Eğitim Sen’den sendikalara çağrı

Eğitim Sen’den sendikalara çağrı

11.08.2022 12:24:53

Eğitim Sen, “Eğitim alanındaki tüm sendikaları ortak tutum almaya çağırıyoruz: Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal edilmeli, öğretmenlere angaryaya dönüşen seminer-sınav süreci durdurulmalıdır!” şeklinde çağrıda bulundu.

Eğitim Sen Sendikası, Öğretmenlik Meslek Kanunun iptali için tüm sendikalara ortak tutum içinde olmak için çağrıda bulundu. Sendikanın açıklaması şöyle: “Öğretmenlik Meslek Kanunu düzenlemesi gündeme geldiği ilk günden itibaren tartışılmaktadır. Kanunlaştıktan hemen sonra düzenlemenin iptali için CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılmıştır. AYM süreci devam ederken yönetmelik yayınlanmış, Sendikamız tarafından yönetmeliğin bütün maddelerine ilişkin Danıştay'a açılan iptal davasının da sonuçları beklenmeden seminer-sınav süreci başlatılmıştır. Böylece yaz aylarında öğretmenler seminer-sınav odaklı kariyer basamakları sürecinin girdabına çekilmiştir.

“SEMİNERLERİN İÇERİĞİYLE BİRLİKTE DAHA NET AÇIĞA  ÇIKTI”

Eğitim emekçilerinin ve sendikaların bütün eleştirilerine rağmen yasalaştırılan bu düzenlemenin, öğretmenlerin mesleki gelişimine somut hiçbir katkı sunmayacağı, seminerlerin içeriğiyle birlikte çok daha net bir şekilde açığa çıkmıştır.

Gözlemliyoruz ki en baştan bu yana yapmış olduğumuz eleştiriler ve öneriler öğretmenler tarafından daha fazla sahiplenilmeye başlanmıştır. Öğretmenlere yaşatılan anlamsız, nitelik kazandırmayan ve tersine öğretmen emeğini değersizleştiren bu seminer süreci ile birlikte doğal olarak öğretmenler tepkilerini daha fazla yükseltmeye başlamıştır.

“ORTAK TUTUM ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Tüm bu gelişmelerin ışığında eğitim alanında örgütlü tüm sendikaları, öğretmenleri kariyer basamaklarıyla ayrıştıracak bu kanunu ve bağlı yönetmelikleri iptal ettirmek; seminer ve sınav sürecini durdurulabilmek için ortak tutum almaya çağırıyoruz.

Ekonomik, özlük, mesleki, sosyal ve demokratik hakları bir bütünlük içinde yasalaştıran yeni bir meslek kanununun yeniden düzenlenebilmesi için mücadele etmek ve hem kamu hem de özel sektör öğretmenlerinin taleplerini ortak bir tutum etrafında savunabilmek bizlerin varlık gerekçesidir. Tek bir sendikanın alacağı kararlar geniş öğretmen kitlesinin sorunlarını çözmeye yetmeyecektir. Bu noktada ortak tutumu örgütlemek ivedi bir göreve dönüşmüştür. Seminer ve sınav süreci ile ilgili olarak, okulların açılacağı eylül ayından sınavların yapılacağı tarihe kadar tartışmaların giderek artacağı açıktır. Ortak tutumu belirlemek için bir araya gelmeye ve üzerimize düşen çalışmaları yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyu önünde ilan ediyoruz.”

Renginar SALİ

YORUM YAP