Eğitim Akademisi ciddi bir eğitim hizmetiyle başarı hedefinde

Eğitim Akademisi ciddi bir eğitim hizmetiyle başarı hedefinde

1.02.2023 11:00:56

Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi'nin iş birliğinde hayata geçirilen Eğitim Akademisi, gençleri sınavlara hazırlıyor.

Silivri Belediyesi Eğitim Akademisi, Bulut Kamış'ın müdürlüğünde 2022 yılı Ekim ayında hizmet vermeye başladı. Hürhaber olarak Kamış ve öğrencilerini, yarıyıl tatilinde düzenlenen Üniversiteye Hızlandırılmış Eğitim Programı sürecinde, ziyaret ederek burada verilen eğitim hakkında bilgi aldık. Öğrenciler, içtenlikle düşüncelerini paylaştı.
KAMIŞ: 150 ÖĞRENCİMİZ VAR
Eğitim Akademisi Müdürü Bulut Kamış, Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğinde öğrencilere verilen eğitim hizmeti hakkında şu bilgileri paylaştı: “Eğitim Akademisi, Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi ortaklığında 2022 yılının Ekim ayında faaliyete geçti. Şu anda 120 öğrenci burada eğitim alıyor. Kütüphaneye ders çalışmak için gelen LGS grubuyla toplam bu sayı 150'yi buluyor.
“BU YIL MEZUN VE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİYLE BAŞLADIK”
2020-2021 Lise mezunu ve 12. sınıf öğrencilerini aldık. Geç başladığımız için bu yıl konuları yetiştirebilmek için 11. sınıfları bir sonraki yıla bıraktık.
12. Sınıflar hafta sonu geliyor. 09.30-17.30 saatleri arasında burada oluyorlar.
Mezun gruplar hafta içi dört gün geliyor; Pazartesi'nden Perşembe gününe kadar. Her hafta Cuma günü mezun öğrencilerimize, hafta sonu da 12. Sınıf öğrencilerimize Deneme Sınavı yapıyoruz.
YARIYIL TATİLİNDE HIZLANDIRMA PROGRAMI
Ara tatilde de hızlandırma programı yaptık. Sayısal'da 1 sınıf, eşit ağırlıkta 2'şer sınıfımız var. Bu sınıfları ölçme değerlendirme sınavına göre ayırdık. Meslek Lisesi'nden gelen öğrenciler bir sınıfta, Anadolu Lisesi seviyesinde olan öğrenciler başka sınıfta. Toplamda 6 sınıfımız var. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz.
“HEDEFİMİZ İLK 10'BİN'E, İLK 5 BİN'E ÖĞRENCİ YERLEŞTİRMEK”
Öğrencilerimizin Türkiye geneli seviyesine baktığımızda ortalama yüzde 60-70 başarı oranı var. Hedefimiz ilk 10 bin'e, ilk 5 bin'e öğrenci yerleştirmek.
“KÜTÜPHANEMİZ TÜM
ÖĞRENCİLERE AÇIK”
Öğrencilerimizin dışında, çevre okullardaki öğrenciler de kütüphanemizden yararlanıyor. Evde çalışma ortamı ve imkanı olmayan, dershaneye gidemeyen çocuklar bizim kütüphanemizde gelip çalışabiliyor, onları kursumuza alabiliyoruz.
“9 SAAT DERS GÖRÜYORLAR”
Özel bir dershanede almaları gereken eğitimi biz burada verebiliyoruz. Hiçbir farkı yok. Bireysel ders programları yapılıyor, etüt ve soru çözüm saatleri var. 6 Saat ders, 3 saat soru çözümü şeklinde günde 9 saat ders görüyorlar. Programımız bu şekilde ve böyle ilerliyor.
“SİLİVRİ BELEDİYESİ İLK DEFA BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPIYOR”
İlk başta herkesin bir tereddüttü vardı. Birçok Belediye bu tarz çalışma yapıyor. Silivri ilk defa gerçekleştiriliyor. Bazı velilerimiz “Hocam, başka bir kursa yazdırmış olduk, keşke daha önce bilseydik” diyor. Şuan geri dönüşler olumlu, biz de mutluyuz ama biraz zaman sıkıntımız var. Dört ay gibi bir süre kaldı. Bu süreçte tam anlamıyla öğrencileri sınava hazırlamak istiyoruz.
BELEDİYE VE KADİR HAS ÜNİVERSİTESİNİN ORTAK DESTEĞİ
Başkanımız sağ olsun, sürekli bizleri ziyaret ediyor, öğrencilerle buluşuyor. Yeme, içme, kantin ve temizlik hizmetleri Belediyemiz tarafından karşılanıyor. Kadir Has Üniversitesi öğretmenlerimizin eğitimlerini, formasyonları veya oryantasyonları noktasında destek oluyor.
Öğretmenlerimiz Kadir Has Üniversitesi tarafından belli kriterler doğrultusunda alınıyor. Öğretmenlerimiz daha önce kurs denemelerinin olması gerekiyor.
“ASIL AMACIMIZ SİLİVRİ'NİN GENÇLERİNE HİZMET ETMEK”
Öğrencilerimizin çoğu Gümüşyaka, Silivri ve Selimpaşa'dan geliyor. Asıl amacımız Silivri'nin gençlerine hitap etmekti. Şu an Çatalca, Mimaroba, Büyükçekmece'den, Esenler'den gelen öğrenci var. Esenler'den gelen öğrencimiz burada yatılı okuyor ve hafta sonu bizim kursumuza geliyor. Amfide ders görüyorlar, üniversite ortamı onlara ayrı bir heyecan yaşatıyor.
“HİZMET ETMENİN DIŞINDA BAŞARIYI SAĞLAMALIYIZ”
Öğretmenlerimizle birlikte çalışma konusunda titiz davranıyoruz. Asıl amacımız hizmet etmenin dışında başarının sağlanması. Silivri Eğitim Akademisi eğer bu sene rüştünü ispat ederse önümüzdeki sene en az üç katı öğrenci sayısına ulaşacağını düşünüyorum. Bu da daha fazla aileye destek olmak demek. Her şey ellerinin altında, ders çalışabiliyor, sorusunu sorabiliyor, yemeğini yiyebiliyor, çay kahvesini içebiliyor, kütüphaneden yararlanabiliyor. Özel dershanelerde böyle imkanları yok.
REHBERLİK HİZMETLERİ
Öğrencilerin bireysel ders programları, kitaplarının takibini, ölçme değerlendirmesinin yapılması Rehberlik Servisi tarafından yapılıyor. En büyük destekçimiz tabi ki anne ve babalar. Biz burada çocuğu 9 ay boyunca günde 9 saat kontrol edebiliyoruz. Ders sırasında onları tablet ve cep telefonlarından uzaklaştırıyoruz. Öğrenci bizden çıktıktan sonra öğrenciyi ailesi takip etmeli.
TÜRKİYE GENELİ DENEME
SINAVI YAPILDI
Türkiye genelindeki devlet okulları, kolejler, kurslarla birlikte deneme sınavı yapltık. Bu sınav sonucunda öğrenci ve aileleri derecelerini görebiliyor. Biz de anca yapabildik bu sınavı çünkü anca bu dereceye gelebildiler. Çocuklarda yüzde 70 gibi bir başarıları var. Stres yapıp sınavı kötü geçen de var. Aralıklarla bu sınavı yapmaya devam edeceğiz. Bu deneme sınavları YKS'nin zorluğuna en yakın sınavlar. Onun dışında farklı yayınevlerin deneme sınavlarına da devam ediyoruz.
FARKLI YAYINEVLERİYLE ÇALIŞMA
Konu anlatımlı soru bankası kitap da veriyoruz. Bunların dışında Deneme Sınavlarında tek bir yayıneviyle çalışmıyoruz. Farklı yayınevlerin sorularını çözüyoruz ki farklı soruları görsünler, seviyelerini ölçsünler. Konu anlatımlı soru bankası kitaplarını yönlendirdiğimiz yayınevinden öğrencilerimiz kendileri temin etti. Kendilerine Belediyemiz aracılığıyla ıskonto yapıldı. Bu konuda yine Belediye durumu olmayan belli öğrenci kesimine ücretsiz temin etti.
“SINIFLARIMIZDA YER MEVCUT”
Sınıflarımızda yer mevcut. Mezun ve 12. sınıf öğrencilerimizi bekliyoruz. Seviyelerini belirlemek için onları sınava alıyoruz. Bu yıl geç kalan öğrenciler Mayıs ayında Hazırbulunuşluk sınavına katılabilir. Yazın Hızlandırma Programı, ücretsiz TYT sınavı düzenleyeceğiz. Eylül ayında tekrar başladığımızda katılabilecekler. Önümüzdeki seneye sağlam bir şekilde başlayacaklar.
YKS, LGS, KPSS, ALES, YABANCI DİL HAZIRLIK İMKÂNI
Normalde bu işler Temmuz-Ağustos'ta olur. Biz bu yıl geç başladık. LGS öğrencisi, YKS öğrencisi 11. Sınıf ara kademelerde olanları buraya alacağız. Başkanının talebi doğrultusunda Dil Sınıfı, KPSS, Genel Kültür açacağız. Bir de ALES Lisansüstü Eğitim konusunda da talep var. Bunları bu sene planlamamız zor olurdu çünkü süremiz az. Bütün bu sınavlara hazırlık eğitim hizmetini Silivrili gençlerimize sunmak istiyoruz. Bunu gerçekten profesyonel bir şekilde yapmak istiyoruz. Açıkçası ben ve öğretmen arkadaşlarım bu konuda titizler.
“GENÇLERİMİZİ BEKLİYORUZ”
Yerel yönetim ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğinde ciddi bir eğitim hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bu imkândan yararlanmak isteyen tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.
Verdiğimiz bireysel programa uyarak çalışan öğrenci olursa, istediği üniversiteye gönderebilirim. 22 Yıllık tecrübemde bunu çok fazla deneme fırsatım oldu.”

ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞLERİ

Yazılım Mühendisliği, Hemşirelik, Uçak Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Eczacılık, Tıp, Mimarlık, Hukuk gibi bölümleri okumak istedikleri paylaşan öğrenciler Silivri Eğitim Akademisi ile ilgili memnuniyetlerini ifade ettiler. Öğrenciler, Silivri Eğitim Akademisi'ndeki çalışmalarını şöyle anlattı;
“BURADA DESHANEDEN DAHA DA FAZLASI VAR”
“İlk başladığımız zaman kütüphanede soru çözümlerimiz oluyor. Günlük bize özel program yapılıyor. İlk önce paragraflardan başlıyoruz. Ondan sonra 10 dakika molamız oluyor, dışarı çıkıyoruz. Teker teker diğer derslerimizi alıyoruz. Öğle yemeğine kadar tüm sorularımızı çözmüş oluyoruz. Çözemediğimiz soruları hocalarımıza soruyoruz. Hatta kendileri kütüphaneye gelip çözemediğimiz soru var mı diye soruyor. Biz derse girince kütüphaneye mezun öğrenciler geliyor. Eve gidince dinlenip tekrar bir ders tekrarı yapıyoruz. Günlerimiz güzel geçiyor. Yorulduğumuz bıktığımız da oluyor ama pes etmiyoruz. Şu an burada bırakmak biraz saçma olur. Bizim için emek veren hocalarımız var. Onlara da ihanet gibi olur. Böyle bir imkan sunulmuşken herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Burada dershaneden daha da fazlası var. Okulda Matematik hocama soru götürdüğüm zaman “Ben Resim öğretmeniyim deneyeyim” diyor. Burada öğretmenlerimiz peşimizden koşuyor. Bence burası bize verilmiş en büyük nimet. Herkesin gelmesini isterim.”
“YOLUN BAŞINDA ELİMİZEN TUTTUYSALAR SONUNA KADAR GÖTÜRECEKLERİNE İNANIYORUM”
Başka bir öğrenci, “Sınavlara hazırlanmak isteyenler neden Silivri Eğitim Akademisi'ni tercih etsin?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Başta tabi ki kararsız kalacaklar. Ben devlet okulunda okuyorum. Oradaki öğretmenlerin ilgisizliğini kat kat gördüm ve yaşadım. Burası da devlete, belediyeye bağlı bir yer. Yine aynısı olacak. Bizimle bir gün uğraşırlar, ikinci gün uğraşmazlar diye düşünürken aslında hiç öyle olmadı. Daha fazla ilgi gösteriyorlar. Daha fazla soru soralım diye bizi rahatlatıyorlar, güleryüzle karşılık veriyorlar. Hızlandırma süreci verimli ve güzel bir şekilde geçti. Hocalarımın emeklerine sağlık. İnsanız ve bir süre sonra sıkılıyoruz. Bazen ciddi anlamda dipte süründüğümüz de oluyor. Hiçbir zaman “dipte kal” demiyorlar. Elimizden tutmasını biliyorlar. Yolun başında elimizden tuttuysalar sonuna kadar götüreceklerine inanıyorum. Güzel bir şekilde ilerleyeceğimize inanıyorum.
“BURAYA GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM”
Buraya geldiğim için mutluyum. Burada daha fazla bilgi ediniyorum. Benim için daha fazla şey hazırlanıyor. Dershanedeki arkadaşlarım öğretmenlerine maksimum iki soru sorabiliyor. Sonra öğretmenler surat asmaya başlıyor ama burada öyle değil. Deneme sınavımız da güzel geçti. Tabi ki de zorlandığımız sorular oldu. Zorlana zorlana yapacağız. En zorunu gösteriyorlar ki YKS'de bize zorluk çıkarmasınlar. Farklı yayınevlerin sorularını çözüyoruz. Verimli geçiyor. Bilgilerimizi ölçüyoruz. Ödüllendiriliyoruz.”
Renginar SALİ

 

YORUM YAP