Atatürk Anadolu Lisesi Ata’nın huzuruna çıktı

Atatürk Anadolu Lisesi Ata’nın huzuruna çıktı

31.10.2017 15:06:52

Silivri Atatürk Anadolu Lisesi, Cumhuriyet'imizin 94. kuruluş yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatahı Anıtkabir'i ziyaret etti.

Silivri Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Volkan Nizamoğlu'nun müdürlüğünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen Ankara gezisinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatahı Anıtkabir'e gitti. Rehber eşliğinde Aslanlı Yoldaki yürüyüşün ardından Okul Müdürü Ali Volkan Nizamoğlu mozoleye çelenk bıraktı. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

NİZAMOĞLU: İLKELERİNİ ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ
Nizamoğlu, Anı Defteri'ne şu sözleri yazdı: “Silivri Atatürk Anadolu Lisesi öğrenci, idareci ve öğretmenleri olarak huzuruna geldik. Söz veriyoruz, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir nesil olacağız. Muasır medeniyetler seviyesine çıkma yolunda gayretlerimizi devam ettirecek ve senin ilkelerini asla unutturmayacağız.”

ATATÜRK ÖĞRENCİLERİ, ETNOGRAFYA MÜZESİNİ GEZDİ
Silivri Atatürk Anadolu Lisesi, öğrenci, öğretmen ve idarecileri daha sonra Türk Milli tarihini ve kültürünü yansıtan Etnografya Müzesine de gezdi. Burada sergilenen Türk kıyafetleri, işleme eserler, el dokumaları, madeni eserler, cam ve çini, el işi işlemeleri, ahşap ve taş eserler yerinde görüldü.

I. VE II. MECLİS ZİYARETİ
Kurtuluş Savaşı, Gazi Mustafa Kemal'in başarılı yönetimi ve 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan kararlarla gerçekleştirildi. Tarihi dokusu ve mimarisiyle Ulus Meydanı'nda bulunan I. ve II. Türkiye Büyük Millet Meclisi binası ziyaret edildi.
I.Meclis içinde Riyaset divanı, Bakanlar Kurulu odası, Encümen odası, Meclis toplantı salonu, Reis odası gezildi. II. Meclis binasında Meclis toplantı salonu, Atatürk'ü özel eşyaları, Celal Bayar ve İsmet İnönü'nü ailelerinin meclise bağışladığı özel eşyalar görüldü.

Renginar SALİ

YORUM YAP