Ceren öğretmenim yolunuz açık olsun

Ceren öğretmenim yolunuz açık olsun

20.06.2017 10:06:56

İdeal bir eğitim hizmeti için verdiği emeklerin uyarılarla, sistemin yanlışlığını yazdığında ise cezalarla karşılık bulması neticesinde ilçemiz öğretmeni ve Hürhaber köşe yazarı Ceren Abaza Silivri'den ayrılma kararı aldı.

Mesleğinin henüz başında daha ilk dört yılını ilçemiz Şehit Olcay Özcan İlk ve Ortaokulunda tamamlayan Ceren Abaza öğretmenimiz, baskılara daha fazla dayanamayarak Kartal'daki bir okula tayin istemek zorunda kaldı.
Kendisi de ifade ettiği gibi tecrübe ederek, yaşayarak daha iyi anlayan öğrenci bir öğretmendi. Öğrencilerini çok yönlü geliştirmek, onlara nitelikli bir gelecek hazırlamak adına kendi dersi dışında çok fazla katkısı oldu. Sürekli fark yaratmaya, var olan kalıpları yıkarak onların dışına çıkarak daha güzel dönüşümler almak için çaba gösterdi. Okula gelir gelmez atıl durumdaki kütüphaneye sosyal medyada kampanya başlatıp 500'den fazla kitabı temin etti. Teneffüste öğrencilerinin verimli zaman geçirmelerini sağlayacak, eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak çeşitli eğitici materyalleri önce kendi tasarladı, sonra da hazırladı. Maalesef bu oyun kısımları idare tarafından teker teker kaldırıldı. Ceren öğretmen arkadaşlarının bağışlarıyla okul koridorunun bir bölümüne dört armut koltuk alarak yanında teknoloji-tasarım dersinde çocuklarla birlikte yaptığı kitaplığı yerleştirdi, kendi parasıyla aldığı çocuk dergilerini buraya koyarak öğrenciler için hoş bir okuma köşesi oluşturdu. Okul koridorlarına ve dış duvarlarına yaptığı görsellerle estetik katarken, çocuklara da renkli bir dünya sunmaya çalıştı. Yaz tatilini erken sonlandırarak, okul emektarı ile birlikte sınıf duvarlarını ve sıralarını boyadı. Tüm bunları yaparken, bir teşekkür bile almadığı gibi idare odasından sürekli uyarılar aldı. Herkesin kabul ettiği, kaygılandığı milli eğitim sisteminin çarpıklığına o değinince olay oldu! Herkesin aynı fikirde olduğu konuda o yazınca ceza aldı! Öğrencilerine ödül veya ceza vermediği, kendilerini özgürce ifade etmelerini sağladığı, ezberlemelerini değil anlamalarını sağlamak için çalıştığı, düzgün karakterlerle birey yetiştirmek adına emek harcayan Ceren Abaza öğretmenimizin ne yazık ki kıymeti bilinmedi. İdarecilere de boyun eğmedi. Üzerine bu kadar gidilmesine, baskı kurulmasına rağmen bildiğinden şaşmadı.
Kısır döngü içine sıkışıp kalan sistem ve yöneticilere rağmen Ceren Abaza öğretmen ideal eğitim sistemi için emek vermeye devam edecek. Çocuklarımız için vazgeçmeyecek. Kartal'daki bir okula tayin isteyen Ceren Abaza öğretmenimizi biraz buruk da olsa eğitim adına dilediği gibi bir katkı sunabilmesi adına uğurluyoruz. Silivri'de böylesine değerli bir öğretmenimizi ve Hürhaber Gazetesi olarak köşe yazarımızdan uzak kalacağımız için üzgün olsak da, yeni bir okulda yeni bir sayfa açarak vereceği mücadelesinde kolaylıklar diliyoruz. Yolu açık olsun.
Renginar SALİ

YORUM YAP