Işıklar: Bilginin sağı solu olmaz

Işıklar: Bilginin sağı solu olmaz

26.12.2015 11:23:13

Silivri Belediyesi, her ay Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda edebiyat, siyaset, sanat, eğitim, bilim, tiyatro alanlarında ün yapmış isimleri konuk ediyor. Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Aşkım Kapışmak, Gazeteci ve Yazarlardan Yüksel Hançerli, Taha Akyol ve Tuncay Özkan, Şair- Yazar Ataol Behramoğlu, Şarkıcı Atilla Taş, Toplumbilimci Emre Kongar, Tiyatro Oyuncusu Salih Kalyon, Yazar, Seslendirme Sanatçısı ve Televizyon Sunucusu Yekta Kopan bugüne kadar Silivrililerle buluşan tanınmış kişilerden bazıları...

“MEZARA GÖMÜLEN BİLGİNİN FAYDASI OLMAZ”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Söyleşileri ile ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı: “Aktarmak gelişmektir. Aktarmazsanız gelişme sağlayamazsınız. Herkes bildiğini mezara gidip gömse, bilim adamları yazmasa, kitaplaşmasa, bilgilendirmese bir gelişme olmaz. Aktaracaksınız sizden sonra gelenler onu değiştirerek, güzelleştirerek belki de daha çok katkı yaparak bir ileriye emaneti bırakacaklar. Bu böyle bir şey, tecrübe ve bilgi paylaşımı gibi de diyebiliriz.

“BELEDİYELERİN EN BÜYÜK GÖREVİ YAYGIN EĞİTİMDİR”
Eğitim dediğimizde sadece örgün eğitim algılanıyor; okulda yapılan akla geliyor ama değil. Bence belediyelerin en büyük görevi yaygın eğitim. Sokaktaki vatandaşın bilinçlenmesi, hemşeri bilincinin artması, olayları yorumlayabilmesi, anlayabilmesi, ona göre kararını üretmesi ve durumu algılaması lazım. Algı yönetimlerini, dışarıdan kurgulanan, enjekte edilen oyuna getirilen algıları kırmanın yolu eğitimdir. Halkın eğitilmesi demek daha iyi yaşamanın birer koşulu demektir.

“HER DÜNYA GÖRÜŞÜNE SAYGI DUYAN BİR PLATFORM”
Silivri Söyleşileri aslında kitlesel eğitimi kast ediyor. Onu yapmaya çalışıyoruz. Her dünya görüşüne saygılı olarak alanlarında isim yapmış, söyleyecek sözü olan herkes için oluşturulan bir platform. Oraya gelen İslamcı, sağcı, solcu diye bildiğimiz, bir takım kalıba soktuğumuz yazarları, bilim adamlarını dinledikçe aslında hepsinin birer Türkiye sevdalısı olduklarını, çevresini beğenmeyip değiştirip dönüştürmeye çalıştıklarını ama bunu kendi anlayışı ve üslubuyla yaptıklarını görüyoruz. Bilginin ve tecrübenin sağı solu olmaz. Gerçekleri ve geleceğe olan aktarımı olur. Bu aktarımı burada sağlamak lazım.”  

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP