Hıdırellez ateşi Değirmenköy’de yakıldı

Hıdırellez ateşi Değirmenköy’de yakıldı

9.05.2018 10:01:39

Baharın müjdecisi Hıdırellez, Değirmenköylü öğrencilerinin başarılı gösterileri eşliğinde coşkuyla kutlandı.

Türk dünyasında kutlanan, Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan, Hızır ve İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olduğu sayılan Hıdırellez, Değirmenköy Atatürk Ortaokulu'nda dün kutlandı.
Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, okul yöneticileri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Arif Kınık, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, veli, öğretmen ve öğrenciler kutlama programında bir araya geldi.
Değirmenköy Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Burcu Yurt'un sunumunda gerçekleştirilen program, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak başladı. Akabinde İstiklal Marşımız okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Okul Müdürü Mehmet Şenel tarafından yapıldı. Şenel, konuklarına “Hoş geldiniz.” diyerek başladığı konuşmasında Hıdırellez'in anlamına değindi. Halk kültürümüzün güzel bir geleneği ve bayramı olan Hıdırellez'in yaz günlerinin başlangıcı olduğu, kardeşlik ve barışı temsil ettiği ve coşkuyla kutlandığını dile getiren Mehmet Şenel, “Kutlama programımıza katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm konuklarıma teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.
Okul Müdürünün konuşmasının sonrasında Anasınıfı A Şubesi öğretmeni Sıla Timurlenk yönetiminde, ardından Anasınıfı B Şubesi öğretmeni Seniha Yıldırım yönetiminde hazırlanan gösteriler sunuldu. Minik öğrenciler, güzel kostümleri, başarılı dansları ve şirin halleriyle izleyicileri kendine hayran bıraktı. Değirmenköy Atatürk Ortaokulu Müzik öğretmeni Esengül Orhan Demir ve Değirmenköy Fevzi Paşa İlkokulu Sınıf Öğretmeni Selim Arık'ın öğrencileri halk oyunları gösterileriyle Hıdırellez coşkusunu arttırdı. Öğrenciler, başarılı sahneleriyle takdir topladı.
Değirmenköy Atatürk Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Topçuoğlu koordinatörlüğünde yumurta taşıma yarışması ve tokuşturma etkinliği yapıldı.
Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mahmut Alpar yönetiminde hazırlanan, “Ülkemin dört bir yanına bahar gelmiş” isimli gösteri de çok başarılıydı. Gençler bol bol alkış aldı.
Hıdırellez programı daha sonra okul öğretmenleri Tezcan Karacaoğlu, Veli Karaali ve Özgür Evsen tarafından ateşin yakılması ve atlanmasıyla devam etti. Programa katılan konuklar ve öğrenciler coşku ve heyecan içinde ateşi atladı. Dilek ağacı dileklerle süslendi.
Okulun öğretmenlerinden Şenay Demirel ve Ecem Usta tarafından hazırlanan Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım Sergisi'nin açılışı yapıldı. Konuklar, öğrencilerin büyük emeklerle hazırladıkları çalışmaları hayranlıkla inceledi. Hıdırellez kutlama programı, ikramlarla son buldu.

Renginar SALİ

YORUM YAP