Bora Balcıoğlu: Atatürk sevginiz hiç bitmesin

Bora Balcıoğlu: Atatürk sevginiz hiç bitmesin

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'ndan Gençlere 19 Mayıs Mesajı: "Atatürk sevginiz hiç bitmesin."

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir konuşma yaptı. Konuşmasında gençlere seslenen Başkan Balcıoğlu, coşkulu bir atmosferde 19 Mayıs'ın anlamını vurguladı.

Silivri Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Gençlik Yürüyüşü düzenledi. Belediye önünde başlayarak Silivri Sahili'nde son bulan yürüyüşün ardından bayram coşkusu Merve Özbey konseriyle doruk noktaya ulaştı.
Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Yürüyüşü renkli ve duygu dolu anlara sahne oldu. Yürüyüşün hemen ardından bayram coşkusu, Merve Özbey konseriyle doruk noktaya ulaştı. Şarkıcı en güzel şarkılarıyla festival alanın dolduran vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.
Konser öncesinde bir konuşma yapan Başkan Bora Balcıoğlu, "Sevgili gençler, bu akşam bayramı içinize çekin; 19 Mayıs'ın o güzel ruhunu hissedin, özgürlüğü hissedin, barışı hissedin, cesaretinizi hissedin. Şartlar ne olursa olsun, asla ama asla vazgeçmeyeceğinizi hissedin" diyerek gençlere ilham verdi.
Konuşmasında 19 Mayıs'ın önemine değinen Başkan Balcıoğlu, "Bu akşam, 105 yıl önce, umutların bittiği, tükendiği o anda, içeride ve dışarıda türlü düşmanlıklarla mücadele eden, 15 Mayıs 1919'da Yunanlıların vatan toprağı İzmir'e çıktıklarında dahi umudunu yitirmeyenlerin, o bağımsızlık mücadelesini anlamak ve onlardan ilham almak için buradayız" ifadelerini kullandı.
Başkan Balcıoğlu, konuşmasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni gençlere emanet ettiği vurgusuyla, "Atatürk sevginiz hiç bitmesin. Bayramınız kutlu olsun." diyerek gençlere seslendi.
“ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN, ASLA AMA ASLA VAZGEÇMEYECEĞİNİZİ HİSSEDİN”
Başkan Bey'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı konuşması aynen şu şekildeydi:
“Sevgili gençler, Silivri'nin enerjisi gençler iyi akşamlar, Silivri iyi akşamlar,
Bu akşam çok özel bir gün ve sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü bugün, günlerden bağımsızlık, irade ve mücadele... Bugün günlerden, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı.
19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün yüreğinde yanan bağımsızlık ateşini taşıyan, kalbi Cumhuriyet ile atan, yüreği memleket sevgisiyle, vatan sevgisiyle, bayrak sevgisiyle, Atatürk sevgisiyle dolup taşan genç kardeşlerim, komşularım, hemşerilerim; bu güzel gecede hepinizi en derin sevgilerimle, saygılarımla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.
Evet, çok güzel bir gençlik var burada! Hepiniz harikasınız gençler! 19 Mayıs ruhuyla buradasınız, hissediyorum. Sevgili gençler, bu akşam bayramı içinize çekin; 19 Mayıs'ın o güzel ruhunu hissedin, özgürlüğü hissedin, barışı hissedin, cesaretinizi hissedin. Şartlar ne olursa olsun, asla ama asla vazgeçmeyeceğinizi hissedin.
Bugün, benzersiz ve güzel ülkemiz için çok önemli bir gün. Bugün, "Geldikleri gibi giderler" diyerek ulusumuzu esaretten kurtaracak zorlu bir mücadeleyi başlatan o büyük adamın, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı günün 105. yıl dönümü.
“BU TOPRAKLARI İŞGALDEN BAĞIMSIZLIĞA, ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE VE SALTANATTAN ULUSAL EGEMENLİĞE TAŞIMAK HİÇ KOLAY OLMADI”
Aziz Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı gün, bu toprakları işgalden bağımsızlığa, esaretten özgürlüğe ve saltanattan ulusal egemenliğe taşımak hiç kolay olmadı. Bu hedeflere ulaşmak cesaret istiyordu ama başardık. Bu ülkenin yurttaşları olarak bizler başardık. Cesaretimizle, inancımızla ve gelecek güzel günlere dönük umudumuzla başardık. Mustafa Kemal'e olan inancımız ve güvenimizle başardık. O yüzden, 19 Mayıs 1919'da atılan adımın 105. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, yol arkadaşlarını, silah arkadaşlarını ve milletimizin bağımsızlığı için canını ortaya koyan aziz şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, dualarla anıyorum. Hepinizin, burada olan veya olamayan tüm Silivri halkının ve 86 milyon Türkiye'nin bu büyük bayramını gururla kutluyorum.
