Deprem bölgesindeki 13 kulüp için TFF ne karar verecek?

Deprem bölgesindeki 13 kulüp için TFF ne karar verecek?

10.02.2023 12:24:58

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi 13 profesyonel kulübü etkilerken bu kulüpler hakkında Türkiye Futbol Federasyonunun ne gibi karar vereceği merak konusu oldu.

Yaşanan yüzyılın felaketi spor dünyasını da derinden etkiledi. Deprem bölgesinin profesyonel ligde bulunan kulüpleri için TFF'nin alacağı karar beklenirken, kaynaklardan alınan bilgiye göre ligden çekilme kararı alan takımlara TFF'nin beyaz sayfa açacağı ve aynı ligde kalacakları, devam kararı alan kulüplerin ise maçlarına devam edebileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

DÜZCE CAM DÜZCESPOR VE KASTAMONUSPOR ÖRNEKLERİ
Bu felaket sonrasında lige devam etmek istemeyen kulüplerin 1999 depreminde lige devam etmeyen Düzce Cam Düzcespor ve sel felaketi yaşayan Kastamonuspor'u örnek gösterdiği öğrenildi. Süper ligde Adana Demirspor ve Hatayspor, 1.ligde mücadele eden Adanaspor ve Malatyaspor, 2. Ligde Amed Sportif Faaliyetleri, Diyarbekirspor, İskenderunspor, Adıyamanspor ve Şanlıurfaspor, 3. Ligde Urfa Karaköprü. Kahramanmaraşspor, Adana Osmaniyespor ve Malatya Erguvanspor takımları bulunuyor. Bunun yanında Bölgesel amatör kümede yer alan takımların olduğu biliniyor. Şu ana kadar Hatayspor ve Malatyaspor'un lige giremeyeceği açıklanırken diğer takımların birçoğunun da lige devam etmeyeceklerini açıklayacağı bilgisine ulaşıldı.

ENGİN AKIN

 

YORUM YAP