
Avrasya Ambalaj 2014 İstanbul Fuarı’nda Silivri’nin en köklü sanayicilerinden, Türkiye ve uluslar arası düzeyde başarısını ispat eden Sarten’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Sarıbekir’le bir araya geldik. 42 yıllık Sarten serüvenini, ambalaj fuarının 20. Yıl mizanseninde konuştuk. Sanayicilik ve iş dünyasına dair olduğu kadar hayat dersi gibiydi başarılı iş adamımızın paylaştıkları.
SARIBEKİR: İHRACAT ÇOK ÖNEMLİ
Fuarı değerlendiren Yusuf Sarıbekir, yabancıların bu yılkı katılımında düşüş gözlemlediğini ifade ederken, ihracatın çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Türkiye’nin ihracatını arttırmasına önem göstermesi gerektiğini vurgularken, ekonomik gelişmenin buna doğrudan bağlı olduğunu belirtti.
"GENÇLERDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORUM”
Türkiye’deki gelişmeleri gençlik potansiyeli ve artan eğitim düzeyi açısından değerlendiren Sarıbekir, "Ülkemizin en büyük zenginliği gençlerimiz. Ben onlara çok güveniyor ve başarının onların gücü ve desteğiyle mümkün olduğuna inanıyorum. Gençlerden çok şey öğreniyorum. Öğretmeyi değil onlardan öğrenmeyi çok önemsiyorum. Çocuklarınız size soru sorduğunda onların gözünün içine bakarak anlatın, dinleyin.
İyi örnekleri onlara gösterin. Gençlerle diyalogumuzun iyi olması çok faydalı. Her zaman ve her yerde başarıyı teşvik etmeliyiz.
Artan eğitim düzeyi de gidişatın iyiye gittiğinin göstergesi” dedi.
ÇEVRECİLİKTEN TAVİZ YOK
Yusuf Sarıbekir, Sarten olarak çalışan 3 bin’i aşkın personelleri için her yıl birer fidan dikimi yaptıklarını aktarırken, yeşili korumamız gerektiğine dikkat çekti. Bir sanayiciden beklenmeyecek doğa sevgi ve saygısı ile ezber bozan yaklaşımını bu noktada da ortaya koydu deneyimli iş adamı "Her yer yeşil olmalı” dedi.
TARİHİ MİRASIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Sarıbekir, yeşile ve doğaya verdiği önem kadar tarihi mirasın da korunması gerektiği ile ilgili düşünce ve hassasiyetlerini paylaştı. Silivri’de yıllardır Mimar Sinan Köprüsü’nün ışıklandırmasını büyük bir titizlikle gerçekleştiren Sarten’in yanı sıra Sarıbekir, ilçemizde ve ülkemizde tarihi mirasa daha bilinçli bir yaklaşım ve muhafaza gerektiğini söylerken, "Silivri’nin en güzel tarihi değerleri Piri Mehmet Paşa Camii ve iki tarihi köprü… Bunları korumalı ve yaşatmalıyız” dedi.
İYİ ÜLKE TANIMI
Birçok ülke ile iş yaptıklarını belirten ve iyi bir ülke tanımını yapan başarılı sanayicimiz; şeffaflık, denetlenebilirlik, rekabetçi ve katılımcılık olmazsa olmazlarıdır” şeklinde konuştu.
HEM PARA KAZANDI HEM SAYGINLIĞINI ARTTIRDI
Yıllardır iş dünyasında istikrarlı bir yükselişe imza atan sanayicimizin kurumsal başarısı bir yana Silivri’de birçok konuda toplumsal ihtiyaçlara cevap veren yaklaşımı maddi kazancın yanı sıra saygınlığına da ışık tutmakta.
Haber: Sevginar UYGUN