İmamoğlu’nun sloganı Meclis’i gerdi

İmamoğlu’nun sloganı Meclis’i gerdi

11.06.2019 10:49:05

23 Haziran seçimleri dolayısıyla CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile ilgili Silivri'nin cadde ve sokaklarında boş bulunan hemen her noktaya sprey boyayla yazılar yazılması  mecliste tartışmalara neden oldu.

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri'de gelişi güzel biçimde Ekrem İmamoğlu'nun portresini de içeren ‘Her Şey Çok Güzel Olacak' yazısına sert tepki gösterdi. Yılmaz, bu eylemleri yapan şahıslar hakkında vatandaşın mağduriyetine sebep olma, belediye ve kamuyu zarara uğratma iddialarıyla suç duyurusunda bulunacaklarını bildirirdi. Gençlik döneminin psikolojisini iyi anlamak gerektiğini söyleyen CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, Yılmaz'ı ayrımcı bir dil kullanmakla eleştirdi. MHP Grup Sözcüsü Filiz Güler ise seçim sürecinin huzur ve sükûnet ortamında geçmesi konusunda siyasilere büyük görev düştüğünü söyledi.

YILMAZ: SİYASİ İLAN VE REKLAM İÇEREN AFİŞ, PANKART GİBİ MALZEMELERİN BELİRTİLEN YERLER DIŞINDA ASILMASINA 1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Başkan Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Silivri, bütün yaşayanların ortak kullanım yeri. Kentin çevre temizliğine ve estetiğine saygılı bireyler olarak yaşamak zorundayız. Silivri marka bir kent olacaksa içinde yaşayanların da bu ruhu anlamış, anlamlandırmış bireyler olması gerekiyor. Siyasi partiler ve kuruluşların duyuru, ilan ve reklamlarının belediyemiz tarafından belirlenmiş yerler dışında asılmasına 1 Temmuz'dan sonra müsaade edilmeyecek. Şehirde her yere cami duvarından okul duvarına kadar her yere pankartlarımızı asıyoruz. Kendim de dahil bu salonu şereflendiren herkesi bunun içine katıyorum. Zaman zaman bizim de yaptıklarımız oldu. Bazen siyaseten yaşanılan orantısız güç kullanımına istinaden yapmak durumunda kaldık. Hem siyasi propaganda hem de siyasi partilerin kendilerini doğru ifade etmesi noktasında tüm siyasi partilere eşit mesafede duracağımı tekraren söylemek istiyorum.

“BU PLANLI VE ORGANİZE ŞEKİLDE YAPILAN BİR ÇEVRE KİRLİLİĞİDİR”
Sokaklarımızda çok çirkin görüntüler oluştu. CHP İlçe Başkanı ve İYİ Parti İlçe Başkanıyla bu konuyu paylaştım. Gecenin bir saatinde planlı ve organize bir şekilde şehrin duvarları, yerler, yaya geçitleri, şehrin mobilyaları, oturduğumuz banklar şablonlarla Ekrem İmamoğlu beyefendinin resimleri ve sloganları ile donatıldı diyemeyeceğim kirletildi. CHP İlçe Başkanı Suna Hanım ve İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan beyde bu durumu tasvip etmediklerini ifade ettiler. Bu planlı ve organize şekilde yapılan bir çevre kirliliği… Silivri'de bir vandallık yapılmıştır. Bunu parti ayırmaksızın kim yaparsa yapsın Silivri Belediye Başkanı olarak müsaade etmeyeceğimi ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağımı ve bunların maddi zararlarını da sorumlulara ödeteceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum.”

KIRKICI: PLANLI VE ORGANİZE BİR ŞEKİLDE OLDUĞUNU DÜŞÜNMENİZ AÇIKÇASI BİZİ İNCİTİYOR
CHP Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, Başkan Yılmaz'ın konuşmasına istinaden şunları söyledi: “Bu tarz görüntüler pek tasvip edilecek görüntüler değil. Ancak bunun planlı ve organize bir şekilde olduğunu düşünmeniz açıkçası bizi incitiyor. Bunu gençlerin seçim heyecanına bağlamak gerektiğini düşünüyorum. Birçok gencimizle üzülerek de olsa görüştüğüm de onların arandığı, uyarılmak istendiği hatta bazı kişiler tarafından tehdide varacak kadar görüşmeler yapıldığı tarafımızdan biliniyor.

“BU OLAYA DÂHİL OLMANIZ DOĞRU DEĞİL”
Silivri tabi ki hepimizin sahip çıkacağı bir şehir. Doğru olan belediye başkanımızın bu olaya bizzat dahil olması değil. Madem seçimin muhatapları siyasi partilerdir, siyasi partilerin ilçe başkanları bir araya gelirler, karşılıklı görüşme yapmak suretiyle bu sorun rahatlıkla çözülebilir.

