Atatürk öğrencileri bilimsel çalışmalarını sergiledi

Atatürk öğrencileri bilimsel çalışmalarını sergiledi

2.06.2017 11:38:32

Atatürk Anadolu Lisesi, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında ilk fuarını gerçekleştirirken, Sanat Sokağının da açılışını yaptı. 

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programına başvurusu onaylanan Atatürk Anadolu Lisesi, dün ilk fuarını gerçekleştirerek öğrencilerinin emeklerini paylaştı. Sanatsal çalışmaların yer aldığı Sanat Sokağı açılışı yapıldı.
Öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ortamların oluşturulmasını amaçlayan Atatürk Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, ilçemiz okul yöneticileri ve birçok davetli katıldı.

AY: BİLİMİN ÖNEMİNE VURGUDA BULUNDU
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, açılış öncesi yaptığı kısa konuşmada bilime önem veren ülkelerin ekonomik olarak çok iyi durumda olduklarını, bu anlamda bilimin desteklenmesi, özellikle okullarda bilimsel çalışmalara fırsat verilmesi, yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Açılışın ardından sergilenen projeler incelendi. Fuara katılanlar, öğrencileri tek tek dinleyerek, çalışmaları hakkında detaylı bilgi edindiler.

SERGİLENEN PROJELER
Atatürk Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında Tarih Projeleri, Robot Kulübü Projeleri, Fen Bilimleri Projeleri, Araştırma Projelerinden; Atık Çöp Sokak Hayvanları ve Toplumsal Duyarlılık, Moda ve Geometri, Giydirilebilir Teknoloji, Toprağın Canlılar Üzerindeki Etkisi, Rüzgâr Enerjisinin Avantaj ve Dezavantajları, Elektrikli Kalem, Gezici Dijital Pano, Isı Enerjisi ile Elektrik Üreten Bardak Altlığı, Sıvıların Yüzey Gerilimi, Akıllı Tencere, Banyo Bombası gibi birçok çalışma yer aldı.

DENEY HEYECANLI DAKİKALAR YAŞATTI
Siber Zorbalık adı altında öğrenciler tarafından yapılan deney sırasında içinde hamurun da olduğu karışım konukların üzerine sıçrayınca hareketli dakikalar yaşandı. En çok etkilenenler arasında olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, üzerinin temizledikten sonra bilim sergisini incelemeye devam etti.

SANAT SOKAĞI İLGİYLE GEZİLDİ
Yağlı boya resimlerin, Filografi Sergisinin, Kil çalışmaların yer aldığı, bir birinden güzel tasarımların eserlere yansıdığı Sanat Sokağı hayranlık uyandırdı. Öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları sanatsal çalışmalar beğeni topladı. Türk Bayrağının yer aldığı bir öğrenci çalışması İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay'a hediye edildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP