75. Yıl Cumhuriyet’in değişimine ret

75. Yıl Cumhuriyet’in değişimine ret

29.07.2016 10:31:48

75. Yıl Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu isminin değiştirilerek şehit Emre Sarıtaş isminin verilmesine onay yerine yeni okul önerisi geldi. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde icra edilmekte olan Atmaca-7 operasyonu esnasında 31 Mart 2016 tarihinde saat 20.35 sularında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışma sonucunda yaralanan ve kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Silivrili Jandarma Uzman Çavuş Emre Sarıtaş'ın isminin yaşatılması için girişimde bulunuldu. Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar'ın da onayıyla Sarıtaş isminin 75. Yıl Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'na verilmesini kararlaştırıldı. Şehit evladımızın Şehadet Belgesini alır almaz gerekli yazışmalar yapılarak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunuldu.
Başvuruyu değerlendiren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifini reddederek şehit Emre Sarıtaş'ın isminin 75. Yıl Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu yerine yeni bir okula verilmesini önerdi. Gerekçe olarak da okulun isminde Cumhuriyet'in yer alması gösterilerek değişmesi uygun görülmedi.
Bunun üzerine Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir arayışa girdi. Konu ilçemiz yöneticileri tarafından yeniden değerlendirilerek İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gerekli başvurunun en kısa zamanda yapılacağı öğrenildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP