En fazla yağış miktarına rağmen hasarsız atlattık

En fazla yağış miktarına rağmen hasarsız atlattık

6.07.2020 13:49:24

23 Haziran'da İstanbul'un 6 ilçesinde etkili olan sağanak yağışta en yüksek yağmur miktarı Silivri'ye düşmesine karşın süreci hasarsız atlatmamızın nedeni ortaya çıktı. Uzun yıllar sonra Silivri Belediye İSKİ'den yağmur suyu kanallarına yönelik bakım ve temizlik çalışması talep etti, bununla da yetinmeyip İBB ekiplerine aynı oranda kendi ekipmanıyla hizmete destek verdi. İBB ve Silivri Belediyesi'nin tamamlayıcı gayreti ile Silivri sıradaki sel afetinden kurtulmuş oldu.

23 Haziran 2020 tarihinde Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy'de meydana gelen sağanakta en yüksek yağış miktarının ilçemize düştüğü belirlendi. Esenyurt'ta dere taşması sonucunda oluşan su baskınlarında can pazarı yaşanırken 1 kişi de hayatını kaybetti.
En yüksek yağışın bölgemize düşmesine karşın Silivri'nin oldukça hafif süreci atlatmasının nedeni ortaya çıktı.

“YAĞMUR SUYU HATLARINDA
85 KİLOMETRELİK AÇMA, TEMİZLEME VE

KONTROL ETME İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”
Sel ve taşkınlar konusunda oldukça kabarık bir seceremiz bulunmasından hareketle Silivri Belediye yetkilileri geçtiğimiz bir yıl içerisinde yapılan yağmur suyu hatlarındaki çalışmalar kapsamında 85 kilometrelik bir hatta açma, temizleme ve kontrol etme işlemleri gerçekleştirdi.

“YAĞMUR SUYU TAHLİYE
KANALLARINDA TIKANMAYA MAHAL BIRAKILMADI”
Silivri Belediye ekipleri ayrıca alt yapı çalışmaları sonrasında toprak yüzeyinin yağmur ile kanala karışması veya meskûn bölgelerdeki çöp atıkları sebebiyle yağmur suyu tahliye kanallarında tıkanma durumuna titiz çalışmaları neticesinde mahal bırakmadı.

ÖNLEYİCİ TEDBİRLER
SÜREKLİ DEVREDE
Bu hatlar kısım kısım kontrol edilerek tıkanıklığın giderilmesinin yanı sıra oluşabilecek sağanak yağış ile birlikte herhangi bir sel durumunun meydana gelmemesi adına tüm önleyici tedbirler alındı.

“YAĞIŞ MİKTARININ
EN YOĞUN OLARAK
SİLİVRİ'YE DÜŞTÜ”
23 Haziran 2020 tarihinde İstanbul'un birçok ilçesinde etkisini gösteren, ilçemizde de yoğun olarak hissedilen sağanak yağış, AKOM verilerine göre metrekareye 108 kilogramdı. Yağış miktarının en yoğun olarak Silivri'ye düştüğü açıklandı.
Bilindiği gibi geçmiş yıllarda maruz kalınan sel felaketlerinin bir daha yaşanmaması adına bugüne kadar yapılan çalışmaların yanı sıra yağmur suyu hatlarının işlevselliği büyük önem arz etmektedir.

BELEDİYE VE İSKİ EKİPLERİ HASSASİYETLE ÇALIŞIYOR
Belediye ve İSKİ ekiplerinin hassasiyet ve titizlikle yürüttüğü çalışmalar uyum içerisinde koordineli olarak gerçekleştirilerek olumsuzluklara yol açabilecek unsurlar ortadan kaldırıldı.

İSKİ KADAR BELEDİYE DE
KONUNUN ÜZERİNE
HASSASİYETLE EĞİLDİ
Silivri Belediyesi, İSKİ'den talep ettiği yağmur suyu kanallarına yönelik bakım ve temizlik çalışmasına ilaveten, 1 kombine, 1 vidanjör, 2 JCB, 9 personel ile, İBB ekiplerinin 1 kombine gündüz, 1 kombine gece ve 3'er personel ile yürüttüklerine destek verdi. Yağmur suyu kanallarına yönelik çalışmada Silivri Belediyesi'nin sadece İSKİ'ten talep etmekle yetinmediği hizmete yönelik kendi ekipmanıyla destek vermesi ilçemizi bariz bir sel olayından kurtardı. Sevginar SALİ

YORUM YAP