Eğitim Sen’den dayanışma kahvaltısı

Eğitim Sen’den dayanışma kahvaltısı

18.10.2017 15:49:28

Eğitim Sen Silivri Temsilciliği, üyelerini geleneksel, dayanışma ve kaynaşma kahvaltısında buluşturdu.

Eğitim Sen Silivri Temsilciliği tarafından 15 Ekim 2017 tarihinde geleneksel dayanışma ve kaynaşma kahvaltı organizasyonunu gerçekleştirdi. Jasmine Restoran'da düzenlenen ve eğitimcilerin aileleriyle birlikte yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, Eğitim Senli eğitimcileri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı ve Eğitim Sen 7 No'lu Şube Başkanı Özlem Tolu da davete icabet etti.

ERDOĞAN: OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN LAİK DEMOKRATİK EĞİTİM MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ
Eğitim Sen Silivri Temsilcisi Caner Erdoğan, yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hepimiz hoş geldiniz. Yeni eğitim –öğretim yılı da yeni sorunlarla başladı. İdareci atamalarındaki torpil iddiaları, liyakatin değil ‘benim adamın' anlayışının hakim olması, tartışılmadan ve pilot uygulamaları yapılmadan müfredat programındaki yapılan değişiklikler, sınav sisteminde önerilen değişiklikler eğitimde yeni sorunlara sebep olacaktır. Yetkili sendika tarafından imzalanan toplu sözleşme ile ekonomik kayıplar. Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen laik demokratik eğitim mücadelemizi yılmadan yorulmadan omuz omuza dayanışma ile sürdüreceğiz.

“BİRLİKTE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Emekli olan arkadaşlarımıza sağlık ve mutluluklar diliyorum. Çok sevdiğimiz işimizden ayrılıp emeklilik hayatına başladınız. Ama ülkemizin çağdaş ve aydınlık geleceği için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.”

TOLU: HAK MÜCADELESİ BÖYLE ZAMANLARDA DAYANIŞMA VE DİRENGENLİK GEREKTİRİYOR
Eğitim Sen 7 No'lu Şube Başkanı Özlem Tolu, etkinlikte söz alarak meslektaşlarına şu sözlerle seslendi: “Olağanüstü hal döneminde olağanüstü koşullarda sendikal hak ve özgürlük mücadelesi veriyoruz. Sıkıyönetim koşullarında kurulmuş konfederasyonumuz KESK VE SENDİKAMIZ Eğitim-Sen her zaman darbeye ve demokratik hakların askıya alınmasına karşı mücadele etmiştir. Bu dönemde de iş güvencemiz ve sendikal haklarımıza karşı başlatılan saldırılara karşı göğüs germek için sizlerle birlikte mücadelemizi sürdürüyoruz. Elbette ki sendikal hak mücadelesi böylesi zamanlarda daha fazla dayanışma ve direngenlik gerektiriyor. Olağanüstü hal yayınlandıktan sonra çıkartılan KHK'lar ile ihraç edilen üyelerimiz için maddi ve manevi dayanışmamız sürüyor.

“ÇOCUKLARIMIZI VE GELECEĞİMİZİ ÇALMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Eğitim-sen her koşulda laik bilimsel demokratik eğitimi savunmaya, bunu engellemek isteyenlere karşı demokratik mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. TÖS'ten TÖBDER'DEN aldığımız mücadele geleneğimiz KESK ve Eğitim-Sen'de devam ediyor. Çocuklarımızı ve geleceğimizi çalmalarına izin vermeyeceğiz çünkü Eğitim-Sen var.”

IŞIKLAR, EĞİTİMİN ÖNEMİNDEN VE İLÇEMİZDEKİ GELİŞMELERDEN SÖZ ETTİ
Geleneksel kahvaltı programında ilçemiz eğitim emekçileriyle bir araya gelme fırsatı bulan Başkan Işıklar, davetleri için sendika temsilcisi Caner Erdoğan'a teşekkür etti. Işıklar, ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasının en önemli faktörünün eğitim olduğunu, ilçemizde de eğitim faaliyetlerine büyük önem verdiğimizi, özellikle kazandırılan tarım lisesi ve uygulanan eğitim öğretim programının öneminden bahsetti.
Eğitim-Sen laik bilimsel demokratik eğitim mücadelesinin ülkemizin aydınlık geleceği için önemli olduğunu söyledi.
Işıklar, sözlerine noktalarken emekli olan üyelere bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluk temennilerini iletti.

IŞIKLAR'A TEŞEKKÜR PLAKETİ
Eğitim Sen Silivri Temsilciliği yönetimi, kendilerine verdiği destekten dolayı Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a teşekkür plaketi sundu.

EMEKLİ ÜYELER ONURLANDIRILDI
Eğitim hizmetine yıllarını veren, görevleri boyunca önemli katkılar sunan eğitimciler; (katılım sağlayanlar) Muzaffer Sönmez, Cemalettin Çetinkaya, Sabri Güntaç Kaya, Tekin Zengi, Füsun Kuş, Havva Kutoğlu, Fatma Zehra Akkoca, Gülgün Yalçın, Lütfü Duralı (mazeretleri sebebiyle katılamayanlar) Necmettin Bakay, Mustafa Durgan, Zafer Arslangörür, Naciye Arslan, Cemile Dirik ve Muharrem Çalışkan onurlandırıldı. Etkinliğe katılım sağlayanlara teşekkür plaketleri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Eğitim-Sen 7 No'lu Şube Başkanı Özlem Tolu ve Eğitim-sen Silivri Temsilcisi Caner Erdoğan tarafından verildi.
Eğitim Sen Silivri Temsilciliğinin kahvaltı organizasyonunda, çocuklar da unutulmadı. Onlara özel etkinlikler düzenlenerek keyifli zaman geçirmeleri sağlandı.
Renginar SALİ

YORUM YAP