Gürsu: Elimizden gelen desteği sunuyoruz...

Gürsu: Elimizden gelen desteği sunuyoruz...

26.01.2017 10:53:04

Ziraat Odası Başkanlığında 6. hizmet senesinde Hürhaber'e Agroexpo 12. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı izlenimlerini değerlendiren Metin Gürsu, “Üyelerimize elimizden gelen desteği sunuyoruz. Bu sürece katkıda bulunan herkese de teşekkür ederim. Tarım ve hayvancılıkta yenilikleri takip etmek adına üyelerimizin fuarlara katılımını sağlamak ve teşvik etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Merhum Rıdvan Gümüşoğlu'nun 2010 yılında vefatından sonra 2011 senesinde gerçekleştirilen kongrede Silivri Ziraat Odası Başkanlığı görevine seçilen Metin Gürsu, 43 sene odaya başkanlık yapan selefine yakışır bir hizmet performansı sergilemek için çabasını, yönetim ve oda çalışanlarıyla uyum içinde sürdürüyor.

GÜRSU'NUN AGROEXPO 12. ULUSLARARASI TARIM VE HAYVANCILIK FUARI İZLENİMLERİ
Silivri Ziraat Odası üyeleri Metin Gürsu Başkanlığında hafta sonu İzmir'de düzenlenen Agroexpo 12. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret ederek tarım ve çiftçilikte son yenilikleri yerinde görme imkânını değerlendirdiler. 57 ülkeden 729 firmayı bir araya getiren fuarı 4 günde 300 bin kişi ziyaret etti.
Fuar izlenimlerini Hürhaber'e aktaran Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, “Oda olarak üyelerimizi alanımız ile ilgili gelişmeleri takip ettikleri etkinliklere ulaştırma konusunda gayret sarf ediyoruz. Agroexpo 12. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı da çiftçilerimize yeni ufuklar açması açısından çok renkli ve etkileyiciydi. Cuma akşamı Silivri'den yaklaşık 100 üyemizle İzmir'e hareket ettik. Ulaşım konusunda Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a üyelerimiz adına teşekkürlerimi aktarmak istiyorum. Ceylan Turizm ve Anıl Turizme de sağlıklı bir imkânda fuar etkinliğini takip etmek hususunda üyelerimize sunduğu destek için minnettarız.
Fuarda ithal çok farklı ırklarda küçük ve büyük baş hayvanlar vardı. Tarımda üretim gamını genişletmek için son derece yararlı ekipmanların bulunduğunu gözlemledik. Çiftçilerimizin en büyük sıkıntısı iş gücü yetersizliğinin teknoloji ile çözüme kavuşturulacak seyrini gözlemledik. Hayvan gıdaları ve silaj makinalarında çeşitlilik dikkatimizi çeken konular arasında oldu. Tohumculuk, fidancılık ve damızlık stantlarında da geniş ürün çeşitliliği vardı. Tarımda teknolojik gelişmelerin giderek daha fonksiyonel şekilde yer aldığını gözlemledik. Bu makinaların yerli üretim olmasından da ayrıca mutlu olduk” dedi.

ODANIN FAALİYETLERİ
6. senesinde, Sebahattin Kaplan, Cahit Gürdal, Sabri Özer, Ahmet Rahmi Gümüşoğlu, Veli Özcan ve Mahmut Şevket Yüksel'in asil, Metin Gürel, Ahmet Erdoğan, Bahattin Canbaz, Sinan Öztürk, Fatih Maşalacı, Yavuz Alçi ile Saim Kaygusuz'un yedek yönetim kurulu üyeliğinde Silivri Ziraat Odası Başkanlık görevini yürüten Gürsu bölgemizdeki tarım ve çiftçilik faaliyetlerinin gidişatına da değindi. Giderek daha çok kişinin topraklarını işlemekten vazgeçerek sattığı veya kiraladığını belirten Gürsu, oda olarak aralarında balıkçılık, arıcılık, su ürünleri üreticiliği yapan, Veli Efendi'de at sahibi kişilerin de aralarında bulunduğu 3000 üyeleri ile ilgili gerçekleştirdikleri çalışmaları şöyle özetledi: “Çiftçilerimizin destekleme dosyalarını ücretsiz takip ediyor ve hazırlıyoruz. Tarımsal alanda ilaç tedariki, danışmanlık hizmeti veriyoruz. Tüm Türkiye genelinde biçerdöver ruhsatları işlemlerini odamız yapıyor ayrıca biçerdöver kursları düzenliyoruz. Geçtiğimiz hafta sonunda olduğu gibi Türkiye genelinde tarım ve hayvancılık festivalleri ve fuarlarına üyelerimizin katılımını teşvik ediyor ve sağlıyoruz. Çiftçilerimizin tüm ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) işlemlerini, destekleme ve diğer yasal mevzuat değişiklikleri gibi konularda SMS yoluyla bilgilendiriyoruz. Çiftçilerimize sertifikalı tohum tedarikinde, avantajlı koşullarda, hizmet veriyoruz.”

“ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
3 yıl önce Silivri Belediyesinin katkılarıyla Ziraat Odası olarak açmış oldukları Toprak, Bitki ve Su Analiz Laboratuvarının çalışmalarını başarıyla sürdürdüğünü belirten Gürsu, “Verimli, zengin topraklarımızı korumak, üretimle çiftçilerimizi refaha ulaştırmak konusunda oda olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bu süreçte Silivri'de destek aldığımız tüm kesimler ve yetkililere teşekkürü bir borç bilirim” dedi. Sevginar SALİ

YORUM YAP