Gümüşoğlu Pasajı’nda yıkım başladı

Gümüşoğlu Pasajı’nda yıkım başladı

26.07.2016 15:25:02

Kamulaştırma çalışmaları 6 yıldır devam eden, Silivri sahilinde can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan Gümüşoğlu Pasajı'nda, İBB ve Silivri Belediyesi ekipleri tarafından yıkım çalışmaları başlatıldı.

Silivri Sahili'nde dere yatağı üzerinde bulunan, 2009 yılında yaşanan sel felaketinde ciddi hasar alan ve kamulaştırma çalışmaları 6 yıldır devam eden Gümüşoğlu Pasajı'nda bugün itibariyle yıkım çalışmaları başlatıldı. Can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan binanın yıkım çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi ekiplerinin koordinasyonuyla gerçekleştiriliyor. 29 Temmuz tarihine kadar devam edecek yıkım çalışmaları süresince Sanatkârlar Caddesi – Özgür Sokak kesişimi, Atatürk Caddesi- Rabia Sokak kesişimi ve Başkomutan Caddesi – Çilingir Sokak kesişimi trafiğe kapalı olacak.

IŞIKLAR: CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYORDU

Silivri Kaymakamı Faruk Bekârlar ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yıkım çalışmalarını inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıkım çalışması hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Işıklar, yıkımın ardından bölgede düzenleme çalışmaları yapılacağını dile getirdi. Başkan Işıklar, şunları söyledi: “Boğluca Deresi projesi kapsamında yaklaşık 6 yıl önce, Gümüşoğlu Pasajı'nın kamulaştırma işlemleri başlamıştı. Tabi hukuki süreçlerin devamından dolayı da yıkımı zamana yayılmıştı. Yıkımını Büyükşehir Belediyemiz ve Silivri Belediyemiz beraber planladık, şuan yıkım çalışmaları devam ediyor. Yıkım olduktan sonra derenin etrafında düzenleme çalışmaları yapacağız. Bunların tamamını bir bütün olarak planladık, bölge planı gibi düşünüyoruz. Düzenleme çalışmaları, Silivri'nin sahil kasabası olması önemini vurgulayacak, öne çıkaracak, buradaki insan hareketini ve yaya trafiğini arttıracağını düşünüyoruz. Bu bina, çok daha öncesinde sel olduğunda da en riskli binalar arasındaydı. Biz bu riski burada yaşadık, 2000'e yakın konut zarar gördü, 100'e yakın aracı denizden topladık. Bina can güvenliği açısından da büyük risk oluşturuyor. Binada görüldüğü gibi depreme dayanıklılık, içinde zemini sağlam tutacak hiçbir malzeme kalmamış, ekonomik ömrünü tamamlamış. Bütün binalar konusunda burası bizim için bir örnek teşkil ediyor. Depreme karşı büyük tehdit altında olan bir bölge. Bu tür binaların sadece kamulaştırma ve yol açma niteliğinde değil, genel bir bakış olarak da hepsinin düzenlenmesi gerektiği çok açık görünüyor. Şuanda beton değeri 30 olması gereken ama 7 olan bir bina, görüldüğü gibi içinden demir çıkmıyor. Böyle tehdit altında olan binalarımız var. Bunların da tespitlerini yapıp, yıkım kararlarını almayı planladık. Aşama aşama onlar da tamamlanacak.

“BU ALAN GEZİ VE YAŞAM ALANI OLACAK”

Silivri Boğluca Deresi, tarihi 500 senelik Mimar Sinan Köprüsü'nün bulunduğu bir alan. Bu alanı düzenleyip, ardında tescilli tarihi bir binamız daha var. İkisinin de restorasyon ve çevre düzenleme planlarını yıl sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bu bölge tam bir gezi ve yaşam alanı, bir ticari alan olarak da gelişmiş ve değerlendirilmiş olacak. Silivri'de yapılan bu çalışmanın bölge değerini arttıracağına, burayı yayalaştıracağına ve hizmet sektörlerini geliştireceğine kesinlikle inanıyorum. Buradaki düzenleme çalışmaları da yılsonuna kadar tamamlanmış olacak.”

Haber MERKEZİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Yıkım yarın
Sonraki » CHP’den Topbaş duyurusu

YORUM YAP