“İmamoğlu’nun vaat ettiği projelerden altı sıfır attığını gördük”

“İmamoğlu’nun vaat ettiği projelerden altı sıfır attığını gördük”

14.04.2023 22:42:40

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2022 faaliyet raporu görüşmelerinde MHP Grubu adına söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Başkanının vaat ve gerçekleştirdiği itaatler arasındaki farka işaret ederek, “Seslendik, duymadınız. Gösterdik, görmediniz. Söyledik, dinlemediniz. Anlattık, anlamadınız” dedi ve ekledi: “4 yılın sonunda Sayın İmamoğlu'nun İstanbul'un dertleri ile dertlenmediğini, İstanbul ve İstanbulluları dikkate almadığını, aklının, fikrinin, ruhunun ve hatta bedeninin İstanbul'da olmadığını gördük.”
Oldukça tartışmalı bir ortamda gerçekleşen İBB 2022 faaliyet raporu görüşmelerinde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP adına kısa ve özet bir konuşma ile tespitlerini dile getirdi.

YILMAZ: GÖSTERDİK, GÖRMEDİNİZ, SÖYLEDİK, DİNLEMEDİNİZ
Yılmaz şöyle konuştu: “Yüce meclisimizin çatısı altında gerçekleşen faaliyet raporu görüşmelerinde, dört yıldır MHP Grubu adına, İstanbullu vatandaşlarımızın haklarını koruyarak, onların dertlerini kendi derdimiz bilerek, bu anlayış ile tespit, değerlendirme ve yapıcı eleştirilerimizi İBB Başkanı ve yönetiminin dikkatine sunarak, İstanbullu hemşerilerimize ve kamuoyuna anlattık.
İstanbullu hemşerilerimizin, bizleri anladığını, bize hak verdiğini müşahede ettik. Ancak ne hikmet ise İBB Başkanı'nın ne bizleri ne de hemşerilerimizi anlamadığını ve dikkate de almadığını üzülerek yaşadık ve gördük.
Seslendik, duymadınız. Gösterdik, görmediniz. Söyledik, dinlemediniz. Anlattık, anlamadınız. Bu hakikatten hareket ile bugün, saatlerce bir sunum değil, sadece 2 dakika konuşup huzurlarınızdan ayrılacağım.”
“SAYIN İMAMOĞLU'NUN VAAT ETTİĞİ PROJELERDEN ALTI SIFIR ATTIĞINI GÖRDÜK”
İmamoğlu'nun vaatleri ve icraatları arasındaki farka dikkat çeken Yılmaz, “4 yılın sonunda Sayın İmamoğlu'nun İstanbul'un dertleri ile dertlenmediğini, İstanbul ve İstanbulluları dikkate almadığını, aklının, fikrinin, ruhunun ve hatta bedeninin İstanbul'da olmadığını gördük.
Planlarının İstanbullu olmadığını, planlarına ulaşmak için İstanbul'u bir araç olarak gördüğünü, İstanbul'a verdiği sözleri unuttuğunu ve unutturmaya çalıştığını, “kimseye hesap vermem'' anlayışını, İstanbul, kar ve sel ile boğuşurken “aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor'' mesajını, hiç bitmeyen algı oyunları ve yanıltmalarını, İBB'yi borca batık hale getirdiğini, bir türlü başlamayan projelerini, başlayıp ta bitiremediği projelerini, vaat ettiği projelerden altı sıfır attığını, hepimiz Sayın İmamoğlu'nun İstanbul'a ve İstanbul'un güzel insanlarına hizmeti kendine dert edinmediğini, bizleri umursamadığını yaşayarak anladık.
Sayın Başkana, İstanbullu hemşerilerimize ve İstanbul'a yaşattıklarından dolayı, İstanbulluların kendisine, vakti geldiğinde gereken cevabı vereceğini aklından çıkartmaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.”
“TEK SERMAYENİZ ALTI OK, ONU DA ATMAYA YAYINIZ YOK” GÖNDERMESİ
Yılmaz değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “Sözlerimi, mevkidaşım, Ankara Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can üstadın dizeleri ile bitirmek istiyorum; “Hizmetiniz yok, algınız çok. Bunlara karnımız tok. Tek sermayeniz altı ok, onu da atmaya yayınız yok''.
“YÜREKLERE DOKUNMUYOR”
Üzülerek çok kısa bir tespitimi daha ifade edeceğim. Ne diyor Sayın Başkan? “16 milyon için çalışıyoruz''. Güzel slogan, güzel bir logo, güzel bir müzik, kulağa hoş geliyor ancak yüreklere dokunmuyor.
“YAPTIĞINIZ ALKIŞLANACAK HİÇ BİR ŞEY YOK, HAMASETİ ALKIŞLIYORSUNUZ”
Biraz önce faaliyet raporunun sunumunu izledik. Faaliyet raporlarında hizmet adına çok bir şey göremedik, çok da malzeme verildi aslında cevap için ancak bunların hepsini atlıyorum. Tek bir cevap vereceğim. 16 Milyon'un Belediye Başkanı konuşmasının son pasajında, hiç mi hiç gereği olmayan konulara girerek, kendisi ve kendi söylemleri ile örtüşmeyen bir konuşma yaptı. Ekrem Bey'i radyoda dinleseniz, kendisini, CHP'nin mitinginde, otobüsün tepesinde konuşuyor hissederdiniz. Bakın faaliyet raporu boyunca alkış almayan konuşmada, 14 Mayıs seçimleri, Cumhur İttifakı ve hükümet eleştirileri olunca alkış kıyamet koptu. Demek ki dört yılda İstanbul'a yaptığınız alkışlanacak hiç bir şey yok, hamaseti alkışlıyorsunuz. Yalnızca kuru sloganları alkışlıyorsunuz.
“MHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ OLARAK KINIYORUM”
Ben ne kendi meclisimde ne bu mecliste, Cumhur İttifakı, genel seçimler, milletvekilleri veya bakanların çalışmaları ile ilgili tek bir konuşma dahi yapmadım. Ekrem Bey'in alkışlanacağı eylemleri, söylemleri, İstanbul'u ilgilendiren konular üzerine olmalı. Sayın Başkanın “rüyasında göreceği'' Cumhur Başkanı Yardımcısı edası ile burada konuşmasını ben MHP Grup Başkan Vekili olarak kınıyorum arkadaşlar! Yüce meclisin çatısı altında bu konuşma, Sayın Başkana hiç yakışmadı.
“İSTANBULLU HEMŞERİLERİM YAPILANI VE YAPILAMAYANI ANLAYACAK”
Ben de buradan 14 Mayıs sonrasına, ortaklarınıza ve gizli ortaklarınıza verdiğiniz sözlere girer isem çok büyük alkış alırım ancak girmeyeceğim. Ben dört yıl boyunca İstanbullu hemşerilerimin İstanbul'a yapılanı ve yapılamayanı anlayacak kadar, alim, profesör olmasa da arif olduğunu biliyor, yüce İstanbullulara, yüce heyetinize saygı, sevgi ve muhabbetler sunarak huzurlarınızdan ayrılıyorum.”

Sevginar SALİ

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP