Distilasyon Merkezi ilk ürün denemesini yaptı

Distilasyon Merkezi ilk ürün denemesini yaptı

10.09.2017 12:39:13

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi bünyesinde elde edilen lavanta yağlarından ilk doğal sabun denemesi gerçekleştirildi.

Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) bünyesinde kurulan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Distilasyon (Uçucu Yağ Damıtımı) Tesisi üretim çalışmalarını sürdürüyor. Tıbbi ve aromatik olan veya fermantasyon sonucu kokulu hale getirilmiş bitkisel materyallerden; distilasyon, mekanik ekstraksiyon (sıkma) ve çözücü ekstraksiyon yöntemleriyle uçucu yağ elde eden tesis, sürdürdüğü yağ çıkartma işlemlerinin yanı sıra ürün çeşitlendirme konusunda da denemelere başladı.

İLK DENEME LAVANTA SABUNU 
TÜRAM Distilasyon Tesisi'nde elde edilen lavanta yağından ilk doğal sabun denemesi yapıldı. Yağı, yüksek linalool ve linalil asetat içerdiğinden dolayı parfümeri ve kozmetikte cilt temizleyici losyon, kokulu banyo sabunu ve oda kokusu yapımında kullanılan lavanta yağı, Ayrıca deterjan ve şampuan üretimlerinde de esans maddesi olarak kullanılmaktadır. Lavanta ile başlayan yağ damıtma çalışmalarının biberiye, nane, kekik ve çam yaprağı ile devam ettirilmesi planlanıyor.

 

YORUM YAP