Bektaşi ve Aleviler referandumda ortak çalışma yapacak

Bektaşi ve Aleviler referandumda ortak çalışma yapacak

3.02.2017 12:09:06

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya, Cemevi inşaatının eksikliklerini belediye ve Başkan Işıklar'ın desteği doğrultusunda elbirliğiyle tamamlayacaklarını belirtirken, Referandum sürecinde de Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesiyle ortak bir çalışma takvimi izleyeceklerini açıkladı.

Hürhaber'i ziyaret eden Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Abdullah Kaya gerçekleştirdikleri ve planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KAYA: BELEDİYE BAKANIMIZLA GÖRÜŞÜYORUZ, CEMEVİMİZİN EKSİKLİKLERİNİ ELBİRLİĞİYLE TAMAMLAYACAĞIZ
Devam eden Cemevi inşaatı ve Referandum çalışmalarının ana gündemleri olduğunu aktaran Kaya, “Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ile görüşüyoruz. Eksikliklerin tamamlanması için talimat verdi. Hava koşullarının müsaade etmesiyle Cemevi çalışmalarımız devam edecek. Şu anda cenazelerimizi kaldıracak duruma geldik. Eksiklikleri de zaman içinde elbirliğiyle tamlayacağız diye inanıyorum” şeklinde konuştu.

“REFERANDUMDA ALEVİ DERNEĞİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ”
Referandum çalışmalarını Silivri'de Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesiyle birlikte yürüteceklerini ifade eden Kaya, “Dernek Başkanı Coşkun Aksoy ile en kısa sürede görüşerek, çalışma takvim ve programımızı birlikte hazırlayacağız. Tavrımız, kararımız Hayır'dan yana… Canlarımızın bu konuda her hangi bir tereddüttü yok zaten, olanlar ile de konuşup ortak bir görüşte buluşacağımıza şüphe yok. Toplumumuza bu önemli süreçte gerçekleri anlatmak adına gerekeni yapacağız” dedi.
Haber:
Sevginar SALİ

YORUM YAP