Baldöktü’den Atatürk, doğa ve memleket sevgisi vurgusu

Baldöktü’den Atatürk, doğa ve memleket sevgisi vurgusu

3.08.2021 11:39:35

Silivri'ye kazandırdığı son hayrı Atatürk Parkının açılışında konuşan hayırsever iş insanı Nurullah Baldöktü, belediye çalışmalarından övgüyle söz ederken, “Güzel kasabamız ve memleketimizin kıymetini bilelim” dedi, hayatının bu bölümünü doğaya hizmete adadığını vurguladı, Atatürk isminin yaşatılması gerektiğine dair inancını anlattı.

Yeni Mahalle Şerife Baldöktü Lisesi yanında Silivri Belediyesi'nin desteğiyle yapımı hayırsever Nurullah Baldöktü tarafından gerçekleştirilen Atatürk Parkı'nın açılışı 3 Ağustos 2021 tarihinde yapıldı. Parkın açılış törenine hayırsever iş insanı ve eğitim gönüllüsü Nurullah Baldöktü eşi Şerife Baldöktü, oğlu Mehmet Baldöktü ve torunu Serkan Baldöktü ile katılırken, İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, sivil toplum örgütleri başkanları ve çok sayıda davetli iştirak ettiler.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.

YILMAZ: ŞEHİRLER KÜLTÜR, SANAT VE SPORLA VAR OLUYOR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Şehirlerin yaşaması, sosyalleşmesi, sporun, kültürün ve sanatın o şehirlerde var olması ile mümkündür.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedeflediği muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracak nesiller olarak yetiştirmek istiyorsak, onları kültürle, sanatla ve sporla bezeyip her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız.

“SPOR FAALİYETLERİYLE ÖNE ÇIKAN BİR KENT İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Silivri Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ediyor ve ilçemizin spor faaliyetleriyle de öne çıkan bir kent olması için gece gündüz çalışıyoruz.

Göreve geldiğimiz günden itibaren annelere ve çocuklara verdiğimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz. Bu 2,5 yıllık süre içerisinde ilçemizde sporun gelişmesi ve milli sporcularımızın yetişmesi gayesiyle birçok projeyi hayata geçirdik.

İlçe genelinde bulunan bütün spor alanlarını baştan aşağı yeniledik. Çocuklarımızın, gençlerimizin rahatlıkla spor yapabilecekleri güvenli ve donanımlı birçok yeni spor alanı oluşturduk.

Çocuklarımızın ve ailelerinin hiç hak etmediği şekilde duran, kaderine terk edilmiş parkları ve spor alanlarını yeni baştan inşa ettik.

“MAHALLELERİMİZİN PARK HASRETİNİ GİDERDİK”

Yıllarca park hasreti çeken mahallelerimizi parklarla buluşturduk.

  • Fatih Mahallesinde Kale Park Sosyal Tesislerini,
  • Cumhuriyet Mahallesinde Bozok Parkı ve Gündoğdu Parkını,
  • Alibey Mahallesinde Gökhun, Göktürk ve Göktuğ Parklarını,
  • Yeni Mahalle Aydan Siyavuş Basketbol Sahalarını,
  • Küçükkılıçlı'da Sarı Saltuk Parkını,
  • Semizkumlar'da Tomris Han Parkını,
  • Yeni Mahalle Şair Ahmet Erhan Parkını,
  • Piri Mehmet Paşa Mahallesinde Boşnak Bahçe Mevkiini çocuklarımıza ve ailelerine hediye ettik.
  • Selimpaşa Mehmet Karasu Tesislerini kullanışlı hale getirdik.
  • Mimarsinan Spor Tesislerini sporcuya yakışır hale dönüştürdük.
  • Mimarsinanlı Kadınlar için spor salonunu hizmete açtık.
  • Amatör Spor Kulüplerimizin 1.200.000 tl borcunu ödedik.

