‘Evlendirmeyin Okutun’ ağlattı

‘Evlendirmeyin Okutun’ ağlattı

18.05.2017 10:50:01

Silivri Solmaz Tiyatrosu ile İstanbul Rumeli Üniversitesi'nin birlikte sahneye koyduğu Evlendirmeyin Okutun adlı tiyatro oyunu, konusu ve verdiği mesajlar bakımından takdir topladı.

Silivri Solmaz Tiyatrosu'nun İstanbul Rumeli Üniversitesi ile ortaklaşa sahneye taşıdığı Evlendirmeyin Okutun adlı tiyatro oyunu, izleyenleri ağlattı. Oyuncu Dilan Vanlı, Mehtap Karadaş, M. Sinem Gümrükçü, Lokman Solmaz, Bünyamin Duran, Esra Çavlı, Yunus Punar, Azad Şengül, Seher Gündüz, Onur Beyar, Oğuzhan Kara, Orhan Keleş, Gökçe Sanin, Ercan Kartal ve konuk oyuncu Mehmet Kadak'ın müthiş performansıyla bütünleşen oyun, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. “Silivri'yi Tiyatro Şehri Yapıyoruz” iddiasını güçlendirircesine ilçemizde sanat severleri peş peşe kendisinin yazıp yönettiği mizansenlerle buluşturan Tiyatro Eğitmeni ve Sanatçısı Ali Solmaz, son olarak önceki gün, saat 14.00'da, Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi'nde Evlendirmeyin Okutun'u izleyiciye sundu. Yaklaşık 60 dakika süren tek perdelik oyunu İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, İstanbul Rumeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Avukat aynı zamanda oyunun Proje Sorumlusu Duygu Arda Bağce ve sahnedeki arkadaşlarını yalnız bırakmayan öğrenciler izledi.

ZORAKİ EVLİLİKLERE KARŞI ORTAK BİR BİLİNÇ OLUŞTURULMASI GEREKTİĞİ ORTAYA KONDU
Evlendirmeyin Okutun, tam bir eğitim aşığı olmasına rağmen ailesi tarafından zorla amca oğlu ile evlendirilmek istenen bir genç kızın dramını ve toplumun yıkıcı geleneklerini konu alıyor. Evrensel bir mesaj ortaya koyan oyunda erken yaşta ve zorla yaptırılan evlilik yüzünden eğitim hayatından koparılan öğrencinin maruz kaldığı şiddet, fiziksel ve psikolojik travma, izleyenlerin yüreğini burktu. Üniversitede okuma hayaliyle yanıp tutuşan genç kız, oyunun sonunda ağabeyi, aralarında kan bağı olan kişilerin evlenmemesi gerektiğini savunan kuzenleri ve hatalarının farkına varan aileler sayesinde geç de olsa okuluna kavuşuyor. Dakikalarca ayakta alkışlanan oyun, erken yaşta evliliği önlemek adına ne gibi çalışmalar yapılabileceği üzerinde yeni çözüm önerileri geliştirilmesini ortaya koyması, kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve akraba evliliklerin meşrulaştırılmasını önlemeye yönelik içeriği bakımından farkındalık yaratan bir çalışma olarak dikkat çekti.

AYNURAL: YÜREKTEN KUTLUYORUM
Tiyatro sonunda söz alarak tüm oyuncuları ayrı ayrı tebrik eden İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Salih Aynural, “Sevgili arkadaşlar, öncelikle şunu ifade etmeliyim ki öğrencilerimizle ve dostlarımızla gurur duydum. İşin doğrusu buraya gelirken amatör bir grupla karşılaşacağımı zannediyordum, kendimi ona göre hazırlamıştım fakat gerçekten çok profesyonelce bir oyun oldu. Hepinizi yürekten kutluyorum. Bu oyunun konu bakımından çok önemli bir tarafı var. Akraba evliliği, bizim toplumumuzun kanayan yarası, bu konunun işlenmiş olması da ayrıca güzel bir şey. Biz üniversite olarak öğrencilerimize kaliteli bir eğitim vermenin yanında sanata, müziğe, resime, güzelliklere de yer vermek istiyoruz. Onun için sizlerle gurur duyuyorum, iyi ki varsınız.” diye konuştu.

Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki İşkar: İkinci Lig biletini alacağız
Sonraki »

YORUM YAP