Çocuklar Bayramlarının tadını çıkardı

Çocuklar Bayramlarının tadını çıkardı

25.04.2024 10:37:16

Silivri Belediyesi sahilde gerçekleştirdiği Çocuk Şenliği'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında miniklere gönüllerince eğlenecekleri bir etkinlik sundu.

Silivri Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle “Çocuk Şenliği” düzenledi. Birbirinden farklı etkinlik ve oyunlarla çocukların eğlenceli vakit geçirdiği etkinlik Silivri Sahili Kumluk Mevki Tarihi Mimar Sinan Köprüsü karşısında düzenlendi. Programda çocuklar maskotlar ve palyaçolar ile gönüllerince eğlenirken; yüz boyama, resim atölyesi çalışmaları ve şişme oyun alanlarında keyifli aktiviteler ile şenliğin tadını çıkardı.
Programa Başkan Bora Balcıoğlu eşi Sena Balcıoğlu ve çocukları ile katılırken, CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür ve meclis üyeleri de kendilerine eşlik ettiler.
Programda bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümünü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu özel günü büyük bir sevinçle kutladıklarını belirtti.
BALCIOĞLU: ÇOCUKLARIMIZA DAHA GÜZEL BİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Başkan Balcıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk'ün liderliğinde, ülkemizin teminatı olan siz çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Sizler bizim en kıymetli varlıklarımız ve geleceğimiz sizin ellerinizde."
Başkan, çocuklara yönelik projeler hakkında da bilgi vererek, "Yeni kreşler, eğitim merkezleri ve bilim ile sanat atölyeleri kurmayı planlıyoruz. Bu yerlerde hem öğrenecek hem de eğleneceksiniz" dedi.
“23 NİSAN ATATÜRK'ÜN
GENÇ NESİLLERE VERDİĞİ
DEĞERİN EN BÜYÜK
GÖSTERGESİDİR”
Balcıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün, bir ulusun kaderini değiştiren tarihi bir adımın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıldönümünü kutlamak üzere buradayız. Bu, sadece bir meclisin kuruluş yıldönümü değil, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ün, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ettiği, dünyada benzersiz bir bayram olan 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığımız gündür. 23 Nisan 1920, milletimizin yeniden doğuşunun simgesidir ve bu özel günü Atatürk'ün çocuklara armağan etmesi, onun genç nesillere verdiği değerin en büyük göstergesidir.
“ 'EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR'
İLKESİ DEMOKRASİMİZİN TEMEL TAŞIDIR”
1919 yılında Samsun'a çıkan Mustafa Kemal, milletin bağımsızlık meşalesini yakmış, bu ateş tüm yurdu aydınlatmış ve en sonunda 1920'de, tam bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışıyla tüm dünyaya 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesini duyurmuştur. Bu ilke, bugün bizleri bir arada tutan, demokrasimizin temel taşıdır.
“ÇOCUKLAR EN KIYMETLİ VARLIKLARIMIZ”
Dün, başkanlık koltuğunu bir günlüğüne geleceğimizin temsilcileri olan çocuklarımıza bıraktık. Gördük ki, çocuklarımızın aklında yaratıcı projeler, adil ve yeşil bir dünya için umut dolu düşünceler var. Onların gözlerindeki bu ışık, geleceğimize dair umudumuzu arttırıyor ve bize, onlar için daha iyi bir dünya yaratma sorumluluğumuzu hatırlatıyor.
Bu özel gün, bizlere çocuklarımıza olan borcumuzu bir kez daha hatırlatıyor. Onlar bizim en kıymetli varlıklarımız. Atatürk'ün çocuklara verdiği önemi göz önünde bulundurarak, onların eğitim ve sağlıklarına yatırım yapmak, onlara temiz ve güvenli bir çevre sağlamak bizlerin görevidir. Bu nedenle, Silivri'de çocuklarımız için yeni eğitim kurumları, oyun alanları, yeşil parklar, sanat ve teknoloji atölyeleri inşa ediyoruz. Her çocuğun fırsatlara eşit erişimi olması gerektiğine inanıyoruz ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
“ÇOCUK, GÜVENLİ VE
HUZURLU BİR ORTAMDA
BÜYÜMEYİ HAK EDİYOR”
Bu özel gün, sadece milli coşkumuzu paylaşmak için değil, aynı zamanda dünya genelinde savaş ve çatışmalarla karşı karşıya kalan masum çocuklar için dua etmek ve onlara güzel dileklerde bulunmak için de bir fırsattır. Filistin'den Ukrayna'ya, dünyanın dört bir yanında barışın ve güvenliğin hakim olmadığı yerlerde yaşayan çocuklar, en temel hakları olan huzur içinde yaşama hakkından mahrum bırakılıyor. Bugün, tüm dünya çocuklarına barış dolu bir gelecek diliyor, savaşın gölgesinde büyümek zorunda kalan her bir çocuk için umutlarımızı yineliyoruz. Çünkü her çocuk, güvenli ve huzurlu bir ortamda büyümeyi hak ediyor.
Silivri Belediyesi olarak, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri, sosyal ve kültürel faaliyetlere erişebilmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki, güçlü yarınlar, bugünden atılan sağlam adımlarla kurulur. Bu bağlamda, çocuklarımız için yeni parklar, spor alanları ve sanat ve teknoloji atölyeleri inşa edeceğiz. Onlara her alanda kendilerini geliştirebilecekleri imkânları sunmak, bizler için sadece bir görev değil, aynı zamanda bir ayrıcalıktır.
Çünkü bugünün çocukları, yarının liderleri, bilim insanları, öğretmenleri olacak. Onların eğitimde, sanatta, sporda ve teknolojide en iyi imkanlara sahip olmalarını sağlamak, bizlerin en önemli görevlerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle, TBMM'yi kurarak egemenliği halka veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, bu toprakları bize vatan kılan, cumhuriyeti kurup, bize emanet eden kurtuluş savaşı kahramanlarımızı, ilk meclisimizin kahraman mebuslarını ve vatan uğruna can veren tüm kahraman şehitlerimizi saygı özlem ve rahmetle anıyorum. Onların açtığı yolda, gösterdiği hedeflere doğru ilerlemek bizler için bir onur ve sorumluluktur. Tüm dünya çocuklarının 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, onlara barış ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum.”
Günün ilerleyen saatlerine kadar sahilde çocuk bayramının coşkusu sürdü.
Sevginar Sali

YORUM YAP