Çemberimde Gül Oya Doğu Anadolu’da

Çemberimde Gül Oya Doğu Anadolu’da

13.04.2016 10:59:09

Selimpaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak'ın İstanbul Koordinatörü olduğu Türkiye'den 81 ilden 81 okulun katıldığı Çemberimde Gül Oya Projesi tüm hızıyla ülkeyi dolaşmaya devam ediyor. Her geçtiği ilde büyük beğeni toplayan, Valilerin, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin açılışlarını yaptığı sergilere binlerce öğrenci ve öğretmen katılıyor. Proje Sergisini Artvin'de Artvin Valisi Kemal Cirit açtı.

BAYRAK: BAŞARIMIZ ORTAK
Proje ile ilgili gelişmeleri Selimpaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İlker Bayrak'a sorduk. Bayrak, şöyle konuştu: “Çemberimde Gül Oya Sergileri ülke çapında büyük bir coşkuyla ve heyecanla karşılanıyor. 81 ilin 81 okulun bir araya gelip böylesine büyük bir kültür projesine imza atmaları büyük beğeni topluyor. İstanbul ekibi olarak çok gururlanıyorum. İzmir'den Nesrin hocama tekrar teşekkür etmek isterim. İyi ki beni böylesine güzel bir projenin İstanbul Koordinatörlüğüne davet etmiş. Okulum, öğrencilerim, ülkem için harika bir proje bu. Projemiz öğretmen ve öğrencilerden olduğu kadar yönetimden, valilerden, il, ilçe, okul müdürlerinden tam not alıyor. Artvin sergisini Artvin valimiz açmışlar. Daha birçok yerde böyle oldu. Kars'ta bütün sokaklar, billboardlar Çemberimde Gül Oya afişleriyle donatılmış. e Twinning'in ve e twinning'e gönül verip milli bir proje etrafında kenetlenebilen 81 öğretmenin ortak bir başarısı ile karşı karşıyayız. Milli birlik ve beraberlik içinde ülkemizdeki kültür öğelerini derleyen bir proje olan Çemberimde Gül Oya, inanıyorum yakın bir zamanda daha büyük başarılarla gündeme gelecektir. 10-11-12 Ekim'de İstanbul'da Miniatürk'te bu güzel projeyi en güzel şekilde tanıtacağız. Ege'den İç Batı Anadolu'ya oradan Karadeniz'e ve şimdi Doğu Anadolu'ya uzanan sergi güzergahları her geçtiği yerde binlerce çocuğumuzun yüreğine dokunup; kulağına ülkemizin birliğinin, bütünlüğünün ve zengin kültürünün şarkısını söylüyor. Çok mutluyum ve çok gururluyum. Emeği geçen herkesi kutluyorum.
Hürhaber: İlker Bey, Artvin sergisinde ilginç bir şey olmuş? Siz çok mutlu olmuşsunuz.
İlker BAYRAK: Evet. Benim, Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden hocam Sayın Prof. Dr. Enver TÖRE Beyefendi, Marmara'dan Artvin'deki bir üniversiteye geçmişler. Artvin Sergisi sırasında sergiyi gezmişler ve çok beğenmişler. Proje Şeref defterimizi de imzalama nezaketi göstermişler. Benim bu projede olduğumu da öğrenince, daha çok mutlu olmuşlar. Ben de hocamın böyle düşünmesine çok mutlu oldum. Hocamızdan da tam not aldığımıza göre, gerçekten proje doğru anlatılabiliyor. Çok gururlandım doğrusu. Sayın Prof. Dr. Enver TÖRE hocama saygılarımı gönderiyorum. Kendisi Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Profesörüdür. Ayrıca Tiyatro Tarihi ile ilgili önemli çalışmaları vardır. Projemizle ilgili çok önemli bir tespitte bulunmuşlar. Ağızların toparlanmasını istemişler. Bu bizde harika fikirler oluşmasına vesile oldu.
Kars'ta bütün sokaklar Çemberimde Gül Oya afişleriyle süslü.

YORUM YAP