Atatürk Lisesine modern donanım

Atatürk Lisesine modern donanım

16.06.2016 11:10:59

Ali Volkan Nizamoğlu'nun müdürlüğünde, Haydar Korkmaz'ın müdür başyardımcılığında, Erol Serdar Kırtı ve Serbülent Fındıklı'nın müdür yardımcılığında hizmet veren Atatürk Anadolu Lisesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında fiziki yapısında ciddi iyileştirmeler kaydetti. Geçmiş yıllardan kalan ve yaklaşık 150 Bin TL'yi bulan okul borcu bu dönem ödendi. Okul yönetiminin girişimleriyle ulaşılan destekleyici firmalar ve Silivri Belediyesinin de katkılarıyla burada öğrenim gören 603 öğrenciye daha sağlıklı, kullanışlı, modern ortamlar ve yeni imkânlar sağlandı.

SES VE IŞIK SİSTEMİ SON
TEKNOLOJİYE SAHİP
KONFERANS SALONU
23 Dersliğin aktif hale getirildiği, büyük okul binasında kullanılmayan bodrum katı duvarlar örülerek değerlendirildi. Kapalı spor salonu, kız ve erkek soyunma odaları kazandırılırken, konferans salonu baştan yenilendi. Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak'a talebini ileten Okul Müdürü Ali Volkan Nizamoğlu, ısrarlı takibi sonucunda Silivri Belediyesi tarafından Atatürk Anadolu Lisesine destek sağlandı. Konferans salonundaki sandalyeler ilçemiz belediyesi sayesinde koltuklarla yenilendi. Zemin, sahne, yaklaşık 35 Bin TL'ye mal olan son teknoloji özelliği taşıyan ses ve ışık sistemi ise destekleyici bir firma tarafından kazandırıldı. Reji Odasının da kurulduğu modern konferans salonunda ses ve ışık ayarları konuyla ilgili eğitim alan okul öğretmeni tarafından yapılmakta.

KIZ VE ERKEK SOYUNMA
ODALARI KAZANDIRILDI
Geniş bir alana sahip olmasına rağmen yıllarca atıl durumda bırakılan bodrum katında kız ve erkek soyunma odaları yapıldı. Daha önce Beden Eğitimi dersi için tuvaletlerde soyunmak zorunda kalan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, artık soyunma odalarına sahip.

KAPALI SPOR SALONU YAPILDI
Bodrum katında bir başka alan da değerlendirilerek kapalı spor salonuna dönüştürüldü. Soğuk ve yağışlı havalarda liseliler artık Beden Dersini kapalı spor salonunda yapılabilecek.

SANAT GALERİSİNE
DOĞRU ADIM ADIM
Bodrum katının geniş giriş alanı ise sanat galerisi olarak planlandı. Yeni kurulan ve oldukça donanımlı olan Resim Atölyesi'nde Görsel Sanatlar Dersinde Ali Ak'ın öğretmenliğinde öğrenciler tarafından yapılan rölyef, heykel, sulu ve yağlı boya gibi birçok alanda öğrenci çalışmaları galeride sergilenmeye başladı. Galerinin bir bölümünün Orta Asya Türk Medeniyetleri, bir başka bölümünün ise Anadolu Medeniyetleri olarak adlandırılacaklarını paylaşan Okul Müdürü Ali Volkan Nizamoğlu ve Müdür Yardımcısı Erol Serdar Kırtı, sanata ilgisi olan öğrencilerin Resim Atölyesi'nde hafta içi ve hafta sonu da olmak üzere keyifle çalıştıklarını ve yarattıkları eserlerle öğretmenlerini gururlandırdıklarını paylaştı. Kötü alışkanlıklar ve disiplin sorunlarının da sanatsal çalışmalarla aşıldığını mutlulukla paylaşan yöneticiler, eserleri çoğaltarak, galeriyi de tamamlayarak 2016-2017 eğitim-öğretim yılına başlarken Eylül ayında ilçemiz protokol üyelerinin de katılımıyla sanat galerisinin açılışına büyük bir heyecanla hazırlandıklarını dile getirdiler.

YEMEKHANE YAPILACAK
Bodrum katında kullanılmayan ve oldukça geniş bir salonun ise yemekhane olarak düzenlenmesi planlandı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında buraya öncelik verilerek, öğrencilere sağlıklı, hijyenik ve rahat bir ortamda yemeklerini yemeleri sağlanacak.

KÜTÜPHANE YENİLENDİ
Birçok laboratuvarın yanı sıra Atatürk Anadolu Lisesinde bulunan kütüphane de yenilendi. Buradaki mobilyalar baştan yenilendi. Kütüphanedeki kitaplar ise okul öğretmenleri tarafından düzenlendi.

OKUL BAHÇESİ İÇİN
DESTEK BEKLENMEKTE
Oldukça büyük bir bahçe alanına sahip olan eğitim kurumu, düzenlenerek bir yüzme havuzunun da kurularak hemen yanındaki Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ortak kullanmak üzere yapımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesine başvurarak talepte bulundu. Yıllarca molozların biriktirildiği alanda yeşillendirmenin de mümkün olmadığını dile getiren yöneticiler, değerlendirilmesi için desteğe ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdiler.
2015-2016 Eğitim-öğretim yılı boyunca yapılan çalışmalar neticesinde velilerinin de güvenini kazanan yöneticiler, önümüzdeki yıl desteklerinin artarak, eksik kalan çalışmaların da tamamlanacağından ümitli olduklarını dile getirdiler.

NİZAMOĞLU, TEŞEKKÜR ETTİ
Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Volkan Nizamoğlu, okul binasındaki eksiklerin tamamlanmasında kendilerine destek sunan başta Silivri Belediyesi ve Başkan Yardımcısı Hasan Solak'a, değerli velileri ve özel firmalara gazetemiz aracılığıyla teşekkür etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP