“ATA’ya Veda” konulu en iyi eserler

“ATA’ya Veda” konulu en iyi eserler

3.11.2016 10:25:29

İlçemiz okul öğrencileri arasında düzenlenen “Ata'ya Veda” konulu en iyi resim, şiir ve kompozisyon çalışmaları belirlendi.

10 Kasım 1938 günü, saat 09.05'te yaşamını yitiren Cumhuriyet'imizin kurucusu, büyük önder ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına düzenlenen, onun yurtseverliğini, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenciler arasında 10 Kasım konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlendi.
Yarışmalar ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından duyuruldu, ilgili komisyon başvuran eserleri değerlendirerek en iyilerini belirledi. Açıklanan sonuçlara göre dereceye giren öğrenciler, okulları ve eserleri şöyle;

“ATA'YA VEDA” KONULU EN İYİ RESİMLER
İlkokullar arasında düzenlenen resim yarışmasında Yavuz Selim İlkokulu 4/A sınıfı öğrencisi Ayşe Çağlar'ın eseri birinci, Değirmenköy Fevzi Paşa İlkokulu 3/B sınıfı öğrencisi Gökberk Gündüz ikinci ve Turgut Reis İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi İrem Varlı'nın eseri üçüncü seçildi.

ÇAĞRIBEY ÖĞRENCİSİ ŞİİR İLÇE BİRİNCİSİ
Ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Ata'ya Veda” konulu Şiir Yarışması'nda ise Çağrıbey Ortaokulu 7/8 sınıfı öğrencisi İdil Kiracıoğlu'nun şiiri birinci, Gazi İmam Hatip Ortaokulu 8/D sınıfı öğrencisi Huriye Özçelik'in eseri ikinci ve Silivri Ortaokulu 8/B sınıfı öğrencisi Damla Hand'ın eseri üçüncü seçildi.

KOMPOZİSYONDAFEN LİSESİ İLÇE BİRİNCİSİ OLDU
Liseler arası “Ata'ya Veda” konulu Kompozisyon Yarışması'nda ise Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi öğrencisi Özlem Mutlu'nun eseri birinci, Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Betül Avcı'nın eseri ikinci ve Gümüşyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Canan Deveci'nin eseri üçüncü oldu.
İlçe birincisi seçilen eserler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ilgili komisyon tarafından değerlendirilecek.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP