DEĞİRMENKÖY 2. TARIM FUARI AÇILDI

DEĞİRMENKÖY 2. TARIM FUARI AÇILDI

08.09.2014 10:47:14

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, ilçemiz tarım zenginliklerini gelire ve refaha dönüştürmek gayesiyle sürdürdüğü Değirmenköy Domates Festivali ve 2. Tarım Fuarı, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in de dâhil olduğu yoğun bir katılımla açıldı.
CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’nun Değirmenköy belediye başkanıyken başlattığı geleneği devam ettiren Silivri Belediyesi, toprakların korunması, yeni tarım örneklerinin geliştirilmesi ve tanıtılması noktasında 30. Değirmenköy Domates Festivali’ne imza attı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 2. Tarım Fuarı’nda ilçemiz genelinde üretilen tarım teknolojileri ve ürünleri, alet ve ekipmanları sergilendi.

AÇILIŞ TÖRENİ; PARTİ KURMAYLARI, İLÇE PROTOKOLÜ VE COŞKULU KALABALIKLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğinde 29 Ağustos Cuma günü gerçekleşen açılış törenine; CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Parti Meclisi Üyesi Benan Baykal, CHP İstanbul 3. Bölge MilletvekilleriSüleyman Çelebi ve Sabahat Akkiraz, İlçe Kaymakamı Salih Keser, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İzzettin Esin, Silivri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Güven, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu,Ziraat Odası eski Başkanı Zehra Eyicil, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Canan Sağlam, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Halim Orta, Hasat Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Seyfettin Batal, Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Turgay Sakarya, Silivri Yağlı Tohum Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Esin, Silivri Köyleri Süs Bitkileri Pazarlama Kooperatif Müdürü Necmettin Eren, Silivri Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans Müdürü Birol Ata, Silivri Birleşik Esnafve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Çatalca ve Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanları, Kavaklı Güreş Ağası Çetin Ceylan, Silivri ÇevreDerneği Başkanı Ali Korsan, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılanlar arasındaydı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet şehitleri adına saygı duruşunda bulunulmasının ardından program başladı.

IŞIKLAR: 30 YILDIR TARIM ZENGİNLİKLERİMİZİ GELECEKLE BULUŞTURMAK İÇİN ÇABALIYORUZ
Silivri Tarım Fuarı ve Değirmenköy Domates Festivali’nin gerçekleştirilmesinde emeği geçen ve davete iştirak eden herkese teşekkürlerini sunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bu etkinliklerin yapılma gerekçelerine şöyle değindi: "30 yıldır bölgenin tarım zenginliğini tanımak ve tanıtmak, onu pazarla buluşturmak, üreticinin emeğinin karşılığı alabilmesini sağlamak, bu toprakların parçalanıp ranta kurban edilmeden bir geleceğe tahlil edilmesini olanaklı kılmak gibi çok ulvi nedenlerle Domates Festivali başlatılmıştı. Sevgili İlçe Başkanım ve o dönemin Belediye Başkanı Mümin Tuğlu hocamın başlattığı zamanki duygu ve düşünceleri neyse aynı hislerle devam ettiriyoruz. Çünkü maalesef o dönemdeki kaygılar üzerine bir değişim ve iyileşme, tarımdaki o kanamayı durdurmak üzere çok ciddi gelişmeler olamadı. Domates Festivali, ‘ekmeyen karda’ anlayışıyla karşı karşıya gelmiş olan tarımın çeşitlenerek teknoloji ağırlıklı tarımla çok daha fazla refaha katkı yapması çabaları için düşünüldü. Amacımız; sanatçı getirip bir gecelik eğlenceler yapmak değil.”

BUĞDAY ÜRETİCİLERİNİN SORUNLARINI MASAYA YATIRDI
Ayçiçeği ve buğday üretiminin yoğunlukla yapıldığı bölgemizde bu yıl hasadını yapan buğday üreticilerinin alım yapacak tek bir kurumu karşılığında bulamadığını söyleyen Başkan Işıklar, buğday üreticilerinin ilgili kurumların borca karşılık açıkladığı ticari piyasanın vahşi koşullarına emanet edildiğini ifade etti.

TUĞLU, DENİZ BAYKAL’IN FESTİVALE OLAN DESTEKLERİNİ UNUTMADI
Değirmenköy’de 15 yıl Belediye Başkanlığı görevini yürüten CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu,"30 yıl önce 1984’te genç bir belediye başkanıyken festivalimizi başlattık. Festival de ben de olgunlaştık. Eski Genel Başkanımız Deniz Baykal’ın da kulağını çınlatmak istiyorum; 12 yıl festivalimize gelerek İstanbul’da ve ülkemizde hem Değirmenköy’ün hem de domatesimizin tanıtılmasında çok büyük katkısı olmuştur. Bugün tüm mahallelerde tarımı ve üretimi desteklemeyi bir görev bilen Belediye Başkanıma da huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇELEBİ, MAZOT VE GÜBRE FİYATLARINI ELEŞTİRDİ
Tuğlu’nun ardından konuşmasını yapmak üzere CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi söz aldı. Çiftçilerin mazot ve gübre fiyatlarındaki yüksek artıştan belini doğrultamadığını dolayısıyla üretim yapamaz hale geldiklerini dile getiren Çelebi, tarımın ve köylünün mağdur edildiği süreci dram olarak niteledi. Geleceğin sorunlarını çözmek için ağıt yakmak yerine herkesi üreticinin alın terinin karşılığını bulabilmesi için örgütlü bir mücadeleye davet etti.

TEKİN: TÜRK SİYASETİ DOĞAYI DA KİRLETTİ
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türk siyasetinin kirliliğinin doğayı da kirlettiğini öne sürdü ve tarımın gidişatını farklı bir perspektiften değerlendirdi. Tarımın siyasallaştırılamayacağını, bir insanlık meselesi olduğunu dile getiren Tekin, "Gelecekteki çocuklarımızın bizi lanetlememesi için en azından bundan sonra betonlaşma karşısında ciddi bir duruş sergilememiz lazım.” diyerek 3. Köprü’ye atıfta bulundu. Tarıma ve doğaya saygısı olmayan siyasetçinin parti ayrımı gözetmeksizin lanetlenmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

FUARIN AÇILIŞI YAPILDI
Konuşmaların ardından 2. Tarım Fuarı’nın açılış kurdelesi; CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Parti Meclisi ÜyesiBenanBaykal, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, İlçe Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve ilçe protokolüyle birlikte alkışlar eşliğinde kesildi.
Açılış töreninin akabinde Tarım Fuarı’nda firmaların açtığı traktör, tarım alet ve ekipmanları, arıcılık, gübre ve tohum üreticilerinin ve Türkiye’nin önde gelen firmalarının stantları gezilerek incelendi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP