Yılmazer, güven tazeledi

Yılmazer, güven tazeledi

19.12.2017 10:37:07

CHP Kadın Kolları 3. Olağan İlçe Kongresi'nde Elif Yılmazer güven tazelerken, yönetimdeki yeni isimler belli oldu.

CHP Kadın Kolları 3. Olağan İlçe Kongresi dün parti binasında gerçekleştirildi. Kongreye CHP İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aysun Tekin Keleşer, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, , CHP Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kongrede Divan Kurulu seçildi. Başkan olarak Figen Yıldız, Başkan Yardımcısı Saadet Gencoğlu, yazman olarak ise Arzu Yalçınkaya isimleri oylandı.

YILMAZER: 1923'TEN BERİ KANDIRMADIK, KANDIRILMADIK
CHP Kadın Kolları Başkan Adayı Elif Yılmazer, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “9 Eylül 1923'ten beri kandırmadık, kandırılmadık. Oysaki 15 yıldır iktidarda olan ve her seferinde beraber yola çıktıkları tarafından kandırıldıklarını ifade eden iktidarın en büyük başarısı toplumun gözünü boyamadaki üstün başarısı olmuştur. Tarihi, kültürel, dini ve milli değerlerimizi bilimin yok saydığı, çocuklarımızın geleceğinin eğitim sistemiyle birlikte cemaatlerin ve tarikatların eliyle yok edildiği, işsizliğin hat safhada olduğu ekonominin sınır komşularımızla ve neredeyse dünyanın yarısıyla olan ilişkilerimizin çıkmaza girdiği ülkemizde kadın olarak yaşamak da bir o kadar zor. Bizler emekleyerek yürümeyi, yürüyerek koşmayı görev edinen kadın örgütü olarak her alanda olduğu gibi siyasette de erkek egemenliğiyle mücadele etmek zorunda bırakılıyoruz. Erkeği akıllı-yöneten, kadını güçsüz korunması gereken-yönetilen, olarak gören ataerkil zihniyet, kadınların siyasete katılımının önünde aşılması zor bir engel oluşturmaya devam etmektedir. Söylemde kadın örgütlenmesinden bahseden erkekler adaylık ve yetki devri geldiğinde söylemlerinin tersine kendilerinin ulaşamayacakları noktalar olan ev çalışmalarında kadınları anımsamaktadırlar. Evlerinden, ailelerinden, bütçelerinden ve sosyal yaşamlarından fedakarlık ederek partimizin iktidar olması için ev ev sokak sokak dolaşıp çaba sarf eden kadınlarımız adaylaşma söz konusu olduğunda geri plana itilmektedir.

“KADIN KOLLARI PARTİNİN OMURGASIDIR”
Kadın Kolları bir yan kol, bir yardım derneği değildir. Kadın Kolları bu partinin tam da ortasında omurgasıdır, gövdedir. Bu yüzdendir ki parti içi eğitimlerde Kadın Örgütlerine öncelik verilmeli ve kadınlarımızın parti içi eğitim almaları sağlanmalıdır. Aynı zamanda kadın örgütü olarak kadın ve gençlik kolu başkanlarının ana kademe yönetimlerin doğal üyesi sayılmasının ve alınan kararlarda imza yetkisinin olmasını istiyoruz.

“CUMHURİYET KADINLARIYIZ, BAŞIMIZ DİK, YÜREĞİMİZ ATATÜRK SEVDASIYLA DOLU”
Kadınlarımızın siyasetteki aktif başarıları asla küçümsenecek bir olay değildir. Bizler kadın örgütü olarak bize gönül veren arkadaşlarımızla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını en iyi şekilde dalgalandırmak için kimseyi ayrıştırmadan bütünleştirici bir yapıyla herkesi kucaklayarak ve üslubumuzu da koruyarak her sahada yer alacağız. Unutulmasın ki! Kadın eliyle yoğurmadığı ve topuk seslerinin duyulmadığı hiçbir mücadelede başarı elde edilemez.
Cumhuriyet kadınlarıyız, her zaman başımız dik, yüreğimiz Atatürk sevdasıyla doluyken bugün de yarın da mücadelemizi veririz, kimsenin şüphesi olmasın.”

GÖÇENGİL: PARTİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZ…
Yılmazer'in ardından CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil söz alarak şunları söyledi: “Bugün 83 yıl önce bize tanınan bu hakkımız ile siz değerli Cumhuriyet kadınlarımız ile birlikte kongremizi gerçekleştiriyoruz. Ülke tarihimizin boyunca biz kadınlar başta ülkemizin, ailelerimizin geleceği için çok fedakârlıklarda bulunup, çok çalıştık. Oysaki bugün kadınlarımız ailelerini geçindirmek, mutfağında ocağının yanması için ekonomik sorunları, iş imkânsızlıkları, sağlık hizmetlerinden yeterli faydalanamamaları, eğitimdeki eşitsizlik, aile içi şiddet, çocuk gelinler ve gelecek endişesi içindeler. Bu kadar sorunlar içinde yaşayan kadınlarımız için bizlere tarihi bir sorumluluk düşüyor. Sizler bir Cumhuriyet kadını olarak tüm farklı düşüncelerimizi bir kenara bırakıp kadın haklarımız için birlik olmalıyız. Bu birlikteliğimizi de partimiz CHP çatısı altında, güçlü kadın, güçlü toplum anlayışı ile kadınlarımıza daha çok ekonomik destek çalışma yaşamında kadınlara öncelik, iş hayatında kadına yönelik ayrımcılıkla mücadele, kadınlara yüklenen çocuk, hasta, yaşlı ve engelli bakım sorumluluklarını azaltacağı, eğitimde fırsat eşitliği tanınacağı, şiddete sıfır tolerans ile şiddete maruz kalan kadınlarımıza tam destek sağlanacağı, eşit temsil, eşitlikçi yasalar ile her düzeyde geniş katılım partimizin kadınlarımıza verdiği sözdür.

