E-Twinning Koordinatöründen İl’de seminer

E-Twinning Koordinatöründen İl’de seminer

11.05.2016 10:38:25

İlçemiz AB E-Twinning Projeleri Koordinatörü Selimpaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İl AB Projeleri ve E- Twinning Koordinatörü Samet Yumak'ın davetiyle İyi Örnek Projeler Semineri verdi. Örnek İyi Projeler Kapsamında Europe's Dream Tree/ Avrupa'nın Hayal Ağacı ve Çemberimde Gül Oya projelerini 39 ilçeden gelen İlçe E-Twinning Koordinatörlerine ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminden katılımcılara anlattı. İlçemiz E- Twinning Koordinatörü İlker BayraK'a İl'deki toplantının ve sunumun nasıl geçtiğini ve projelerini sorduk.

Hürhaber: Silivri'de yürütülen projeler nasıl karşılanıyor?
İlker BAYRAK: Öncelikle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü E- Twinning İl Koordinatörlerimiz Samet Yumak ve Figen Sekin'e çok teşekkür ederim. İlçe Koordinatörleri E- Twinning Toplantısı Valilik oluruyla olağan bir toplantı. Bu toplantıya ilçemizi temsilen ilk kez katıldım. Samet Bey, çalışmalarımızı, projelerimizi yakından takip ediyor. E- Twinning Toplantısında İyi Örnek Projeler başlığı altında 2016 yılı projelerimizi Europe's Dream Tree/Avrupa'nın Hayal Ağacı ve Çemberimde Gül Oya'yı 39 ilçeden gelecek olan İlçe Koordinatörlerine anlatmamı istediler. Memnuniyetle karşıladım. Projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunma fırsatı doğdu. İstanbul'un 39 ilçesinin projelerimizle ilgili görüşlerini ve E-Twinning Portalına ve Projelerine yaklaşımını da öğrenmiş oldum. Ayrıca çok verimli bir toplantı oldu. Verdiğimiz aralarla birlikte yedi saatlik bir çalışma mesaisinin ardından toplantı sona erdi.

Hürhaber: Projeler nasıl karşılandı? Sizin izlenimleriniz neler?
İlker BAYRAK: Çok beğenildi. Europe's Dream Tree/ Avrupa'nın Hayal Ağacı uluslararası bir proje. İngilizce bilmek gerekiyor bu proje için. Çemberimde Gül Oya ise ulusal bir proje. İngilizce bilme zorunluluğu yok. Bence çok güzel bir model oldu bu iki projemiz. E- Twinning ilçe toplantılarında, ilçe koordinatörleri bu iki projeyi E-Twinning'i yeni tanıyan, proje tabanlı öğrenmeye yeni başlayacak olanlara örnek projeler olarak bizim projelerimizi sunmak istediklerini söylediler. Çok mutlu oldum. Her biri çok değerli 39 meslektaşımla tanışma fırsatı buldum. Söz konusu E- Twinning ve Proje olunca, çabuk kaynaştık. Zaten bazıları E-Twinning Portalından ve Eğitim ve Yenilik Teknolojileri Genel Müdürlüğü E- Twinning Ulusal Destek Servisinin yönettiği E- Twinning Türkiye Sosyal Medya hesaplarından beni takip ediyorlarmış. Çok mutlu oldum. Çemberimde Gül Oya'yı zaten bilmeyen yok. Europe's Dream Tree'de çok revaçta. Romanya'da aldığı ödülden sonra Projenin adı, bizler ve Silivri daha çok bilinir olmuş. İlçemiz için çok güzel bir tanıtım olduğunu düşünüyorum.

Hürhaber: Toplantıda başka ilçelerden proje tanıtımları oldu mu?
İlker BAYRAK: Hayır. Sadece Europe's Dream Tree ve Çemberimde Gül Oya tanıtıldı. Başakşehir'den bir hocamız WEB araçları hakkında bilgi verdi. İlçelerde öğretmen ve idarecilere yapacağımız toplantılarda vereceğimiz seminerle ilgili İl Koordinatörlerinden Figen Sekin Hanımın bir sunumu oldu. Toplantıyı Samet Yumak Bey yönetti. Kendilerinin EBA ve E-Twinning Kalite Etiketleri ile ilgili sunumları oldu. Ben Europe's Dream Tree'yi ve Çemberimde Gül Oya'yı anlattım. Dolu dolu bir toplantı oldu.

Hürhaber: İlçelerde toplantılar mı olacak?
İlker BAYRAK: Evet, İllerde valilik; ilçelerde kaymakamlık oluruyla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirttiği zaman aralığında hem idarecilere, hem öğretmenlere yönelik E- Twinning Bilgilendirme Toplantıları ve Eğitimleri olacak. Şimdiden hayırlı olmasını dilerim.

Hürhaber: Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederiz.
İlker BAYRAK: Asıl ben size çok teşekkür ederim. Projelerin Görünürlük ve Yaygınlaştırma Faaliyetleri kapsamında basının rolü çok büyük oluyor. Gazetenizin projelerimize gösterdiği ilgiden ötürü çok teşekkür ederim. Ayrıca, E-Twinning İl Koordinatörlerimiz Samet Yumak'a ve Figen Sekin'e; 39 ilçeden gelen E- Twinning İlçe Koordinatörü arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Beyciler’de sanat şenliği
Sonraki »

YORUM YAP