Çilli’ye Beslenme Dostu sertifikası

Çilli’ye Beslenme Dostu sertifikası

28.09.2016 10:11:05

Özel Çilli Anaokulu Temizlik ve Hijyen sertifikalarından sonra Beslenme Dostu Okul Sertifikası almaya da hak kazandı. 

İlçemiz ilk özel okul öncesi kurumlarından biri olan Özel Çilli Anaokulu, başarılı çalışmalarını istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Gülgün Narinç ve Ayça Kışlalı'nın kuruculuğunu yaptığı eğitim kurumu, dört yıldır Temizlik ve Hijyen konusunda gerekli kriterleri taşıyarak Beyaz Bayrak Sertifikası aldı.
Özel Çilli Anaokulu şimdi de Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan denetimde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşulları uygun bulunduğundan “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazandı.
Resmi Gazete'de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmekte. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Beslenme Dostu Okullar Programı başlatıldı. Gönüllü olarak katılmakta oldukları programda her yıl sertifika ile ödüllendirilme yapılmakta. Özel Çilli Anaokulu da gerekli denetimleri geçirerek bu program kapsamında “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazananlar arasında.
Renginar SALİ

YORUM YAP