“SİYASETKADINLARLA GÜÇLENİR”
Kadın haklarımızı ve özgürlüklerimiz için, her türlü ayrımcılığa karşı koyarak ve sosyal hayattaki görünmez duvarları yıkmak için yola çıkmalıyız, kadınlar olarak özgür yaşam ve demokratik toplum için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Yine biz kadınlar siyasette daha fazla olmalıyız, çünkü siyaset kadınlar ile güçlenir. Öncelikle parlamentoda siyasi partiler yasasında cinsiyet kotası getirilmelidir. Üyesi olmaktan gurur duyduğum partimde sahip olduğumuz cinsiyet kotasının TBMM'de de kabul edilmesini mecliste grubu bulunan partilerimizin kadınlarının da desteklenmesini bekliyorum. İş birliğiyle daha güçlüyüz. Kendi haklarımızla beraber her mağdurun hakkını korumak için haklı mücadelemizi devam ettirmeliyiz. Bizi ne din, ne ırk, ne farklı görüş asla ayırmayacak. İsyanımızla büyüyüp, kararlılığımızla kazanacağız. Biz kadınız, direnişin ta kendisiyiz. Kadın gülüşlerimiz özgürleşinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.
Bugün ilçemizde bu duygu ve düşüncelerle gerçekleştireceğimiz kongremizde sizlerin desteği ile yeni görev alacak olan kadın kolları başkanımızı ve yönetim kurulu arkadaşlarıma başarılar dilerim. Alanlarda ve seçim günlerinde sandıklarda görev alan tüm emektar kadınlarımızı sizlerin huzurunda bir kez daha kutluyor, saygı ile selamlıyoruz. Ebediyete intikal etmiş partimizde görev yapmış tüm kadınlarımızı yine sizlerin huzurunda rahmet ve saygı ile anıyorum. Son söz olarak; biz kadınlar birlikte olduğumuz müddetçe güçlü oluruz. İşte o zaman adalet, demokrasi, özgürlük ve eşitlik bizlerin olur diyerek kongremizin hayırlı olmasını diliyoruz.”

IŞIKLAR: CUMHURİYET DEĞERLERİNİ SAVUNMALIYIZ
Başkan Işıklar da söz alarak duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Çok olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. İslam coğrafyasında, özellikle Türkiye'de kadın olmanın ne olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bu coğrafyada laikliği olan tek ülkeyiz. Laiklik demek kadının özgürlüğü demek. Cumhuriyet değerlerini savunmamız gerek. CHP'den başka da bunu parlamentoda savunan başka bir güç yok. Cumhuriyet tarihimizin en zor günlerinden geçiyoruz. 2019 yılına kadar bizleri çok zor günler bekliyor. Tüm tehditlere rağmen mücadeleye devam edeceğiz.
Bir insanı eğitirsek bir kişiyi kazandırmış oluyoruz, ama bir kadını eğittiğinizde geleceği kazanmış oluyoruz. Sokaklara çıkacağız, meydanları dolduracağız, el ele gönül birliği içerisinde nereli olduğuna bakmadan eğiteceğiz. Cumhuriyet dokusunu Silivri'de yaşatacağız. Burası huzur adası gibi kalacak.

“SİZ OLMASAYDINIZ BAŞARI EKSİK KALIRDI”
Yaptığı çalışmalardan ve verdiği büyük emeklerden dolayı Elif kardeşime çok teşekkür ediyorum. Siz olmasaydınız bu başarı kesinlikle eksik kalırdı. Ayakları morarana kadar gezen bütün kardeşlerime, ilçe ve kadın kolları yönetimi ve üyelerinin ellerinden öpüyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Gençler de öyleydi, partimizin yüz akı oldunuz.”

KELEŞER: İKTİDARA GİDEN YOLDA KATKISI OLACAK
CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Aysun Tekin Keleşer yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “5 Aralık 1934 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyada ilk olarak seçme ve seçilme hakkını tanıyarak yerelden başlayarak genelde iktidara uzanan bu sürecin her alanında yer alan siz kadınlarımızın CHP İlçe Kadın Kolları kongre seçiminin iktidara giden yolda katkısı olacaktır. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Saygılarımla…”

YILMAZER'İN YÖNETİMİ
Güven tazeleyen CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer'in yönetimi şu isimlerden oluştu;
ASİL; Ayla Akbaş, Derya Erdim, Figen Pazarlı, Güngör Göral, Kadriye Baş, Nurdan Özgür, Selma Zorer ve Yasemin Bilgiç;
YEDEK; Gülsen Yüksel, Ülkü Dolapdere, İlknur Balcı, Güzin Gedik, Zuhal Yüksel, Mukadder Aksu, Zekiye Karaoğlu ve Bahriye Aydos,
İL DELEGELERİ; Elif Yılmazer, Gülsüm Onur, Nermin Araç, Canan Işıklar ve Filiz Bulut.

Haber: Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivri'de olup bitenler
Sonraki » İyi Parti sahada

YORUM YAP