2021 yılında park, spor ve dinlenme alanlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

Bu kapsamda;

  • Mimarsinan Mahallemizde caminin hemen karşısına, düğün salonunun hemen arkasına ve İsmail Sokağa park yaptık.
  • Yüzme Havuzumuzun çevresine spor alanları inşa ediyoruz.
  • Yeni Mahalle Hayal Salkım Sokak Çelikler sitesi önünde park yapımına başladık.
  • Ortaköy Mahallesi Pazar Yeri Projemizin yanına çok amaçlı spor alanı kazandırıyoruz.
  • Kavaklı mahallesi aile sağlığı merkezimizin yanına çok güzel bir park yapımına başlıyoruz.
  • Alibey Mahallesi Sarıbekir Parkını yeniliyoruz.
  • Selimpaşa Erseven sitesi önünde basketbol sahasına başladık.
  • Selimpaşa Meydandaki basketbol sahamız tamamlanmak üzere.
  • Murat Çeşme Suna Pekuysal parkını yeniliyoruz.
  • Yeni Mahalle Boğluca Rekreasyon projesi kapsamında 3. ve 4. Etap bölgelerinde peyzaj uygulamalarına başlayacağız. Yine bu bölgede Müjdat Gürsu Stadının kuzeyinde park alanına başladık.
  • Çeltik ve Büyükçavuşlu halı sahalarının soyunma odaları yapımında sona geldik.
  • Büyükçavuşlu'ya bir basketbol sahasını da yapıyoruz.
  • Değirmenköy Stadındaki hasreti çok kısa bir süre sonra sona erdiriyoruz.
  • 30'a yakın parkın sulama sistemini, 40'a yakın parkımızın aydınlatma sistemini tamamladık.

Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra sadece 2021 yılı içerisinde tam 5.000 adet ağaç diktik.

“BALDÖKTÜ'YE TEŞEKKÜR EDİYOR, SAKİNLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ”

Bugün de burada, ağaçlarıyla, dinlenme alanlarıyla, oyun alanlarıyla bezenen, 1640 metrekare belediye arazimize inşa edilen Atatürk Parkını hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu parkın yapımında büyük emekleri olan değerli iş insanı Nurullah Baldöktü'ye teşekkür ediyor, mahallemize, bölge sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum.  

Silivri'de yaşayan yediden yetmişe herkesin sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir Silivri'de yaşam sürmeleri için spora ve sporcuya yatırım yapmaya devam edeceğimizi belirterek, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

BALDÖKTÜ: GÜZEL KASABAMIZIN VE MEMLEKETİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM

Hayırsever iş insanı Nurullah Baldöktü, açılış töreninde duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Temiz ve çok sağlıklı bir kasabada yaşıyoruz. Bunun kıymetini bilelim. Burada hem hava güzel, suyu güzel, insanları güzel. Memleketimiz çok iyi. Ona zarar vermeye ve bölmeye çalışanlara yazıklar olsun.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kıymetini yabancılar bizden daha iyi anladı. Bu yüzdendir ki dünyada 51 şehirde Atatürk'ün heykeli yapıldı. Ben de Atatürk Parkı'nı sizlerin hizmetine sunacağım.

Dört yaşam çizgim vardı. Şimdiki son çizgim tabiatçıyız.

Hepinizin alakasına teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla, güzellikle selamlıyorum. İşiniz rast gitsin. Allah gücünüzü arttırsın. Memleketimize hep iyilik yapalım.”

PARTAL'DAN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Yaklaşık 1.5 -2 ay önce Başkanımızla park çalışmalarını yerinde inceledik. Çok kısa zamanda tamamlandı. Tabi çok büyük bir katkı ve emek var.

Biraz önce Belediye Başkanımız bahsetti. Hemen hemen her mahallede bir çalışma var. Ben Silivri Belediyemizi, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı kutluyorum. Aynı zamanda Belediyemizin eğitim, sağlık, spor, kültür, sanat alanında bizlere desteği var. O yüzden çok teşekkür ediyorum.

“İNSAN VE TABİAT NURULLAH AMCA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Bugün Nurullah amcanın başka bir hayrını açıyoruz. Daha önce eğitim kurumlarında yine beraber olduk. Nurullah amca iki şeyden bahsederdi; öncelikle insan sonra da tabiat. İnsandan bahsettiği zaman tabi akla çocuklar, eğitim kurumları geliyor. Tabiattan bahsedince de akla parklar gelecek. Nurullah amca bundan sonra da bizlere hizmetler yapacak. İnşallah onları da hep beraber görmüş olacağız.

Atatürk Parkı'mızın Yeni Mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Tekrar hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından Atatürk Parkı'nın açılış kurdelesi kesildi.

YORUM YAP