Gelenekten geleceğe oyunlarla yolculuk

Gelenekten geleceğe oyunlarla yolculuk

19.02.2016 11:58:53

“Gelenekten Geleceğe Akıl ve Zeka Oyunlarımız” proje protokolüne İl Milli Eğitim Müdürümüz Dr. Muammer Yıldız, Genç Öncüler Gençlik ve Spor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özer katıldı. Protokol imza töreninde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim Şube Müdürü Timur Tuğral proje yürütücüsü Hobi Eğitim Dünyası adına Murtaza Koçak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi üyeleri hazır bulundu.
“Gelenekten Geleceğe Akıl ve Zeka Oyunlarımız” projesi kapsamında öğrencilerin geleneksel ve modern akıl oyunları ile buluşturmak amaçlanıyor. 5 ilçede 32 okulda öğrencilere geleneksel akıl ve zeka oyunlarından Mangala, Dokuz Taşın yanı sıra modern akıl zeka oyunlarında Reverse ve Engel oyun setleri hediye edilecek. Proje kapsamında okul içi ve okullar arası düzenlenecek turnuvalar aracılığıyla ilk 4 okul ve temsilci öğrencileri çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek.
Gelenekten Geleceğe Akıl ve Zeka Oyunları projesi kapsamında okullarda bu oyunları yaygınlaştırarak öğrencilerin ders içi ve ders dışı zamanları verimli şekilde değerlendirmelerini sağlamak, oyunlarda planlama, strateji geliştirme, mantık yürütme gibi becerilerini geliştirerek ders başarılarına katkıda bulunmak, oyun oynayarak okullarda kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak ve disiplin sorunlarını bu sayede azaltmaya çalışmak, zamanla öğrencilerin kendi oyunlarını geliştirmelerini teşvik ederek üreticiliklerine katkı sağlamak hedefleniyor.

Haber Merkezi

YORUM YAP