Güzdemir: Yoldan geçen çocukları çeviriyoruz

Güzdemir: Yoldan geçen çocukları çeviriyoruz

7.01.2022 09:47:06

Silivri Ortaköyspor Kulüp Başkanı Aydın Güzdemir altyapıya yaptıkları yatırımın meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi. Güzdemir altyapıda seferberlik başlattıklarını, yoldan geçen çocukları bile çevirerek kulübe davet ettiklerini ifade etti.

U 16 Ligine yenilgilerle başladıklarını, zamanla, oynaya oynaya rakiplerle kafa kafaya oynamaya başladıklarını ifade eden Güzdemir “U 16 Ligine başlarken yenile yenile gittik ama şimdi rakiplerimizle kafa kafaya top oynuyoruz. Altyapıya yaptığımız yatırımların meyvelerini almaya başlıyoruz. Artık futbolcu bulmak da çok zor. Yoldan geçen çocukları bile çevirir oldum: ‘kaç yaşındasın. Top oynar mısın?' diye. Bunların içinden tabi ki yıldız çıkması çok zor, kumda iğne aramaya benziyor ama yetiştirdikçe de içlerinden çıkaracağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

“ALTYAPININ MALİYETİ DE YOK”

Silivri ilçesinde altyapılarda liglere giren takımların sayısının bir elin parmağını geçmediğini dile getiren Güzdemir “Silivri'de 14 takım var. Altyapılarda lige katılan 4 takım var. Silivrispor, Alibey, Beyciler ve Silivri Mimarsinan. Bunların içinden bir tane yakalasak senin kulübünü kurtarır. A takıma yapılan transferlerin arkası boş. Her sene bir takım yapmak istediğinde zaten sadece lisanslar için federasyonun hesabına 10 Bin Lira yatırıyorsun. Her sene 10 Bin Lira eksi. Ama altyapı öyle değil. Bunların maliyeti de yok, bir şeyi yok. İnşaat ortaya çıktığı zaman tuğla evren de olur, kum veren de olur. Biz şu anda bunu yapmaya çalışıyoruz. Bir görüntü ortaya çıktığı zaman sponsor da, su parası, yemek parası veren de bulursun” dedi.

Haber: İskender KORDU

 

YORUM YAP