Başkanlar zirvesinden Saray açılışı

Başkanlar zirvesinden Saray açılışı

27.09.2016 10:36:04

Balıkçılık sektörünün ekonomik potansiyelini artırmaya yönelik adımlar atan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,  Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve  Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'le birlikte Sarayönü ailesinin ilçemize kazandırdığı Saray Deniz Malzemeleri Yatçılık San. Ve Tic. Ltd. Şti.'nin açılışını gerçekleştirdi.

Tekne, yat ve denizcilik sektöründe hizmet vermeye başlayan Saray Deniz Malzemeleri Yatçılık San. Ve Tic. Ltd. Şti., Perpa Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Nahit Sarayönü tarafından Selimpaşa adresinde hizmete açıldı. 24 Eylül Cumartesi günü kaydedilen açılış töreninde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Perpa Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü, eski Milletvekili İsmail Sancak, Avukat Emrah Maşalacı ve çok sayıda davetli hazır bulundu. Türkiye genelinde yaklaşık 250 bayisi olan Saray Deniz Malzemeleri, bir aile şirketi olarak ticaret hayatını sürdürüyor. %80 ithalat yapmakta olan şirket, %20 de fason olarak imalat yapmakta. Tekne imalatında kullanılan tüm aksesuarların ürün gamında mevcut olduğu şirket, deniz tutkunlarının uğrak adresi olacağa benziyor.

AKGÜN: BÖYLE BİR ZAMANDA MÜESSESE AÇMAK ÜLKE İÇİN ÇOK KUTSAL BİR GÖREV
Ev sahibi Nihat Nahit Sarayönü, kısa bir selamlama konuşması yaparak sözü Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e verdi. Akgün, “Böyle bir zamanda müessese açmak bu ülke için çok kutsal bir görevdir. Kaç kişi çalışacak bilmiyorum, daha sonra gelip gezeceğim. Ekonomik anlamda son derece sıkıntılı dönemler başlıyor. Bu sıkıntılı dönemde 3-5 kişiye ekmek parası vermek, geçimlerini sağlamak anlamında böyle bir müesseseyi kurmak çok önemli bir anlam taşıyor. Onun için kendilerini kutluyorum. Bu müessesenin şahsına, ailesine, çalışanlarına, Silivri'mize, İstanbul'umuza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU IŞIKLAR'A TEŞEKKÜR ETTİ
Akgün'ün ardından söz alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saray'ın açılış sürecine katkı sunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a teşekkür etti. “Ben ev sahibi sayılırım. Komşuyuz. Hayırlı uğurlu olsun. Nihat ağabey Silivri Belediyesinden yardım gördüğünü bana defalarca söyledi. Tanıştırmadan bunları duymuş olmaktan onur duydum. Onun için huzurlarınızda Silivri Belediyesi'ne, Özcan ağabeye çok teşekkür ediyorum” dedi.

IŞIKLAR: İLÇEMİZİN VE TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE İNANMAK BİZLERİ GURURLANDIRIYOR
Açılışı bölgenin belediye başkanları ile birlikte yapmasından duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, devamında şunları söyledi: “Silivri'nin 42 kilometre sahili var. Aynı zamanda tarihi bir bölge. Deniz din ve kültür turizminin, hizmet sektörlerinin, bilişim teknolojilerinin, aydınlık, çağdaş bir yaşamın kaynağıdır. Denize göre yaşamak ve medeniyet kurmak geçmişimizde var, bu aslında üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin bize öğrettiğidir. Ekonominin çok kırılgan olduğu bir dönemde ilçemizin, ülkemizin geleceğine yatırım yapıyor olması konusunda Nihat beyi kutluyorum. Bu çok önemli bir girişim. İlçemizin ve Türkiye'nin geleceğine inanmak bizleri gururlandırıyor. Bizde doğru bir şeylerin önünü açmak için kolaylaştırıcı rol üstlenmeye çalışıyoruz. Osmanlı'da iş yeri açılışlarında Allah yerinizi dar etsin derlermiş. Burası da dar olsun, daha büyük mekânlara taşınsın. Ben böyle bir temennide bulunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”


Program, kokteyl ikramları ile devam etti.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP