Avlu’dan sosyal destek ve dayanışma vurgusu

Avlu’dan sosyal destek ve dayanışma vurgusu

17.02.2021 13:12:55

Muhtarlar ile gerçekleştirdiği görüşmeleri Hürhaber'e değerlendiren Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, sosyal destek ile dayanışma ihtiyacına dikkat çekti.

Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi ve Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Ertan Civaş'i ziyaret ederek gündemlerindeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AVLU: MUHTARLAR ÖNEMLİ BİR KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYOR
Salgın ve kış şartlarının etkisinde vatandaş ile esnafların zor günler geçirdiğini ifade eden Başkan Halide Avlu, “Toplumda yaşanan gelişmelerin en yakın tanığı muhtarlar oluyor. Devlet ile vatandaş arasında önemli bir köprü vazifesi gören muhtarlarımız halkın nabzını en iyi tutan konumunda aynı zamanda. Vatandaş onlarla birçok sıkıntısını paylaşıp, beklentilerini doğrudan aktarabiliyor. Hem muhtarlarımızın hem de vatandaşımızın gündemini izlemek adına gerçekleştirdiğim bu ziyaretler çok faydalı oldu.

“KİMSENİN ARTIK DAYANACAK GÜCÜ KALMADI”
Dilerim kısa sürede salgın ve hastalıkları atlatmış olarak vatandaş ile esnafın diğer en acil sorunu geçim derdine yönelik ciddi adımları tartışıp, konuşmanın ötesinde uygulamada izleriz. Çünkü kimsenin artık dayanacak gücü kalmadı.

SOSYAL DESTEK VE DAYANIŞMA VURGUSU
Sosyal devletin gereği, belediyelerin bu alandaki sorumlulukları bulunduğumuz dönem içerisinde her zamankinden daha büyük anlam ifade ediyorlar. Sosyal yaklaşımlar devlette, belediyede ve insani ilişkilerimizde ön planda tutulmalı. Yaralarımızı ancak birlik ve beraberlik içinde sarabiliriz, kayıplarımız ancak bu şekilde telafi edilebilir. Dayanışma konusunu herkesin çalışma ve faaliyetlerine dahil etmesi gerektiği aşikar” dedi.

YORUM YAP