Gümüşyakaspor Karacaköy’e takıldı: 0-0

Gümüşyakaspor Karacaköy’e takıldı: 0-0

15.05.2017 09:02:53

2. Amatör 1.Grupta şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta Gümüşyaka, kendi sahasında ve seyircisi önünde lider Karacaköy'le 0-0 berabere kalarak ilk iki şansını zora soktu.

Bu sezon düşük bir bütçeyle mucizevi bir sezon geçiren Karacaköy, lider olarak geldiği Silivri Stadı'nda zirve koltuğunu Dağyenice'ye bırakmasına rağmen evine avantajlı bir skorla döndü. 90 dakikalık mücadele tam bir taktik savaşına sahne olurken Karacaköyspor'da kaleci Mennan işyerinden izin alamadığı için konuk takımda kaleye orta saha oyuncusu Barış Çalış geçti. Maça tek yedekle gelen Karacaköyspor 90 dakika boyunca olağanüstü bir mücadele ortaya koyarak Gümüşyaka'ya adeta Çanakkale Geçilmez dedi. Maça Gümüşyaka etkili başladı. Ev sahibi ekip başlama düdüğüyle birlikte rakip sahaya yerleşti. Karacaköyspor ise savunma ve orta saha bloklarını birbirine yakın oynatarak katı bir savunma anlayışı içinde mücadele etti. Oyunu geride kabul eden konuk takım kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. İlk bölümdeki rakip kalede yoğun bir baskı kuran Gümüşyaka 19. dakikada penaltı kazandı. Penaltı atışında topun başına geçen Ömer topu direğe nişanlayınca ev sahibi ekip öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Penaltı pozisyonuna kadar defansta inanılmaz gayretli ve dirençli bir oyun ortaya koyan konuk Karacaköyspor kaçan penaltıdan sonra daha da dirençli hale geldi. İlk yarıda gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda Gümüşyaka öne geçmek için bütün riskleri alarak üçlü savunmaya döndü. Savunmayı ve orta sahayı daha da öne çekerek oyunu daha da öne taşıyan Gümüşyaka birinci bölgede de kontra atak tehlikelerine açık hale geldi. Kurduğu inanılmaz baskıdan sonuç alamayan Gümüşyakaspor'da 77. dakikada Savaş'ın bir topu da direkte patladı. Son bölümde gol için daha çok açılan Silivri temsilcisi kalesinde de önemli bir tehlike atlattı. 90. dakikada ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Serkan'ın aşırtma vuruşunda top kaleyi bulmayınca maç başladığı skorla sona ermiş oldu. Bu sonuçla büyük bir fırsat kaçıran Gümüşyakaspor 32 puana yükselerek ilk iki yarışındaki yerini tehlikeye attı.
Karacaköyspor ise zorlu bir deplasmandan 1 puanla dönerek 90 dakikayı karlı kapatan taraf oldu. Ligin ilk yarısında da golsüz berabere kalan Gümüşyaka ile Karacaköyspor arasındaki ikili averaj da dengede kaldı.
Engin AKIN

YORUM YAP