uyardım. Ben de yaşadım, benden önceki de daha önceki de bunları yaşadı dedim. Hep aynı itibarsızlaştırma… “İftira, yalan, şantaj yapan insanları bu kulüpten uzak tut” diye rica ettim. Buna rağmen aynı itibarsızlaştırma siyasetinin içine çekilmeye çalışılıyorum. Ben bunun içine girmekten hiçbir zaman mutlu değilim. Biz bir şemsiye görevi göreceğiz, ağabeylik yapacağız. Biz büyük bir aileyiz bu ailenin huzurunu kimsenin bozmaya hakkı olmadığını da söyledim.”

“DUYGULARLA YEREL YÖNETİCİLİK YAPMAK ALÇAKLIKTIR”
Mektebim Okulları inşaatı ile ilgili Kalko'nun ithamlarına da değinen Işıklar, “İnşaatının ne yerini bilirim ne durumunu. Böyle bir durumu kullanmak şerefsizliktir. Ama böyle bir şey yokken varmış gibi göstermek iki defa daha büyük şerefsizliktir! Duygularınla yerel yöneticilik yapmak alçaklıktır” dedi.

“BAŞARI DA BAŞARISIZLIK DA HEPİMİZİN”
Kalko'ya emeği için teşekkür eden Işıklar, “Verdiği emeğe, desteğe teşekkür ediyorum ama yarattığı geçimsizlik doğru değil. Bu kulübe kimin emeği varsa hepsi mukaddestik hepsine şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kendi teklifiyle geldi ama var sayalım ki benim ricamla gelmiş olsun. Başarısız olsa ne olacaktı? Bana demeyecekler miydi “Getirdin birini bak küme düştü takım…” Bütün günah benim şampiyon oldu “Ben yaptım” diyor… Bunun başarısı da başarısızlığı da hepimizin. Dayanışma, uzlaşma; benden biz çıkarmakla mümkün. Ben değil biz dersek başarılı oluruz.

“SATILIK BİR SİLİVRİ, SATILIK BİR SİLİVRİSPOR YOK”
“Ben ben” diye tutturursanız insanları kendinizden uzaklaştırıp kendi başınıza aldığınız kararlarla süreçleri başka yerlere tahvil etmeye kalkarsanız; “Ben veririm birine iki milyonuma bakar... Şuradan da bir aday çıkartırım…” diyerek ameliyat yapmaya kalkarsanız işte bu tepkiyi de görürsün. Satılık bir Silivri, satılık bir Silivrispor yok.

“BÜTÜN KIRGINLIĞIMI BİR KENARA KOYUYOR; AFFEDİYORUM”
Bir hata, bir kusur hepimize ders oldu. Silivrispor ilk defa tarihinde böyle bir kongre gördü. Ben yine de bütün kırgınlığımı bir kenara koyuyorum. Müslümanın kırgınlığı tülbenttin kızgın güneşin altında çalının üstünde kurumasına dek olur. Kimseye küskün değiliz. Yapılan hakaretleri siyasetin doğasında kabul ederek affediyorum. Bağışlamak insanlıktan gelir.

“KİMSENİN KİMSEYİ HIRSIZLIKLA İTHAM ETTİĞİ YOK”
Akgün Duru ile beni hedef göstermesini kınıyorum. Metin Kardeşim biraz önce buradaydı. Meclis üyesiyken benim faaliyet raporumu onaylamıyordu. Beni hırsızlıkla mı itham etmiş oluyor? O bir inceleme, bakış açısı burada bir denetim raporu yok. ‘Buna bir bakalım' demek kaygı, kuşku mu demek? Denetleme raporunun olmadığından buraya gelene kadar haberim bile yoktu. Kimseye ret oyu verin demedik. Bu ithamı kabul etmiyor ve kınıyorum. Kimsenin kimseyi hırsızlıkla itham ettiği yok süreç eksikse tamamlanır. Sığ suları rüzgarlar dalgalandırır. Derin suları dalgalandıramaz. Bu kulübün üyelerini 5 bin, 10 bin'e çıkartacağız. Her esnafımız bu külüme bir sporcu katacak beş ayrı branşta… Her başarı ve yarışta elde birer bayrak, her çocuğa bir Silivrispor forması giydirirsek kulübümüz o zaman amacına ulaşmış olacak.

“SİLİVRİ'DE HUZUR, BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İSTİYORUZ”
Sporda başarıyı sonuca bağlamıyoruz. 1 Milyon gibi düşünün. Başındaki bir onur, saygı ve birbirimize sevgidir. Baştaki biri aldınız mı arkadaki altı sıfırın önemi kalmıyor. İsterseniz süper ligde şampiyon olun biz Silivri'de huzur, barış ve hoşgörü istiyoruz.
Silivri'nin ortak bir değeri haline gelmiş kulübümüze sahip çıkan tüm siyasi parti temsilcilerine, herkese teşekkür ediyorum. Yeni başkan ve yönetimine, kulübümüze başarılar diliyorum.”

Haber Merkezi

 

YORUM YAP