AK Partili milletvekili aday adayları

AK Partili milletvekili aday adayları

1.05.2018 10:16:14

AK Parti'de milletvekilliği aday adaylığı için 24 Nisan'da başlayan başvuru süresi, 29 Nisan Pazar günü son buldu. 27 Nisan tarihi itibariyle AK Parti'ye, milletvekili aday adaylığı için 4 günde toplam 3 bin 500 kişi müracaat etti. Başvurular hafta sonu devam etti.

Siyasi partiler, aday bildirimlerini elektronik ortamda (DVD) ve ayrıca kağıt ortamında cetveller halinde 21 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar YSK'ya teslim edecek.
İşte bölgemizden AK Parti milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunan isimler: Tülay Kaynarca, Mustafa Zorlu, Hüseyin Turan, Yetgin Çavdar, Merve Sarı ve Saffet Sert. İlan etmemesiyle birlikte Metin Karakaş'ın da milletvekili aday adaylığı için İl Başkanlığına başvurduğu konuşuluyor.

Turan, milletvekili aday adayı 

2004-2009 döneminde AK Parti'nin adayı olarak seçimi kazanarak 5 yıl Silivri'yi yöneten Hüseyin Turan da Cuma günü 24 Haziran 2018 genel seçimleri ile alakalı milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu kamuoyuna ilan etti.

Turan, sürece ilişkin sosyal medya hesabında şu paylaşımda bulundu: ““AK kadroların bir neferi olarak, bu kutsal ve asil mücadelenin içinde yer almak adına 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerde AK Parti İstanbul 3.Bölge Milletvekili aday adayı olarak 27.04.2018 Cuma günü müracaatımı yaptım. Destek ve dualarınızı bekler, sevgi- saygılarımı sunarım.”
Turan'ın AK Parti'deki görevleri şöyle; AK Parti Silivri Belediye Meclis üyesi (2002-2004)
AK Parti Silivri İlçe Yön.Kur.Üyesi (SHİB) (2003-2004)
AK Parti Silivri Belediye Başkanı (2004-2009)
AK Parti İstanbul İl Yönt. Kur. Üyesi (2009-2012)
AK Parti 3.Bölge Yerel Yönetimler Bölge Başkanı
AK Parti Silivri SKM Başkanı (1 Kasım 2015 Seçimi)

Karakaş aday mı, değil mi?

Yakın çevresinden edinilen bilgiyi göre Karakaş'ın, henüz milletvekilliği adaylığı için bir başvurusu bulunmuyor. Ancak farklı kaynaklara göre Karakaş, çoktan İl Başkanlığına Başvuru dilekçesini iletti bile. 

Şahsi bir açıklaması bulunmamakla birlikte Metin Karakaş'ın da 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde milletvekilliği adaylığına yönelik İstanbul 3. Bölgeden başvuruda bulunduğu bilgisi kesin olmamakla birlikte siyasi kulislerde yer alıyor.
6 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilecek AK Parti İstanbul Kongresi öncesinde İl Başkanı Bayram Şenocak, aralarında Metin Karakaş'ın da bulunduğu tüm yönetim kurulu üyelerin istifalarını da aldı.

Kaynarca da aday adayı

Hali hazırda 3. Dönem AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekilliği adaylığı devam eden Tülay Kaynarca'nın da yeniden başvuruda bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bölgemizde uzun yıllar gazetecilik ve radyo haber programcılığı yapan Tülay Kaynarca, 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif siyasete atıldıktan sonra 2003-2007 seneleri arasında Silivri İlçe Başkanı, İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2011 yılında yapılan genel seçimlerde 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Merkez Tanıtım Medya Başkan Yardımcılığı, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Sözcülüğü yaptı.
Kaynarca, evli ve 3 çocuk annesidir.

Zorlu'dan milletvekilliği açıklaması

Bölgemizden, epey de sürpriz bir çıkışla meclis üyeliğinden istifa ederek, 24 Haziran ile ilgili kararını kamuoyuyla paylaşan ilk isim olan Mustafa Zorlu, milletvekilliği düşüncesiyle ilgili, “Makam ve mevkiiler gelip geçicidir asıl olan makam ve mevkii süreniz bittiğinde insanların gönüllerinde taht kurabilmenizdir. Milletvekilliğine aday olan aynı zamanda milletin hizmetkârı olmaya da aday olmuş demektir” paylaşımında bulundu.

26 Nisan 2018 tarihinde AK Parti Meclis Üyeliğinden istifa ederek 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde milletvekili aday adaylığı kararını ilan eden Mustafa Zorlu, konuya ilişkin kamuoyuna şu açıklamada bulundu:

ZORLU: ASIL OLAN İNSANLARIN GÖNÜLLERİNDE TAHT KURABİLMEKTİR
“İlçe ve il başkanlığımızla yaptığım görüşmeler sonucunda onaylarını alarak 26 Nisan 2018 tarihi itibariyle belediye meclis üyeliğinden istifa ettim. 28 Nisan 2018 tarihi itibariyle 24 Haziran 2018'de yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldum. Aday adaylığı başvurusu yapmış olmam sebebiyle arayan, mesaj gönderen, sosyal medya üzerinden dilek ve temennilerini paylaşan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Makam ve mevkiiler gelip geçicidir asıl olan makam ve mevkii süreniz bittiğinde insanların gönüllerinde taht kurabilmenizdir. Milletvekilliğine aday olan aynı zamanda milletin hizmetkârı olmaya da aday olmuş demektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimi ve halkımızı sevgiyle saygıyla selamlıyor 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Çavdar'dan milletvekilliği atağı

AK Parti'nin Silivri'de etkili isimlerinden biri olan Yetgin Çavdar, hükümetin baskın seçim kararı ile birlikte millete vekillik niyetini ortaya koyan      isimler arasına adını yazdırdı. 

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı kurucularından Yetgin Çavdar, 24 Haziran 2018 seçimlerine yönelik milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Milli Gençlik Vakfı Başkanı ve Refah Partisi İlçe Başkanı, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İçişleri Bakan Danışmanlığı (Abdülkadir Aksu döneminde) ve Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Çavdar, birçok sivil toplum kuruluşunda da çeşitli görevler almakta.

AK Parti'ye bir de eczacı aday adayı

Eczacı Merve Sarı, AK Parti saflarından aktif siyasete 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili Aday Adayı olarak atılıyor.

MERVE SARI KİMDİR?
Merve Sarı 11.04.1986 İstanbul'un Fatih ilçesinde doğdu. İlköğretimi Fatih Yavuz Selim ilköğretim okulunda okudu. Fatih Vatan Anadolu lisesinden mezun olan Sarı, 2004-2008 dönemi İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu. Mezuniyetinin ardından Silivri'ye yerleşen Merve Sarı, 9 yıldır Eczacılık sektöründe hizmet veriyor. İbrahim Sarı ile evli ve 2 çocuk annesidir.

Sert, de başvurdu...

Edindiğimiz bilgiye, göre son alarak kongre sürecinde AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı konusunda adı gündeme gelen Saffet Sert de AK Parti'den bölgemizde milletvekili şansı arayacak isimlerden biri.

1999'da Çanta Belediye Başkanı seçilen, 2004-2009 döneminde AK Parti Silivri Belediye Meclis üyesi olan mimar Saffet Sert de 24 Haziran 2018 seçimlerinde bölgemizden milletvekilliği için başvuruda bulunanlar arasına Cumartesi günü adını yazdırdı.

 

YORUM YAP