19 Mayıs, gözlerini vatan topraklarına dikenlere başkaldıranların sesidir. Özgürlüğüne tutkun bir halkın karşısında hiçbir gücün duramayacağını ispat edenlerin sesidir.
“ "BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ" DİYEBİLMENİN ADIDIR 19 MAYIS”
Tüm dünyaya haykırışın adıdır 19 Mayıs. Yeşerecek yepyeni umutların, yeniden başlamanın, mutlu yarınların, her şeye rağmen vazgeçmeyen "buradayım" diyebilmenin adıdır 19 Mayıs. Büyük Türk Milleti'nin tüm dünyaya haykırışı, "Biz bitti demeden bitmez" diyebilmenin adıdır 19 Mayıs. Bizim, hepimizin doğum günüdür 19 Mayıs. Cumhuriyetin ayak sesleridir. Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gündür 19 Mayıs. Diriliştir, düşmana, haine, işgale başkaldırıdır 19 Mayıs. Gecenin en zifiri anında samsundan güneş gibi doğan Mustafa Kemal Atatürk'tür 19 Mayıs.
“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'E OLAN SEVGİNİN ADIDIR 19 MAYIS”
Hedefine şaşmadan, cesurca yürüyenlere, "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyerek bir çift mavi gözün ışığıyla yol gösteren Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevginin adıdır 19 Mayıs.
Bu akşam, 105 yıl önce, umutların bittiği, tükendiği o anda, içeride ve dışarıda türlü düşmanlıklarla mücadele eden, 15 Mayıs 1919'da Yunanlıların vatan toprağı İzmir'e çıktıklarında dahi umudunu yitirmeyenlerin, o bağımsızlık mücadelesini anlamak ve onlardan ilham almak için buradayız. Neden buradayız? Neden her 19 Mayıs'ta buluşuyoruz meydanlarda? Neden yürüyoruz yan yana, kol kola? Çünkü yan yana geldiğimizde, omuz omuza verdiğimizde, yoktan neleri var ettiğimizi hatırlıyoruz. İşgal altındaki İstanbul boğazında 7 düvelin işgal ordularına bakıp "Geldikleri gibi giderler" diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güç veren sesini hatırlıyoruz.
Genç arkadaşlarım, 19 Mayıs'ın gerçek sahipleri, Unutmayın ki Atatürk nutuğa ‘1919 senesi Mayıs'ının 19. Günü Samsun'a çıktım…' diyerek başlamış ve gençliğe hitabe ile bitirmiştir. Yani Ulu önder Atatürk büyük bir vizyonla bu memleketi de Cumhuriyeti de sizlere emanet etti. Çünkü çok iyi biliyordu siz gençler asla pes etmeyeceksiniz. Çünkü biliyordu gençliğin enerjisi ile her şey mümkün. Çünkü biliyordu 1919 ruhu bu topraklarda sizler sayesinde sonsuza dek yaşayacak.
Bu topraklarda yaşayan, gözlerini Atatürk'ün açtığı yola, gösterdiği hedefe diken genç arkadaşlarım… Bugün, bizi bekleyen aydınlık geleceğe umutla bakma zamanı. Bizim meydanlarımızda sevgi var! Bizim meydanlarımızda kadınlar var, çocuklar var, gençler var gençler, bizim meydanlarımızda demokrasi var, cumhuriyet var Atatürk sevgisi var. Sakın unutmayın ayrılıklardan, ayrışmalardan, ötekileştirmelerden, kavgalardan uzak, birbirimize tutunarak, güç alarak, kalple, aşkla, sevgiyle bu topraklara sahip çıkma Silivri'yi İstanbul'u hatta Türkiye'yi geleceğe taşıma zamanı bugün. Büyük Atatürk Cumhuriyet'i, memleketi size emanet ederken bir vizyonu vardı. Bende çok iyi biliyorum ki gençler yaparsa en iyisini yapar. O yüzden sizinle kol kola yürüyeceğim, sesinize kulak vereceğim size söz veriyorum.
“MAVİ GÖZLÜ DEV GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN İZİNDEYİZ”
Bu ülkenin gençleri, aydınlık Türkiye'nin mimarları bizleriz. Şimdi aynı marşları birlikte haykırarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda, geçmişimizden, tarihimizden ders alarak, kurduğu Cumhuriyeti hep birlikte güçlendireceğiz. Bizler, 19 Mayıslara sahip çıkmak için buradayız. Bu vatana, bu bayrağa sahip çıkmak için buradayız. "Bu vatanı sokakta bulmadık" diye haykırmak için buradayız. Biz buradayız. Mavi gözlü dev Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz.
Eğlenceniz güzel olsun özgürlüğünüz daim olsun Barış ve huzur sizinle olsun. 19 Mayıs kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk…
Atatürk sevginiz hiç bitmesin. Bayramınız kutlu olsun. Allah'a emanet olun kalın sağlıcakla...”

Sevginar SALİ

YORUM YAP