Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

4.07.2017 14:23:35

Kabotaj Kanunu'nun yürürlüğe girdiği tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bu sene ilçemizde Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen özel bir programla kutlandı.

1 Temmuz 1926 tarihinde, Türkiye'nin kendi denizlerinde gemi işletme ve ticaret yapma hakkına ilişkin Kabotaj Kanunu'nun kabulünün 91. yıldönümü olan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için Silivri Atatürk Anıtı'nda çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Silivri Liman Başkanı Raşit Çitim'in çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi. Törene Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Sağlık Müdürü Özcan Açıkbaş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Güçlendirme Derneği Başkanı Seyfi Atun, Selimpaşa Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Yorulmaz, Selimpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Deniz Tuna, meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri ve mahalle muhtarları katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması bu çerçevede sona ererken protokol üyeleri Silivri Kaymakamı Ali Partal'ın da katılımıyla Silivri iskelesinden tekneyle açılarak deniz şehitleri anısına suya çelenk bıraktı.

KUTLAMA BURADA BİTMEDİ
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, 8 Temmuz Cumartesi günü, saat 17.00'da Silivri Dalgakıran mevkiinde gerçekleştirilecek yarışma ve etkinliklerle devam edecek.

ÖĞRETMENEVİNDE MOLA VERDİLER
Gemi işletmeciliğini desteklemek, kabotaj hakkının elde edilişini kutlamak için her yıl temmuz ayında yapılan renkli bayram kutlamasını noktalayan heyet, havanın aşırı sıcak olması nedeniyle Öğretmenevi'nde içecek molası verdi.

KABOTAJ KANUNUN KABULÜ VE ÖNEMİ
Türkiye'de, 20 Nisan 1926 Tarihinde kabul edilmiş olan kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe girmiş ve bu Kanun, “Türkiye Limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk Vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerce yapılır” hükmünü getirerek daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini belirtmiştir. Bu nedenle her yıl 1 Temmuz gününü “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutluyoruz.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP