15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anıldı

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anıldı

27.09.2016 10:31:45

2016-2017 Eğitim-öğretim yılının ilk haftasında tüm okullarda olduğu gibi Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda da 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri hafta boyunca süren etkinliklerle anıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının genelgesi doğrultusunda diğer ilçemiz okullarında olduğu gibi Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda da ilk haftanın teması 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri oldu. 15 Temmuz demokrasi kahramanlarına hitaben öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlatan mektuplar yazıldı. “Vatan ve Bayrak” konulu şiir dinletisi düzenlendi. “Milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, demokrasi, yurt bilinci” konularında konuşmalar yapıldı.
Hafta boyunca süren etkinlikler arasında “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konulu röportaj, sinevizyon gösterileri ve Eğitim Bilişim Ağı´nda (EBA) yayımlanan anma programı öğrencilere izlettirildi. Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve tarih derslerinde “Demokrasi, şehitlik, milli irade, yurt savunması” konularını içeren şiir ve metinler okundu.
Okullarda yıl boyunca sürecek etkinliklerde 100 temel eser içerisinden öğrenci seviyelerine göre belirlenecek, vatan, milli birlik ve dayanışmayı konu alan kitaplar okutulacak. “Öğrenci gözüyle 15 Temmuz” konulu çeşitli dallarda yarışmalar düzenlenecek. 15 Temmuz şehitleri anısına “Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı” oluşturulacak.
Renginar SALİ

YORUM YAP