Aksoy yeniden seçildi

Aksoy yeniden seçildi

24.03.2016 17:45:53

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanlığı tarafından konu hakkında değerlendirmede şu ifadelere yer verildi: “Türkiye'nin en büyük Alevi Örgütlerinin başında gelen Alevi Kültür Dernekleri, 7 bölgede Şubesi olan tek kurum olma özelliği ve 99 şubesi ile Alevi Kurumları içinde en örgütlü yapısıyla Alevilik inancına hizmet eden bir kurum özelliğine sahip.
Benzeri kurumların Genel Başkanları birçok siyasi partiden milletvekili adaylığına soyulurken Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı olan Doğan Demir teklif gelmesine rağmen kurumların başında kalıp hizmet etme kararı ve Türkiye üzerindeki bir çok şubesinin sorunlarına kendisini adaması ve bunun sonucunda 20 Mart 2016 tarihinde yapılan 11. Olağan Kongresi sonucu, 2 adayın listesi Doğan Demir ve Alevi Kültür Dernekleri Gaziantep Şube Başkanı Yıldırım Dağdevirir ile yarıştı. Sonuçta 655 delegenin katılığı 399 oy beyaz liste 256 oy mavi listenin alması sonucu Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy Genel Merkez Denetim Kurulu Başkanı olarak 2. dönem yarım kalan şube denetimlerini ve kurumların mali ve hukuki anlamda disipline olma ve kurumsal özelliği kazanma yolunda büyük sorumluluk üstlenmesi Silivri Şube Yöneticileri ve üyelerimizi mutlu etmiştir. Silivri'den üst kurul delegeleri olarak kongreye katılım sağlayan Halife Aksu, Cengiz Ağpur, Rıfat Yeşilyurt ve Rıza Aksoy şube başkanlarını kongrede yalnız bırakmayıp desteklerini sunmuştur.”

AKSOY'UN MESAJI
Aksoy, Genel Merkez Denetim Kurulu Başkanı olarak seçilmesi ile ilgili duygularını söyle ifade etti: “Alevi Kültür Dernekleri Türkiye'nin 7 Bölgede, 99 Şubesi ile en büyük ve Kurumsal özelliğe sahip Alevi Kurumları Başındadır 20 Mart 2016 tarihinde 11. Olağan Kongremizi yaptık. Yarım kalan bir görevimiz vardı.
Delegasyonumuz mevcut 3 yılda görevimizi tamamlamamız için yetki verdi. Bir dönem daha Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanlığım ve Genel Merkez Denetim Kurulu Başkanlığını yürütme onuru içinde bu yola hizmet etmenin hazzına ulaşacağım. Emeği geçen herkese başta Genel Başkanımız Doğan Demir ve yönetim kurulu arkadaşlarımıza başarıları diliyorum.”

Haber MERKEZİ

YORUM YAP