İlçe MEM’in başı dertten kurtulmuyor

İlçe MEM’in başı dertten kurtulmuyor

06.11.2014 11:48:04

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ilçemizdeki görevlerinde daha bir eğitim-öğretim dönemini bile tamamlamadan isimleri birçok olumsuzluğa karıştı. Lüks makam aracı hatası daha gündemden düşmeden, bu sefer yönetici değerlendirmeleriyle ilgili haklarında suç duyurusunda bulunuldu.

Türk Eğitim- Sen İstanbul 9 No’lu Şube Başkanı Enver Demir, önceki gün Silivri Adliyesi’ne gelerek Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Şube Müdürleri Murat Karipçin ve Mehmet Şen’in yönetici değerlendirmelerinde görevlerini yerine getirmeyerek ve kötüye kullanarak başkalarına (75 ve üzeri puan alan diğer okul yöneticileri) yarar sağlamış  oldukları, yönetmeliğin emrettiği ödevi subjektif ve ideolojik olarak değerlendirdikleri, okul yöneticilerinin mağduriyetine ve kamu zararına neden oldukları iddialarıyla haklarında suç duyurusunda bulunuldu ve kamu davası açılması istendi.

Demir’in şikayet dilekçesinin sonuç ve talep bölümünde şu ifadeler yer aldı: " Yukarıda izah edilen açıklamalar ışığında şüphelilerin görevlerinin gereklerine aykırı bir şekilde yasa ve yönetmelik hükümlerine aykırı davrandığı aşikardır. Bu sebeple şüpheliler TCK 250, ve TCK 257. Maddesini ihlal etmişlerdir. Şüpheliler, görevi gereğince tanınmış yetkisini, yasaya aykırı kullanması nedeniyle yöneticilerin haklarını gasp etmiş, bu kişilerin maddi kazanımları engellenmiştir. Şüphelilerin bu faaliyeti Türk Ceza Yasası’nın 250 ve 257. Maddesinde düzenlenen irtikap ve görevi kullanmak suçunu oluşturmaktadır. Bu sebeple CMK 160. Madde ışığında şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılması ve kamu davası açılmasını saygılarımızla arz ile talep ediyoruz.”

Renginar M.SALİ

 

 

YORUM YAP