Avrupa’da eğitim ve staj imkanı

Avrupa’da eğitim ve staj imkanı

16.11.2021 09:22:21

Erasmus Plus Akreditasyon projesine katılmaya hak kazanan okul öğretmen ve öğrencileri Avrupa'da eğitim ve staj imkânı bulacak.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Plus Akreditasyon projesine ilçemiz okullarından; 80.Yıl İlkokulu, Silivri Ortaokulu, Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Abdullah Bilgingüllüoğlu Ö.E.R.M., Yusuf Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Selimpaşa Borsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başvuru şartlarını karşılayarak katılmaya hak kazandı.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçemiz okullarındaki hazırlık çalışmalarına destek vermeleri için Erasmus İlçe koordinatörü olarak görevlendirilen İngilizce Öğretmeni Öznur Aydemir ve Kimya Öğretmeni Onur Şendur'dan proje ile ilgili bilgi aldık.

AVRUPA'DA EĞİTİM VE STAJ İMKâNI

Yapılacak çalışmalar hakkında verilen bilgi şöyle: “Erasmus plus kapsamında öğretmenlerimiz 14 gün ve öğrencilerimiz 7 gün olmak üzere Avrupa'da eğitim, kurs ve iş başı gözlem etkinliklerine katılacaklar. Meslek lisesi öğrencilerimiz ise 30 günlük bir yurt dışı staj tecrübesi edinecekler. Yine meslek liselerinden İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek öğrenciler 3 ay sürecek uzun dönemli yurt dışı staj tecrübesi yaşayacaklar.

Yurtdışı eğitimlere katılacak öğretmen ve öğrencilerin seçimi tüm okullarımızda özenle yapılmakta ve çalışmaların eksiksiz yürütülmesi için okullarımız ile düzenli olarak toplantılar yapmaktayız. Özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zekeriya Artar ve projelerden sorumlu şube müdürümüz Hüseyin Çağılcı tüm çalışmaları yakından takip ederek okullarımıza her anlamda destek olmakta.

İNGİLİZCE DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI

Bu kapsamda öğrencilerimizin ülkemizi ve okullarını en iyi şekilde temsil edebilmeleri için tüm okullarımızda yabanci dil öğretimine yönelik İngilizce destekleme ve yetiştirme kurslarımızı başlattık.

Aynı zamanda öğrencilerimize refakat edecek ve mesleki gelişim kurslarına katılacak öğretmenlerimiz için de Silivri Halk Eğitimi Merkezi ile görüşme yaptık ve İngilizce kurslarımızı başlattık.

Projedeki tüm okullarımız Avrupa hareketlilikleri öncesinde ziyaret edecekleri okullar ile ön tanışma niteliğinde uluslararası e-Twinning proje etkinlikleri yapıyorlar.

Öğretmen ve öğrencilerimizin Avrupa'da alacakları eğitimler sonrasında edindikleri bilgileri ilçemizdeki tüm öğretmen ve öğrenciler ile çeşitli seminerler aracılığıyla paylaşmasını ve ilçemiz eğitim camiası için faydalı olmasını hedefliyoruz. 

Yaptığımız süreç değerlendirme toplantılarında gerçekleştirilecek yurt dışı faaliyetlerin eksiksiz ve sorunsuz olması adına okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin büyük çaba gösterdiklerini görmekteyiz. Kendilerine emekleri ve uyumlu çalışmaları için ilçemiz adına çok teşekkür ediyoruz.”

YORUM YAP