“AYRIŞTIRICI DİL, VİCDANLARI YARALAR”
Kaldı ki Silivri'miz daha önceki seçimlerde çok daha ilginç olaylara tanık olmuştur. Hatırlarsanız Atatürk'ün Anıtı üzerine ‘Türkiye Evimiz, Tayyip Babamız' gibi sloganlar yazılmıştı. Tabi ki bunun organize ve planlı olmadığını düşündüğümüz bir yazılama olduğunu hepimiz biliyoruz. Daha yeni bir camimizin bahçesine çadırın kurulduğunu ve birkaç gün sonrasında bizim itirazlarımız sonucunda söktürülmek zorunda bırakıldığını üzülerek görmekteyiz. Belediye başkanı olarak kent sokak ve mobilyalarının daha temiz kullanılmasını talep etmenizi anlıyorum.
Ancak bir şehrin belediye başkanı aynı zamanda ayrıştırıcı olmayan bir dili de kendi önüne koyması lazım. Sayın Başkan biz Türkiye'nin iki saygın partisi Millet İttifakı'nı kurarak bu seçimlere girdik. En az diğer ittifaka oy verenler kadar saygın bir kitle Millet İttifakı'na da oy vermiştir. Bunları farklı bir nitelendirme içerisine girmenizi de biz açıkçası doğru bulmuyoruz. Bu tür yaklaşımlar Silivri'nin geçmişinde yoktur, geleceğinde de olmayacağına inanıyoruz. Silivri hepimizindir. Hepimiz çok daha dikkatli sözler kullanacağız, vurgular yapacağız. Elbette ki Silivri'nin sokaklarına gözümüz kadar doğru bakacağımıza inanmamız gerekiyor.”

GÜLER: BELEDİYE BAŞKANI KONUŞMASINDA AYRIMCILIK YAPMADI
Seçim sürecinin sükunet içerisinde geçmesi için tüm siyasilerin üzerine düşen sorumluluklar olduğunu vurgulayan MHP Grup Sözcüsü Filiz Güler, “Vatandaşlarımızın bize verdiği yetkiyi siyasi parti ayırmaksızın iyi kullanmak istiyoruz. Sonuçta seçilmiş insanlarız. Vatandaşlarımızı seçim çalışmalarında rahatsız etmeden, sahil keyiflerini bozmadan, göz ve kulak kirliliği yaratmadan propaganda sürecini yürütmenin derdindeyiz.
Evet gençlerimiz ateşli ama bizimde büyükleri olarak onları uyarmamız gerekiyor. Karşılıklı atışmayla yol alınmaz. Burada belediye başkanının konuşmasında da ben bir ayrımcılık yaptığını sezmedim. Konuya kendisini katarak konuşmasını yaptı. Ayrıştırma olmaz ama bizlerde Silivri'nin seçilmiş insanları olarak kentimizin değerlerini korumak zorundayız diye düşünüyorum. Vatandaşlarımızı rahatsız etmeden güle oynaya seçim geçirelim istiyoruz” şeklinde konuştu.

YILMAZ: İSTESENİZ DE İSTEMESENİZ DE DAHİL OLACAĞIM
Başka Yılmaz, her iki parti grubunun sözcüsünü dinledikten sonra Süheyl Kırkıcı'nın kendisine yönelik ithamlarına cevap verdi. Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ben kendimi ifade etmekte zorlandığımı sanmıyorum. Bu söylediklerimin sizin tarafınızdan nasıl anlaşıldığını anlamış değilim. Kendimi de bu işin içerisine katarak sorumlu olduğumuzu ama biraz önce yanlış anladığınız gibi seçime çok kısa bir süre kaldığı için 1 Temmuz'u milat kabul edeceğimizi, 1 Temmuz'dan sonra kanundan aldığım yetkilere dayanarak bu çevre kirliliğine müsaade etmeyeceğimi söyledim. Bir de bu konulara dahil olmamda ne gibi bir sıkıntı olur onu merak ediyorum. Ben bu şehrin belediye başkanı olduğum gibi aynı zamanda siyasi bir kişiliğim. Bu konularla sizlerle istişare halinde olmam kaçınılmaz. Siz isteseniz de istemeseniz de dahil olacağım. Ama dahil olurken kantarın topuzunu kaçırmayacağım. Herkese eşit mesafede olacağım, şüpheniz olmasın. Sizin şüpheniz olsa da yaptığım uygulamalarla herkes eşit mesafede olduğumu görecek.

“BİZİM DUVARA SLOGAN YAZAN GENÇLİĞE İHTİYACIMIZ YOK!”
Ben bugüne kadar Silivri'de ayrımcı bir dil kullanmadım. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti bir sonraki nesile taşıyacak yeni Türkiye'yi inşa edecek gençlerin de ellerinde boya ile sokakları kirletmesinin de gençlik heyecanından öte bir şey olduğunu ifade etmek istiyorum. Organize yapılmış bir şey dememi de başka bir tarafa çekmeyin sonuçta bu bir gencin eline sprey alıp duvarı boyamasından bahsetmiyoruz. Bir grup halinde şablonları hazırlamışlar. Gençleri bizim bu ruh haline getirmememiz lazım. Bizim duvara slogan yazan gençliğe ihtiyacımız yok! Kimse kusura bakmasın. Bunların bir ceza müeyyidesiyle karşılık bulması gerekiyor. Bunu bir genç yaptı diye olan bitenin üstünü örtmeye gerek yok. Benim kaç gündür personelim mesai harcıyor. Dolayısıyla benim burada ayrıştırıcı bir dilim yok. Genç kardeşlerimize her türlü demokratik platform açık. Şehir mobilyalarının kirletilmesiyle söylenildiği gibi her şey güzel olmuyor maalesef her şey daha kötü oluyor. Konuşmaları için her iki partinin sözcüsüne de teşekkür ediyorum.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP