23 Nisan Çocuk Masalcılar Şenliği

23 Nisan Çocuk Masalcılar Şenliği

13.04.2020 12:23:11

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Çocuk Masalcılar Şenliği düzenliyor.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilkokul öğrencilerine yönelik 23 Nisan Çocuk Masalcılar Şenliği düzenliyor. İl Müdürlüğü, etkinliğindi “Çok sevdiğin bir masalı anlat. Yatay çekilmiş ve en fazla 5 dakikalık videonu istanbulmasalokulu@gmail.com adresine gönder Youtube kanalımızda yayınlansın.” sözleriyle duyurdu. Bütün kalıtımcılara Boğaz Turu ve sürpriz hediyeler sunulacak. Yarışmaya son katılım 20 Nisan 2020.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Masal Okulu Projesi kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında 23 Nisan Çocuk Masalcılar Şenliği düzenliyor. Hafta boyunca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü You Tube hesabında ilkokul seviyesindeki öğrencilerin masal anlatımlarına yer verecek. Bu kapsamda belirlenen özelliklere uygun olarak çekilecek videoların 20 Nisan 2020 tarihine kadar WeTransfer yoluyla istanbulmasalokulu@gmail.com e-posta adresine gönderilmesi beklenmekte. Videolar öğrencinin ilçe, okul, sınıf, ad soyad bilgilerini içeren bir açıklama ile gönderilecek.

VİDEOLARIN SAHİP OLMASI GEREKEN ÖZELLİKLE

Video çekimleri en az 1080x1920 çözünürlükte olmalı. Cep telefonu ile çekim yapılıyor ise ekran yatay kullanılmalı. Görüntü net olmalı, ses temiz, yeterince duyulabilir ve kelimeler anlaşılır olmalı. Anlatılan masallar, ilkokul öğrencilerinin yaş seviyesine uygun olmalı. Çekimler temiz bir arka fon oluşturacak bir ortamda yapılmalı. Kostüm veya dekor kullanıma öğrencinin tercihine bırakıldı. Anlatıma başlamadan önce “Merhaba arkadaşlar. Benim ismim …./…okulu, …sınıfı öğrencisiyim. Sizlere…masalımı anlatacağım.”cümlesi söylenmeli. Masalı anlatmaya bir tekerleme ile başlanmalı. Masalın sonunda “Gökten üç elma düşmüş, Biri anlatana, biri dinleyene, biri de masal kahramanlarının başına” söz kalıbı kullanılmalı. Anlatılacak masal kitaptan okunmamalı, öğrenci masalı kitaba bağlı kalmaksızın anlatmalı. Masal anlatımlarının süresi en fazla 5 dakika olmalı. Gönderilen videolar arasından belirlenen özelliklere uygun olarak çekilip yollanan masallar İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü YouTube hesabında paylaşılacak ve masalı yayınlanan bütün çocuklar aileleriyle birlikte Boğaz Turu'nda ağırlanacak ve sürpriz hediyeler kazanacaklar.

E-posta yoluyla ulaştırılan videoların yayın hakları İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olacak ve yayınlanmasına ilişkin veli izni alınmış kabul edilecek.
Renginar SALİ

 

 

  1. Tuba Tuba

    Ne zaman yayınlanacak youtube hesabından?

  2. Mine Mine

    Butun videolar ne zaman yuklecek

  3. Ozgul Ozgul

    Aynılarını yaptık 2:30 luk videoyu gönderilmiyor uzunmuş

YORUM YAP